آفتابنیوز : رییس حوزه علمیه کاشان در پاسخ به این سوال که «اگر شما امروز بخواهید برای حجاب تصمیم بگیرید به حجاب اختیاری رای میدهید یا حجاب اجباری» گفت: «ممکن است سلیقه ها برای اجرا متفاوت باشد».
به گزارش شفقنا، آیت الله یثربی که در جمع خبرنگاران و در ضیافت افطار سخن می گفت در ادامه پاسخ خود توضیح داده است:
«هر چه در عصر حضرت رسول صل الله علیه و آله تتبع کردم چیزی را پیدا نکردم که حضرت مردم را مجبور به پوشش کرده باشند و اگر ما آن سیره ها را مد نظر قرار دهیم وجهی برای الزام و اجبار نمی بینیم. مگر اینکه بگوییم شرایط زمانی متفاوت است. گاهی در شرایطی وجود دارد که حاکم تشخیص می دهد که اگر جلوی یک مورد را نگیرد باعث خسارت عمده ای به جامعه می شود و عفت جامعه را مخدوش می کند. »
این فقیه سرشناس افزوده است: «ما قبل از انقلاب بی حجابی داشتیم اما به بدی امروز نبود یعنی تفاوت چندانی با آنچه امروز می بینیم نداشت. ولی گاهی به شهرهای شمالی که نگاه می کردیم خیلی بی مبالاتی زیاد بود و این واقعا برای فرزندان ما مخاطره آمیز است».
وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره حضور زنان در ورزشگاه ها هم یادآور شد:«نفس تفریح و تفرج اولا و بالذات مباح است مگر اینکه بگوییم عوارض منفی دارد که من این را بلد نیستم و آقایانی که اداره کننده کارند باید به این مساله پاسخ بدهند».
آیت الله یثربی ادامه داد :اگر بگوییم حضور خانم ها در هر مجلس عمومی اثر منفی دارد باید این اثر همه جا باشد. در این جمع هم الان چند خانم حضور دارند پس باید بگوییم حضور نداشته باشند؟!
حکم اولیه حضور خانم ها در محافل عمومی مثل حکم حضور آقایان در این محافل است و تفاوتی با هم ندارد مگر عوارضی بر آن مترتب شود. کسانی که به عدم جواز حکم می کنند لابد آن طرف سکه را می بینند که ما درست بلد نیستیم ببینیم.
او در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره زمان انتشار رساله عملیه گفت: ما بزرگانی در قید حیات داریم که بر ما سمت استادی دارند و باید جایگاه آنها حفظ شود و ما مگرر گفته ایم که شئون باید حفظ شود.
این استاد حوزه ادامه داد: ما این قدر ارزان گرفته ایم که به هرکسی که یک مقدار شال دور سرش پیچیده است آیت الله می گوییم. تا ما یادمان است به علامه حلی آیت الله علی الاطلاق می گفته اند. علامه ای که اگر تالیفات او را به چاپهای موجود بخواهیم جمع کنیم شاید صد جلد کتاب بشود و آن هم نه کتاب رو نویسی و روزنامه نویسی؛ کتاب عمیقی که هر ورق آن نیاز به چند روز فکر دارد.
آیت الله یثربی با انتقاد از کمرنگ شدن اخلاق در جامعه گفت: وظیفهای که ما داریم انتقال معارف دین به مردم است و مابقی امور در رتبههای بعدی قرار میگیرد.
من در جلسه با خانمهای مبلغ در جمعه آخر شعبان گفتم که ما قبلا سنتی داشتیم که در هر خانهای هر هفته جلسهای داشتند و یک روحانی مسئله و حدیثی میگفت و روضهای میخواند. هم انتقال مسائل اولیه به خانوادهها بود و هم محل دید و بازدید. الان زنان مسائل اصلی را نمیدانند چون یا مسجد نمیآیند و یا نمیخوانند و روحانیون هم توضیح نمیدهند.
رئیس حوزه علمیه کاشان در پاسخ به این سوال که آیا دخالت مداحان در بحثهای سیاسی را جایز می دانید گفت: ما دخالت هر غیر متخصصی را در غیر حوزه تخصصی اش جایز نمی دانیم.
آیت الله یثربی در پاسخ به سوالی درباره اختلاس های دولت گذشته گفت: «واقعا اسباب تاسف و سرافکندگی و شرمساری است. شرایط به گونهای شده که انگار هر کس دستش به هر جایی میرسید برمیداشت. کسانی را میشناسم که سال 84 یا 85 به اینجا میآمدند که ما واسطه شویم برای دو میلیون وام. الان خبر میرسد که همینها چندین برج در تهران دارند! این گونه افراد هستند که تلاش میکنند فردی را برای نمایندگی معرفی کنند تا بتوانند به این فعالیتها ادامه دهند.»
او در پاسخ به این سوال که «آیا انتظاراتتان از دولت روحانی برآورده شده است» توضیح داد: برای قضاوت درباره یک اتفاق سیاسی باید کلاننگر باشیم و نسبت به موضوع اشراف داشته باشیم. همین سوالاتی را که امروز در این جلسه مطرح شد سه سال قبل نمیشد آزادانه مطرح کرد. ضمن این که ما نباید به انتخاب خود بسنده کنیم بلکه باید از انتخاب و برنامههای دولت حمایت کنیم.
رییس حوزه علمیه کاشان گفت: در جلسهای که برای والده دکتر ظریف در کاشان داشتیم، ایشان خیلی تشکر کردند و بنده به ایشان گفتم شما از این مردم تشکر کنید و تشکر شما از مردم این است که به دکتر روحانی بگویید بدنه مردمییی که به شما رای دادهاند استحقاق کمک کردن دارند و باید بیش از اینها به آنها توجه کرد.
آیت الله یثربی در پایان هم یادآور شد: ما سالهای زیادی را دیدهایم ولی هیچوقت وضعیت جامعه مانند امروز نبوده است. چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب حتی در شرایط سخت جنگ هم این گونه نبود که در ده سال اخیر این قدر محتاج و نیازمند دیدیم. ما نباید شعار بدهیم و بگوییم پیشرفت کرده ایم بلکه ببینیم که چه چیزی غنی شد که الان این همه فقیر داریم می بینیم.