آفتابنیوز : سید صادق موسوی گفت: با توجه به برنامهریزیها، مبارزه با قاچاق فیلم و توجه بیش از پیش به شبکه نمایش خانگی، سال امیدوارکنندهای را در این عرصه شاهد خواهیم بود.
او با اشاره به فعالیتهای گسترده اداره کل دفتر نمایش خانگی، مستند و کوتاه گفت: اداره کل نمایش خانگی، مستند و فیلم کوتاه در دوره حضور دکتر ایوبی در مدیریت سینمایی کشور راه اندازی شد. وقتی معاونت سینمایی به سازمان تبدیل شد اداره کل همکاریهای سمعی بصری منحل شده بود و با حضور دکتر ایوبی نمایش خانگی مورد توجه خاصی قرار گرفت و اداره کل نمایش خانگی، مستند و کوتاه تاسیس و در چارت اداری جدید دیده شد.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه اظهار کرد: هر محصولی در سینما یا به اداره کل سینمای حرفهای و یا به اداره کل نمایش خانگی، مستند و کوتاه ارتباط دارد و تمامی محصولات سینمایی و ویدیویی به جز آثار مربوط به اکران روی پرده سینما، به این اداره کل مربوط میشود.
به گفته موسوی، امور مربوط به سینمای مستند، کوتاه، انیمیشن، کارهای ترکیبی، سینما تیکها، اجراهای تک سانس و صدور مجوز برای نمایش آثار در جشنوارهها در اداره کل نمایش خانگی، کوتاه و مستند انجام میشود.
وی ادامه داد: وسیعترین فعالیتهای سازمان در این اداره کل است؛ از منظر اهمیت فعالیت نیز، با توجه به عدم برخورداری بیش از ۱۰۰۰ شهر از سالن سینما، فارغ از صدا و سیما، این شبکه نمایش خانگی است که میتواند حامل سینمای ایران در شهرها و استانهای مختلف باشد.
ارتقای کمی و کیفی فعالیتهامدیرکل دفتر نمایش خانگی، مستند و کوتاه با اشاره به ارتقای کمی و کیفی فعالیتهای این اداره کل در دوره مدیریت جدید سینمایی اظهار کرد: در سال ۹۲، ۳۳ شرکت فعال داشتیم که وظیفه انتشار و پخش آثار را در شبکه نمایش خانگی داشتند؛ در سال ۹۳ ، از این تعداد ، چهار شرکت مطلقا فعالیت نداشتند و ۲۹ شرکت در این عرصه فعال بودند.
موسوی تصریح کرد: به رغم اینکه بیش از ۱۰ درصد شرکتها در سال ۹۳ غیر فعال بودند اما به لحاظ فراوانی، شاهد افزایش صدور پروانهها در عرصه شبکه نمایش خانگی بودیم.
وی با بیان اینکه در سال ۹۳ در مجموع ۷۴۷ پروانه صادر شده است، گفت: در سال ۹۲ تعداد ۴۲۴ فیلم خارجی مجوز گرفت و منتشر شد اما در سال ۹۳ ، ۳۵۵ مجوز برای فیلم های خارجی صادر شده است.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه تاکید کرد: این ۳۵۵ مجوز برای فیلمهای خارجی صادر شد که همه رایتدار بودند و قرارداد برای توزیع آنها در شبکه نمایش خانگی منعقد شده بود؛ این در حالی است که بخش اعظمی از ۴۲۴ مجوز صادر شده برای توزیع فیلمهای خارجی در سال ۹۲، برای فیلمهای بدون رایت و میجر بوده است.
موسوی یادآور شد: بااحتساب اینکه پروانههای صادر شده برای فیلمها رایتدار است، ۴۷ درصد آثاری که مجوز دادیم خارجی بوده در حالی که در سال ۹۲ ، ۵۷ درصد مجوزها برای آثار خارجی آن هم فیلمهای بدون رایت صادر شده است.
توزیع فیلمهای خارجی رایتداربه گفته وی، توزیع فیلمهای خارجی در شبکه نمایش خانگی در دوره مدیریتی جدید، قانونی انجام و از واگذاری و اهدای آثار میجر خودداری شده است. همچنین سهم آثار ایرانی در شبکه نمایش خانگی نیز در سال ۹۳ ، نسبت به سال ۹۲، ۱۰ درصد رشد داشته است.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه در ادامه با بیان اینکه به مشکلات اقتصادی پیشروی شرکتهای ویدیو رسانه آگاه هستیم توضیح داد:در سال ۹۳ براساس آمار و اطلاعات و بدون کلیگویی میتوان اظهار داشت، فعالیتها در عرصه شبکه نمایش خانگی بیشتر شده است؛ هرچند کاهش تیراژ آثار در پارهای موارد مشاهده میشود.
