کد خبر: ۳۰۴۲۹
تاریخ انتشار : ۱۷ آذر ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۰

طرحهای احمدی نژاد برای سازمان کنفرانس اسلامی

آفتاب‌‌نیوز : وی در اين نشست که در شهر مذهبی مکه در عربستان سعودی برگزار شده، خطاب به سران کشورهای مسلمان هشدار داد که بعضی از کشورهای اسلامی در معرض تهديد قدرتهای بزرگ قرار دارند و اگر "بدخواهان و دشمنان اسلامی" با عکس‌ العمل مناسب کشورهای اسلامی مواجه نشوند، هيچ مرزی برای "تجاوزات" خود نخواهند شناخت.

احمدی نژاد در سخنرانی خود ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی با عنوان "خادم الحرمين الشريفين" و در عين حال کشورهای اسلامی را مورد انتقاد قرار داد که در سياستهای منطقه ‌ای و جهانی انسجام و هماهنگی ندارند و فاقد ‬اعتماد به نفس و خودباوری کافی اند.

او خواهان تأسيس شبکه راديو تلويزيونی مشترک و شبکه اطلاع رسانی بين ‌المللی اسلامی با هدف "ترويج فرهنگ ناب اسلامی و تقارب انديشه‌ ها و سلائق گوناگون در امت اسلام"، تشکيل هر چه سريعتر بازار مشترک اسلامی و برقراری تسهيلات گمرکی ميان کشورهای مسلمان، ‬آسان شدن رفت و آمد مسلمانان به کشورهای يکديگر و تأسيس ديوان داوری اسلامی شد.

رئيس جمهور ايران اسرائيل را مهمترين مانع پيش رو و دغدغه مشترک امت اسلامی خواند و تنها راه "خرمندانه" برای حل اين "مشکل" را همه پرسی ای دانست که همه فلسطينيان اعم از مسلمان، يهودی و مسيحی در آن شرکت کنند.

البته احمدی نژاد توضيح داد که شرکت کنندگان در اين همه پرسی بايد فلسطينی الاصل باشند، يعنی يهوديانی که نيم قرن عمر دولت اسرائيل به اين کشور مهاجرت کرده اند شامل آن نمی شوند، در حالی که همه فلسطينيانی که در خارج از سرزمين فلسطين زندگی می کنند می توانند بازگردند و در همه پرسی شرکت کنند.

رئيس جمهور ايران از سازمان کنفرانس اسلامی خواست گروهی را مأمور پيگيری طرح همه پرسی پيشنهادی او کند.

وی با اشاره به مشکلات مهاجران مسلمان در کشورهای غيراسلامی خواهان تشکيل سازمان حقوق بشر اسلامی شد تا رفتار کشورهای مختلف را در قبال حقوق بشر بررسی و گزارش سالانه آن را منتشر و در راه استيفای حقوق انسانها تلاش کند.

ملک عبدالله پادشاه عربستان سعودی که خواهان برگزاری اين نشست فوق العاده شده اعتقاد دارد که اسلام از سويی و از جانب افراطيون مسلمان و از سوی ديگر از جانب آنهايی که در غرب اسلام را دينی خشن و خطری برای خود می دانند تحت حمله است و همبستگی مسلمين در شرايط کنونی بيش از هر زمان ديگری ضرورت پيدا کرده است.

وی به منظور يافتن راهی جهت ايجاد اين همبستگی و همچنين به منظور احيای سازمان کنفرانس اسلامی خواهان تشکيل اين نشست فوق العاده دوروزه شده است.

با اينکه سازمان کنفرانس اسلامی بزرگترين نهاد بين المللی اسلامی به شمار می رود و پنجاه و هفت دولت جهان عضو آنند، اما تحليلگران اعتقاد دارند که نشستهای آن به سطح جلساتی برای ايراد خطابه کاهش پيدا کرده و اکنون پادشاه جديد عربستان سعودی به دنبال بخشيدن نقشی جدی به اين سازمان است.

سران شرکت کننده در نشست جاری سازمان قرار است پيشنهادهای برای تدوين طرحی دهساله جهت پيشرفت جهان اسلام در جهات مختلف عرضه کنند.

در اين طرح بايد تروريسم محکوم شود و راههايی برای ترويج مدارا و ميانه روی، برای مثال از طريق برنامه مدارس، انديشيده شود.

همچنين اين طرح بايد شامل راههايی برای توسعه اقتصادی جهان اسلام باشد و مرجع واحدی برای صدور فتاوای دينی برای کل جهان اسلام در نظر بگيرد.

طرحهای پادشاه سعودی برای سازمان کنفرانس اسلامی بلندپروازانه به نظر می رسد اما دست کم نشان دهنده اين است که رهبران جهان اسلام تا چه حد نسبت به آينده نگرانی دارند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین