آفتابنیوز : محمدباقر نوبخت عصر دوشنبه و در اولین جلسه عمومی اعضای ستاد برنامه و شوراهای برنامهریزی برنامه ششم، افزود: این ستاد که تهیه و تنظیم برنامه ششم را راهبردی می کند، وظیفه اجرای برخی از مصوبات را برعهده خواهد داشت که برنامه ریزی و آینده نگری از اساسی ترین کارهای این شورا است.
به گزارش ایرنا، وی ادامه داد: براساس ادبیات دولت تدبیر و امید، معمولا شیب ملایم می آید ولی در بحث برنامه ریزی برنامه ششم شیب تندی بین سال های 84 تا 94 طی شد لذا باید برنامهریزی دقیقی برای تدوین و اجرای برنامه ششم صورت گیرد.
معاون رییس جمهور اظهار داشت: در سال 84 برنامه چشم انداز بیست ساله کشور از سوی رهبر معظم انقلاب ابلاغ و قرار شد براساس این چشم انداز و در افق 1404 به توسعه و بالندگی و جایگاه نخست علم و فناوری در منطقه برسیم اما با وجودی که در حال حاضر نیمی از زمان اجرای آن گذشته و اتفاقات غیرقابل پیش بینی متعددی رخ داده که باید متناسب با تحولات جهانی به ویژه تحریم کشورمان، اهداف تعدیل می شد، به هر حال هدف اصلی سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که ابلاغ شده تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله است.
نوبخت اظهار داشت: اینکه بین سال های 95 تا 99 چه مسیری را طی کنیم تا در افق 1404 به اهداف مورد نظر برسیم، معلول دو متغیر است که نشانگر جایگاه وضع موجود و جایگاهی که در سال 99 به آن خواهیم رسید، است.
وی تصریح کرد: برنامه ریزی بهتر و آینده پژوهی و آینده نگری باید اساس برنامه ریزی در برنامه ششم باشد تا به جایی برسیم که در شرایط متلاطم جهانی به اهداف خود دست یابیم و باید از همه ظرفیت های موجود استفاده کرده تا یک اقدام ماندنی را ایجاد نماییم.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: بهره گیری از سازمان های غیررسمی دیگر در کنار اعضای شورا اثرگذار خواهد بود و به همین جهت در نظام تدوین برنامه به گونه ای عمل شده تا به انجمن های تخصصی و صاحب نظران برای کامل تر شدن برنامه متصل شویم.
نوبخت با اشاره به اینکه در برنامه ریزی نیازمند نقشه راه و استجازه قانونی هستیم، گفت: اینکه در برخی موارد لایحه به مجلس بدهیم کار نادرستی است چرا که قوه مجریه دارای اختیاراتی است و لزومی ندارد برای کارهای قانونی که پیشتر اجازه گرفته، مجددا درخواست استجازه کند.
نوبخت اضافه کرد: برای ایجاد هماهنگی این گونه عمل می شود که ابتدا با توجه به برنامه های پیشین و احکامی که قبلا به تصویب رسیده و قانون شده و در دولت ها و مجلس های قبلی مورد بحث قرار گرفته نسبت به اثر بخشی آنها داوری کنیم و در صورت لزوم در برنامه ششم از آن احکام کمک بگیریم.
وی با ذکر نمونه ای از قوانین، اظهار داشت: مثلا قانون تنظیم 2 که بودجه امسال را بر آن اساس عمل کریم چون مجلس به موقع نتوانست بودجه را به قانون تبدیل کند لازم نیست به مجلس بدهیم و برای آن از مجلس استجازه و وقت مجلس را بگیریم به همین جهت تلاش می کنیم به تفسیر احکام قانونی را به مجلس ارایه دهیم تا مجلس در اختیار قوه مجریه قرار دهد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: بنابراین برنامه ششم از نظر ماهوی و شکلی نسبت به برنامه های قبل متفاوت خواهد بود و از آسیب های سایر برنامه ها استفاده خواهیم کرد تا دیگر تکرار نشود.
نوبخت اضافه کرد: البته از سال گذشته مقدمات تهیه برنامه ششم براساس سیاست های چشم انداز بیست ساله در حال انجام است و امیدواریم برنامه ای در شان ملت ایران تهیه و مورد استفاده قرار گیرد.