کد خبر: ۳۰۴۲۵۴
تاریخ انتشار : ۰۳ تير ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۱

سخنان موافقان استیضاح وزیر آموزش و پرورش

تعدادی از طراحان و موافقان استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش از دلایل خود برای استیضاح این وزیر را حمایت از فرهنگیان و دانش آموزان، کمبود امکانات آموزشی، توجه به منزلت اجتماعی ، رفاه و مسایل اقتصادی این قشر از جامعه بیان کردند.
آفتاب‌‌نیوز : جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه نخستین سخنران موافق استیضاح فانی در مجلس بود.

وی درمورد دلایل این استیضاح اظهارداشت: استیضاح وزیر آموزش و پرورش در جهت حمایت از فرهنگیان و دانش آموزان است و در آن هیچ گونه شائبه جناحی و سیاسی وجود ندارد و این استیضاح از متن مجلس است.

وی ادامه داد: بیش از 80 درصد فرهنگیان کشور به استیضاح وزیر آموزش و پرورش اصرار دارند و خواهان این اقدام هستند.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس همچنین گفت: امروز فرهنگیان کشور دغدغه امکانات آموزشی، منزلت اجتماعی، رفاهی و مسایل اقتصادی دارند.

کوچکی نژاد اظهار داشت: به عنوان فردی که سال ها در آموزش و پرورش حضور داشتم، اعلام می کنم که آموزش و پرورش بزرگ ترین و حساس ترین دستگاه کشور است و به همین دلیل است که نمایندگان توجه بیشتری به این وزارتخانه دارند اما این وزارتخانه درست مدیریت نمی شود.

وی خاطرنشان کرد: امروز تعداد زیادی از بازنشستگان در این وزارتخانه فعالیت می کنند و این وزارتخانه به ستاد انتخابات تبدیل شده است.

نماینده مردم رشت در مجلس با انتقاد از عملکرد صندوق ذخیره فرهنگیان خاطرنشان کرد: شاهدیم که برخی ها بیش از 400 میلیون پاداش و خودرو هدیه می گیرند و فساد مالی در این صندوق بسیار است که تحقیق و تفحص از این صندوق نیز در حال انجام است.

کوچکی نژاد همچنین گفت: آقای وزیر! شما در روز رأی اعتماد گفتید که معلمان نباید دغدغه معیشتی داشته باشند، چه بر سر بیمه طلایی فرهنگیان آوردید؟ در انتصابات آیا از همه نیروهای انقلابی استفاده کرده اید؟

وی افزود: رتبه بندی فرهنگیان، توزیع پول نیست بلکه یک ارتقا و فرآیند است. شما وعده دادید لایحه رتبه بندی را به مجلس می آورید، اما خود مخالفت کردید و نیاوردید.

وی ادامه داد: به دنبال منحل کردن دانشگاه فرهنگیان بودید که با اعتراض نمایندگان مواجه شدید.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس تصریح کرد: شما به فرهنگیان وعده دادید که یکی از فرزندان آنان استخدام می شوند که تا به حال هیچ اقدامی در این زمینه انجام نداده اید.

کوچکی نژاد همچنین از فانی سوال کرد که امروز 60 هزار دانش آموز بازمانده از تحصیل و 9 میلیون بی سواد در کشور داریم، چه اقدامی در این زمینه انجام داده اید؟



**قاضی پور: آموزش و پرورش به مدارس روستایی توجه نمی کند

نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: متاسفانه مدارسی که امروز توسط مردم ساخته شده است و تحویل آموزش و پرورش داده شده، فروخته شده است.

وی گفت: ما امروز شاهدیم بسیاری از مدارس روستایی به جای این که به آموزش و پرورش دانش آموزان بپردازد به کمپ های ترک اعتیاد تبدیل شده است.

قاضی پور اظهار داشت: امروز بسیاری از هنرستان های روستایی و خوابگاه های دختران و پسران امکانات زیادی ندارند. همچنین بسیاری از مدارس شبانه روزی روستایی جمع آوری شده اند. آیا این موضوع مشکل مدیریتی نیست؟

وی یادآور شد: ما در جنوب کشور هنوز شاهد مدارس کپری و کانکس هستیم. آیا دانش آموزان تحمل دارند؟ امروز بسیاری افراد باسابقه بیرون گذاشته شده اند و افرادی بدون ضابطه جذب می شوند. آیا این روش درست مدیریتی است؟

نماینده مردم ارومیه در مجلس خطاب به معاون اول رییس جمهوری گفت: آقای جهانگیری مساله وزیر آموزش و پرورش نیست بلکه کل کابینه است. سیاست شما برای مدارس روستایی چیست؟ چرا خانواده های روستایی به دلیل تحصیل فرزندانشان و عدم وجود امکانات آموزشی روستاها را ترک می کنند؟

قاضی پور افزود: امروز هزینه تحصیل برای افراد کم درآمد، کشاورزان و مستمری بگیران بالا رفته است. آزمون پیش دبستانی و نهضتی ها که قرار بود 17 مرداد سال 93 برگزار شد، انجام نشد.

وی خطاب به وزیر آموزش و پرورش گفت: روحیه حضرتعالی کم تحرک است که باعث ضرر و زیان به آموزش و پرورش می شود. نشریه نیمکت آموزش و پرورش امروز فقط برای افراد خاص تبلیغ می کند.



**موسوی نژاد: ما به پاکدستی وزیر اذعان داریم

سید ناصر موسوی نژاد نماینده دشتستان نیز به عنوان دیگر موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش 25 خرداد نوشته و تقدیم هیات رییسه مجلس شد اما بنا به دلایلی اکنون مطرح شده است.

وی اضافه کرد: استیضاح با هدف عزل و برکناری یک وزیر نیست بلکه ما به پاک دستی وزیر اذعان داریم اما دلیل استیضاح ما در حوزه مدیریت و سیاست های این وزارتخانه است.

موسوی نژاد اظهار داشت: ما از استیضاح خوشحال نیستیم و تمام تلاشمان این بود که استیضاح صورت نگیرد و با تذکرات مشکل حل شود اما این موضوع انجام نگرفت.

وی ابراز امیدواری کرد: نتیجه این استیضاح هرچه باشد در راستای کمک به جامعه باشد.

نماینده مردم دشتستان با اشاره به این که امروز جامعه آموزگاران با مشکلات زیادی روبه رو هستند، افزود: عدم اقدام جدی در اجرای سند بنیادین آموزش و پرورش ، عدم رویکرد جدی و برنامه محور به دانشگاه فرهنگیان ، انتصاب مدیران ناکارآمد ، بی انگیزه و با رویکرد جناحی در مدیریت های شهرستانی و استانی از مهم ترین دلایل استیضاح وزیر است.

موسوی نژاد اضافه کرد: متاسفانه مشاوران خاص سیاسی که در کمیته انتصابات در استان ها افراد فعال در ستادهای انتخاباتی را استخدام کرده اند و به شایستگی ها توجه نمی کنند، باعث آسیب جدی به آموزش و پرورش شده است.

وی اضافه کرد: عدم نظارت بر استفاده بهینه از منابع صندوق ذخیره فرهنگیان در جهت حل مشکلات آنان، عدم به کارگیری فناوری ارتباطات و اطلاعات جهت تحقق عدالت آموزشی و عدم اجرای مصوبات قانونی مجلس در مورد استخدام مربیان پیش دبستانی و حق التدریس از مهم ترین مشکلات این وزارتخانه است.

نماینده موافق استیضاح تاکید کرد: امروز اغلب وزارتخانه ها برای کارمندانشان در استان های مختلف محل اسکان مناسب دارند اما فرهنگیان تنها خانه معلم دارند که هزینه آن بیش از مهمانسراهای دیگر است.

موسوی نژاد در پایان گفت: امروز هزینه سفر فرهنگیان پرداخت نمی شود و پاداش بازنشستگی به صورت سلیقه ای است که این موضوعات انگیزه کاری را پایین می آورد.



** قادرمزی: دانش آموزان نمی دانند از کپسول آتش نشانی چگونه استفاده کنند

حامد قادرمزی نماینده مردم قروه در مجلس شورای اسلامی که به عنوان موافق استیضاح سخنرانی می کرد، گفت: من طرفدار دولت بوده و هستم و این نشان می دهد که استیضاح فانی به هیچ عنوان سیاسی نیست.

وی افزود: زمانی که معلمان به خیابان ها آمدند و تحصن کردند اگر وزیر آموزش و پرورش به میان آنها می آمد و حرف آنها را می شنید، امروز استیضاحی رخ نمی داد. وزیر آموزش و پرورش حتی در یک جلسه متحصنین شرکت نکرد و به خواسته های آنها گوش نکرد.

نماینده موافق استیضاح ادامه داد: متاسفانه مدارس ما برای تامین منابع خود کمبود دارند و بسیاری از مدارس شبانه روزی به دلیل ناتوانی در تامین قند، چای، روغن و برنج محصلین خود تعطیل شده اند.

قادرمزی خاطرنشان کرد: بیش از 50 درصد مدارس حوزه انتخابیه ام در شان مردم این منطقه نیست و هر لحظه امکان فروریختن سقف آنها وجود دارد.

وی با تاکید بر این که اهمیت کار معلم با یک کارمند قابل قیاس نیست، ادامه داد: چرا بیش از 50 درصد کارمندان وزارت آموزش و پرورش کار غیرآموزشی می کنند و پنج ششم بودجه این وزارتخانه صرف کارهای غیرآموزشی می شود.

نماینده مردم قروه با انتقاد از اجرایی نشدن برون سپاری در وزارت آموزش و پرورش در قالب تحول بنیادین افزود: باید در بحث پرورش این وزارتخانه نیز تغییری ایجاد شود.

عضو کمیسیون صنایع مجلس ادامه داد: در تمام مدارس کشور ما کپسول آتش نشانی وجود دارد اما هیچ معلم و دانش آموزی نیاموخته است که از این کپسول چگونه استفاده کند.

قادرمزی در پایان تاکید کرد: ترکیب تیم استیضاح کننده نشان می دهد که این استیضاح سیاسی نیست.



** بشیری: آینده فرزندان ما مهم تر از دعواهای سیاسی است

فرهاد بشیری نماینده مردم پاکدشت در مجلس نیز در موافقت با استیضاح وزیر آموزش و پرورش با قابل احترام دانستن شخصیت فانی و تعامل خوب وی با کمیسیون آموزش و تحقیقات، گفت: اما متاسفانه عملکرد در حوزه ستادی و استان ها، شادابی و نشاط را از دستگاه های آموزشی سلب کرده است.

وی با تاکید بر این که استیضاح امروز صرفا در جهت مطالبه فرهنگیان است، ادامه داد: هیچ نظر سیاسی در استیضاح امروز وجود ندارد چون آینده فرزندان ما بسیار مهم تر از دعواهای سیاسی است و در مسیر رسیدن به آینده مطلوب جای در نظر گرفتن هیچ مصلحتی وجود ندارد.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به این که ناامیدی در مجموعه های مختلف وزارت آموزش و پرورش به وجود آمده است، از فانی پرسید چرا لایحه مدیریت خدمات کشوری در وزارت آموزش و پرورش اجرایی نمی شود؟

بشیری با بیان این که بسیاری از پست های بلاتصدی در وزارت آموزش و پرورش خالی است، گفت: چرا برای این پست ها مسوولی مشخص نمی شود تا وزارتخانه چنین مشکلاتی نداشته باشد.

