آفتابنیوز : سرویس سیاسی- از دو سال پیش همان ابتدای آغاز کارش به عنوان رئیسجمهور ایران، تلاش کرد تا با جهان غرب تعاملی از جنس دیگر برقرار کند. ایرانیها که از تحریمهایی که اقتصادشان را پژمرده کرد بود و باعث ایجاد بیکاری و تورم شده بود، خسته بودند.
به گزارش «آفتاب» به نقل از اکونومیست، میلیونها جوان ایرانی منتظر تغییر هستند، توافق قریبالوقوع ایران با غرب پیرامون برنامه هستهایش میتواند شروع این مسیر باشد. (
اخبار لحظه به لحظه مذاکرات هستهای را میتوانید در اینجا مشاهده کنید.)
برای روحانی اما این مسیر بدون خطر نیست؛ مخالفینش که طی 2 سال بیش از پیش هم شدهاند، خواهان دیدن شکست این رئیسجمهور 66 ساله هستند. یکی از دوستان قدیمی روحانی میگوید: او به واقع یکی از مردان تاریخ است، کسی که بحران پرونده هستهای ایران را حل کرده است.
روحانی برای اولین بار در سال 2013 وارد عرصه انتخابات ریاستجمهوری شد تا به این گفته مبنی بر اینکه کشور نیازمند تغییر است، عمل کند. رهبر ایران به روحانی اجازه مذاکره با آمریکا را داد اما صریحا درخواست آمریکا مبنی بر بازدید از سایتهای نظامی را رد کرد. این مسئله و نحوه برداشته شدن تحریمها مشکلاتی است که هنوز میان دو طرف حل نشده است.
منتقدین روحانی او را متهم به این میکنند که به بازرسان اجازه میدهد از مناطق نظامی بازدید کنند و بهانهای برای جاسوسی بدست آورند. آنها همچنین تلاش میکنند تا روحانی را از ادامه مسیرش در زمینه اصلاحات دلسرد کنند.
در حالی که دولت اعلام میکند زنان اجازه ورود به ورزشگاه برای دیدن بازی ایران- آمریکا را دارند، آنها ممانعت میکنند. بیش از 10 کنسرت با مجوز توسط وزیر ارشاد و فرهنگ ایران را پیش از برگزاری، برهم میزنند.
و در کنار تمامی این اقدامات دو متحد رئیسجمهور را به حاشیه میرانند؛ رئیسجمهور اصلاحطلب دو دور قبل ایران که توانست با حمایتهایش روحانی را به موفقیت برساند، مدتی است که در رسانههای ایران ممنوعالتصویر است، در تمامی این احوالات سکوت کرده است.
دیگر متحد روحانی، هاشمیرفسنجانی رئیسجمهور پیشین ایران، یکی از اعضای اصلی انقلاب که پشتیبان سیاست خارجی دولت روحانی بوده است، پسر خود را در همان هفتهای که صندلی خود در مجلس خبرگان را ازدست می دهد، پسرش را نیز در زندان پیدا میکند.
در تاریخ 4 می روحانی طی سخنرانی خود خطاب به پلیس گفت از قانون پیروی کنید؛ از طرف دیگر توافق با غرب این نکته را میرساند که روحانی برای ایجاد تغییر خواهد جنگید. یک کارشناس میگوید: توافق تنها یک توافق است؛ اما این انتخابات سالهای آینده است که تغییر را در این کشور رقم خواهد زد.
به امید توافق و آیندهی خوب برای ایران
مگه تحریم راه ما جوونا برای اشتغال رو باز می کنه؟؟؟؟؟
خودتون توی دوره احمدی نژاد می گفتین مشکل داخلیه. الان می گید خارجیه؟؟!!
-سفیر احتمالی آمریکا در ایران:
-آقای آلن ایرسخنگوی فعلی وزارتخارجه آمریکا که علاقه زیادی به ایران دارد.
- خانم دکتر گلی عامری از مدیران کل اسبق وزارتخارجه آمریکا.
-آقای جان لیمبرت گروگان سابق در ایران با همسر ایرانی.
سفیر احتمالی ایران در آمریکا:
-دکتر حسین موسویان از مدافعان شجاع حقوق هسته ای ایران.
-دکتر سیروس ناصری از دیپلماتهای حرفه ای و مذاکره کننده اسبق.
برای تسهیل رفت و آمد حدود 2 میلیون نفر ایرانی مقیم آمریکا بر قراری هر چه سریعترروابط دو کشور ضروری است.