موسوی همچنین بر به روز رسانی شرکتهای ویدیو رسانه و همگام شدن با توسعه تکنولوژیهای روز در زمینه شبکه نمایش خانگی با حمایت سازمان سینمایی تاکید کرد.
وی در ادامه به عملکرد شورای پروانه ساخت در شبکه نمایش خانگی اشاره کرد و گفت: در سال ۹۳ ، ۴۲۱ تقاضا به شورای پروانه ساخت رسید که از این تعداد ۱۳۱ پروانه برای فیلمهای داستانی بلند صادر و ۱۱۵ تقاضا نیز مردود شد.
سختگیری برای افزایش کیفیت و احترام به مخاطبمدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه با اشاره به نارضایتی مخاطبان از توزیع تله فیلم های بیکیفیت در شبکه نمایش خانگی در سال های گذشته اظهار کرد: تله فیلمهای که مخاطب را ناراضی کردند باید حذف میشد از این رو شورای پروانه ساخت تلاش کرد از صدور پروانه برای تلههای ضعیف خودداری کند. در عین حال شاید پروانه نمایش برخی آثار ضعیف که مجوز ساخت آنها در سالهای قبل ارائه شده با اغماض صادر شده باشد.
موسوی تاکید کرد: امیدواریم در سال ۹۳ سختگیریها موجب شود، مخاطبان آثار بهتری را در شبکه نمایش خانگی شاهد باشند.
وی در ادامه توضیح داد: از مجموع مجوزهای صادر شده در شبکه نمایش خانگی، ۱۳۱ مجوز آثار داستانی صادر شد؛ همچنین مجموعا ۸ مجوز ساخت سریال صادر کردیم که از این تعداد ۶ سریال تولید شد و یا در حال تولید است؛ همچنین ۹۴ پروانه ساخت برای آثار مستند و آموزشی صادر شد. در این میان ۳۴ مجوز نیز برای فیلمهای کوتاه صادر کردیم.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه تاکید کرد: ۳۷ تقاضا به دلیل عدم احراز شرایط رد شد و ۱۱۵ درخواست نیز به دلایل آییننامهای و ضعفهای هنری و ساختاری رد و در مجموع نزدیک به ۱۵۰ تقاضا مردود شد که این امر به دلیل احترام به مخاطب است.
۹۰ جلسه سه ساعته شورای پروانه ساخت و نمایشموسوی یادآور شد: در سال ۹۳ ما ۴۵ جلسه تخصصی ۳ ساعته در شورای پروانه ساخت برگزار کردیم.
وی با اشاره به عملکرد شورای پروانه نمایش شبکه نمایش خانگی، مستند و کوتاه گفت: در سال ۹۳، ۷۴۷ پروانه صادر کردیم که از این تعداد ۳۹۲ مجوز برای آثار ایرانی و ۳۵۵ مجوز خارجی رایت دار صادر شده است؛ همچنین ۳۸ فیلم نیز در مرحله صدور پروانه نمایش مردود شدند که اغلب این آثار خارجی بودند و شامل فیلم های حاوی خشونت می شدند.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه تاکید کرد: در دوره جدید مدیریتی شبکه نمایش خانگی همچنین تا امروز ۴۶ پروانه برای آثار هنر و تجربه صادر کردیم؛ ۴۰ مجوز نیز برای انجمن تهیه کنندگان سینمای مستند صادر شده است.
موسوی تصریح کرد: برای ۲۱۰۰ فیلم کوتاه، مستند، بلند و انیمیشن( داخلی و خارجی) به منظور حضور در ۲۳ جشنواره مجوز صادر شده است.
وی یادآور شد: ۴۵ جلسه سه ساعته در شورای پروانه نمایش خانگی در سال ۹۳ برگزار شد و در مجموع شورای پروانه ساخت و نمایش ۹۰ جلسه سه ساعته را تجربه کرد.
مبارزه با قاچاق فیلم بهترین هدیهموسوی در ادامه به فعال شدن ستاد مبارزه با قاچاق فیلم اشاره کرد و افزود: با فعال شدن ستاد مبارزه با قاچاق فیلم و انهدام یک میلیون و ۳۰۰ هزار سی دی و دی وی دی غیر مجاز، بزرگترین هدیه به فضای نمایش خانگی اهدا شد زیرا در این سالها بزرگترین لطمه تولید کنندگان و فعالان شبکه نمایش خانگی ناشی از قاچاق بوده و امیدواریم با ادامه این روند، شاهد رونق بیش از پیش نمایش خانگی باشیم.
وی با اشاره به توجه رییس سازمان سینمایی به شبکه نمایش خانگی گفت: دکتر ایوبی در اولین حضور در ابتداییترین ماههای سال ۹۴، به پشت صحنه یکی از مهمترین آثار نمایش خانگی سریال دندون طلا به کارگردانی داوود میرباقری رفت. این حضور پیام مشخصی برای فعالان شبکه نمایش خانگی است و عزم سازمان سینمایی برای بهبود کمی و کیفی شبکه نمایش خانگی را نشان می دهد.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه تصریح کرد: در سال ۹۴ با امید فراوان فعالیتهای خود در شبکه نمایش خانگی را ادامه میدهیم و امیدواریم با اتکا به بخش خصوصی و حمایتهای سازمان شرایط مطلوبی را در این عرصه رقم بزنیم.
موسوی ادامه داد: افزایش علاقه به حضور تولید کنندگان در قالب سریالها وجود داشته اما تلاش ما مدیریت این تقاضاها است و امیدواریم سریالهای جدید سال ۹۴ که از سوی کارگردانان نام آشنایی همچون داوود میرباقری و حسن فتحی ارائه میشود، رضایت مخاطبان را جلب کند.
وی در عین حال تصریح کرد: سیاست ما توسعه سریال سازی در شبکه نیست اما امیدواریم سریالهایی که از سوی کارگردانان شهیر در شبکه نمایش خانگی تولید خواهد شد رضایت مخاطبان را جلب خواهد کرد.
مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه با اشاره به همکاری تنگاتنگ با موسسه رسانه های تصویری و سومین جشنواره بین المللی فیلم های ویدیویی (یاس) اظهار کرد: جشنواره فیلم یاس رویداد تخصصی در عرصه فیلمهای ویدیویی است که شهریور یا مهر امسال برپا می شود و امیدواریم این رویداد محل بروز استعداد های جوان باشد. به نظر می رسد با حضور موسسه رسانه های تصویری به عنوان بازوی اجرایی سازمان سینمایی، همراهی بخش خصوصی و برگزاری جشنواره یاس و اعلام سال ۹۴ به عنوان سال رونق نمایش خانگی، چشم انداز بهتری پیش روی مخاطبان در این عرصه وجود داشته باشد.
موسوی در ادامه گفت: برخی سرمایه خود را در عرصه شبکه نمایش خانگی در سالهای اخیر به صنعت دیگری منتقل کردهاند اما کسانی که با امید، عشق و اقتصادی کردن فعالیت ها در این زمینه در حال تلاش هستند ان شالله سال خوبی را پیش رو خواهند داشت و و برای حمایتهای مادی و معنوی سازمان سینمایی از ایشان در حال شناسایی و تعبیه راه هایی هستیم.
وی اظها رکرد: نمایش خانگی بزرگترین حامی و خادم سینمای ملی است و امیدواریم شاهد افزایش قیمت رایتهای سینمایی همزمان با مبارزه با قاچاق فیلم ها باشیم.
۷۳ درصد مجوزها برای ۱۰ شرکت برترمدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه در ادامه به شرایط کنونی شرکت های ویدیو رسانه اشاره کرد و توضیح داد: آمار فعالیت ۲۹ شرکت فعال در زمینه شبکه نمایش خانگی نشان میدهد برخی شرکتها تنها در سال ۹۳، درخواست یک پروانه داشتند. این در حالی است که برای شرکت اول در زمینه فعالیت، ۹۴ پروانه صادر شده است. همچنین ۷۳ درصد از مجوزهای شبکه نمایش خانگی برای ۱۰ شرکت فعال در این عرصه صادر و الباقی پروانهها نیز برای ۱۹ شرکت دیگر صادر شده است. به عبارت دیگر ۱۰ شرکت یاد شده حداقل ۱۹ و حداکثر ۹۴ پروانه نمایش در سال گذشته دریافت کردند.
موسوی با اشاره به توجه سازمان سینمایی به شبکه نمایش خانگی در سال ۹۴ اظهار کرد: امسال دکتر ایوبی رییس سازمان سینمایی، با برنامه مدونی اعلام کردند امسال، سال نمایش خانگی است. همچنین تشکیل شورای توسعه نمایش خانگی در عالی ترین سطح شامل آقایان حبیب ایل بیگی معاون ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی، دکتر ابطحی قائم مقام اقتصاد سینما و معاون توسعه فناوری و مطالعات سینمایی و سمعی و بصری ، حسین مسافر آستانه مدیرعامل موسسه رسانه های تصویری، رمضانعلی حیدری خلیلی قائم مقام اجرایی رییس سازمان سینمایی و نمایندگان صنوف شامل آقایان سید غلامرضا موسوی رییس شورای عالی تهیه کنندگان سینما، ایرج محمدی به عنوان رییس انجمن شرکت ها و موسسات فیلمسازی ایران از دیگر اقداماتی است که در راستای نامیده شدن سال ۹۴ با عنوان نمایش خانگی انجام شد.
به گزارش ایسنا، مدیرکل دفتر نمایش خانگی ،مستند و کوتاه ادامه داد: تاکنون دو جلسه شورای توسعه نمایش خانگی برگزار شده و مقرر است هر ماه ۲ جلسه این شورا با هدف بررسی و اجرای راه های ارتقا و توسعه نمایش خانگی برگزار شود.