وی از معاون اول رییس جمهوری خواست تا به همراه رییس جمهوری به وزارت آموزش و پرورش کمک بیشتری کند تا ناامیدی به وجود آمده در این وزارتخانه هر چه سریع تر برطرف شود.



**انصاری: وزیر یکسال مرا سرکار گذاشت

محمد سعید انصاری نماینده مردم آبادان در مجلس شورای اسلامی گفت: بنده یکی از مدافعان دولت و شخص وزیر آموزش و پرورش بودم اما یک سال قبل مشکلات این وزارتخانه را به او گفتم که یک سال مرا سرکار گذاشت و برای حل این مشکلات اقدامی انجام نداد.

وی افزود: امروز وضعیت آموزش و پرورش نابسامان و نگران کننده است و علت آن نیز انتصابات مسوولان ناکارآمد است.

این نماینده موافق استیضاح ادامه داد: وزیر آموزش و پرورش، معاونین و مدیران کل هیچ کدام از مدارس سرکشی نمی کنند در حالی که ما در مدارس مناطق محروم مشکل داریم و هنوز برخی دانش آموزان در کانتینر درس می خوانند.

انصاری اضافه کرد: همچنین مدارس بی رویه از خانواده ها پول می گیرند و مشکل معلمان پیش دبستانی نیز هنوز حل نشده است.



**علیمردانی: مصلحتی بالاتر از فرهنگیان نیست

محسن علیمردانی نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی نیز به عنوان موافق استیضاح وزیر آموزش و پرورش گفت: امروز کمتر معلمی از وزیر رضایت دارد و در چنین شرایطی معمولا در دیگر کشورها خود وزیر استعفا می دهد اما در کشور ما همه به میزهای مدیریتی می چسبند و کنار نمی روند.

وی اظهارداشت: برخی می گویند استیضاح وزیر آموزش و پرورش به مصلحت نیست که باید به آنها بگویم چه مصلحتی بالاتر از فرهنگیان است؟ متاسفانه وزیر آموزش و پرورش اشرافی به مدیران زیرمجموعه خود ندارد.



** شکری: چرا مدارس غیر انتفاعی ایجاد کردید؟

محمود شکری نماینده مردم تالش در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: آموزش و پرورش از جایگاه و اهمیت بسیار بالایی برخوردار است که متاسفانه توجه لازم به آن صورت نگرفته است.

وی افزود: رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی می گوید بودجه وزارت آموزش و پرورش را افزایش داده است که باید پاسخ دهد چه قدر از این افزایش بودجه به امور معیشتی معلمان اختصاص یافته است؟

نماینده موافق استیضاح ادامه داد: طبق قانون، تحصیل رایگان است، چرا مدارس غیرانتفاعی ایجاد کرده اید و فاصله طبقاتی را در کشور به وجود آورده اید؟



**آریایی نژاد: با تغییر وزیر اتفاقی نمی افتد

احمد آریایی نژاد نماینده مردم ملایر در مجلس نیز به عنوان موافق استیضاح گفت: متاسفانه به رغم وجود سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدامی در این وزارتخانه صورت نگرفته و مربوط به این دولت هم نیست و ما در دولت های گذشته نیز شاهد این بی توجهی بوده ایم.

وی اظهارداشت: دانشگاه های تربیت معلم و تربیت مدرس از تربیت افراد کارآمد فاصله گرفته اند و وقتی ما در دانشگاه فرهنگیان تربیت کارآمد را شاهد نباشیم دیگر باید فاتحه نظام آموزش و پرورش را خواند.

این نماینده موافق استیضاح ادامه داد: متاسفانه برخی از مدارس مناطق محروم کشور جمع آوری شده است آیا دانش آموزان مناطق محروم حق تحصیل ندارند؟

به گزارش ایرنا، آریایی نژاد ادامه داد: تا رویکرد وزارت آموزش و پرورش عوض نشود با تغییر وزیر اتفاقی در این وزارتخانه نمی افتد.



این خبر در حال تکمیل است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین