کد خبر: ۳۰۵۱۰۱
تاریخ انتشار : ۰۷ تير ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۸

ظریف: احقاق حقوق قربانیان سلاح های شیمیایی کشورمان را پیگیری خواهیم کرد

محمدجواد ظریف همزمان با بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی سردشت از پیگیری های این وزارتخانه برای احقاق حقوق جانبازان و قربانیان سلاح های شیمیایی کشورمان از طریق قانونی در سطح بین المللی خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز : وزیرامورخارجه در پیامی به همین مناسبت که یک نسخه از آن به دفتر خبرگزاری ایرنا در مهاباد ارسال شده، ضمن همدردی عمیق با قربانیان و جانبازان این حادثه اضافه کرده که وزارت امور خارجه با جدیت تمام احقاق حقوق جانبازان و قربانیان سلاح های شیمیایی کشورمان را از طریق قانونی در سطح بین المللی پیگیری خواهد کرد.

در ادامه این پیام آمده است: هفتم تیر مصادف است با بیست و هشتمین سالگرد بمباران شیمیایی ناجوانمردانه مردم بی دفاع و مظلوم شهر سردشت توسط رژیم بعثی عراق و به حق در جمهوری اسلامی ایران به روز ملی مبارزه با سلاح های شیمیایی و میکروبی نام گرفته است.

وزیر امور خارجه در این بیانیه آورده است: مردم مظلوم و مقاوم سردشت با صبوری و شکیبایی روز هفتم سال 1366 در برابر بمباران شیمیایی رژیم بعثی عراق مقاومت کردند و برای همیشه نام خویش را در تاریخ پر افتخار این کشور جاودانه کردند.

در ادامه این پیام آمده است: در جریان جنگ تحمیلی، جبهه استکبار جهانی و دولت های حامی رژیم بعث به امید سرکوب انقلاب نوپای اسلامی و حرکت حق طلبانه ملت ایران از ارائه هیچ کمکی به این رژیم دریغ نکردند و علاوه بر در اختیار گذاشتن مدرنترین سلاح های متعارف، با مجهز کردن این رژیم به سلاح های شیمیایی و ترغیب به استفاده از آن علیه غیرنظامیان، سیاه ترین صفحات تاریخ بشریت را رقم زدند.

ظریف در پیام خود همچنین آورده است: این حملات که با سکوت مجامع بین المللی همراه بود منجر به شهادت مظلومانه دهها هزار رزمنده و مردم بی دفاع مناطق مسکونی ایران شد و نتوانست خللی در اراده استوار ملت ایران ایجاد کند و سرنوشت جنگ تحملی را به نفع متجاوزان تغییر دهد.

وی در بیانیه خود گرامیداشت سالروز بمباران شیمیایی سردشت را فرصت مغتنمی دانسته و عنوان کرده است که ما با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای حملات شیمیایی، مسوولیت جامعه بین المللی در قبال آلام و رنج های این عزیزان را یادآور می شویم.

ظریف از جامعه بین المللی خواسته به منظور جبران بخش ناچیزی از صدمات وارده به مصدومان شیمیایی و خانواده های آنها با احساس مسوولیت به وظیفه حقوقی و اخلاقی خود در این رابطه عمل کند و زمینه های امکان محاکمه و مجازات حامیان و عاملان این جنایت ضد بشری را فراهم ساخته و خسارت های وارده به قربانیان را جبران نماید.

وزیر امور خارجه در ادامه پیام خود، جمهوری اسلامی ایران را یکی از قربانیان سلاح های شیمیایی معرفی کرده و بیان داشته که این کشور به منظور جلوگیری از تکرار مجدد این تجربه تلخ در جهان در مذاکرات مربوط به تدوین و تصویب کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی به طور فعال مشارکت داشته است.

وی یادآوری کرده است: جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو فعال سازمان منع سلاح های شیمیایی به همراه سایر کشورهای عضو تا انهدام کامل تمامی ذخایر سلاح های شیمیایی کشورهای دارنده به ویژه آمریکا و روسیه تلاش خواهد کرد و از این کشورها می خواهد به تعهدات کنوانسیونی خود در این رابطه پایبند باشند.

به گزارش ایرنا، هفتم تیر 1366 رژیم بعثی عراق با استفاده از بمب های شیمیایی چهار نقطه پرازدحام سردشت را بمباران کرد که در این حمله ناجوانمردانه 119 نفر از ساکنان غیرنظامی شهر شهید و بیش از هشت هزار نفر نیز در معرض گازهای سمی قرار گرفته و دچار مصدومیت شیمیایی شدند.

بمباران شیمیایی شهر مرزی سردشت فجیع ترین تهاجم شیمیایی بود که آثار و مشکلات منفی بسیاری به وجود آورد و این شهر اولین شهر قربانی جنگ افزارهای شیمیایی در جهان پس از بمباران هسته ای هیروشیما نامیده شد.

شهرستان سردشت با 111 هزار نفر جمعیت در 250 کیلومتری جنوب ارومیه مرکز استان آذربایجان غربی و هم مرز با کشور عراق واقع شده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین