آفتابنیوز : با وزش بادهای موسمی ۱۲۰ روزه از شب گذشته میزان غلظت گرد و خاک در سیستان امروز به سه برابر حد مجاز رسید.
به گزارش مهر، با شروع وزش بادهای معروف به ۱۲۰ روزه سریال روزهای بحرانی سیستان ادامه دارد و به گفته نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی شخصی را غم این درد نیست، چرا که مردم روزهای بسیاری است که تازیانه گرما و توفان شن شدید را تحمل می کنند.
این سریال تکراری روزها است که در منطقه در حال تکرار شدن بوده و زندگی مردم را با سختی و دردهای بی شمار روبرو کرده است، زندگی که پس از حدود دو دهه خشکسالی دیگر در این دیار رنگ و بوئی ندارد و به گفته یکی از بزرگان منطقه دیگر امید از منطقه ما رخت بر بسته، چشم به آسمان دوختیم تا ببینیم چه قدر از زندگیمان باقی مانده است.
غلظت گرد و غبار به سه برابر حد مجاز رسیدمدیرکل محیط زیست سیستان و بلوچستان با هشدار نسبت به افزایش غلظت گرد و غبار به خبرنگار مهر گفت: حد مجاز ذرات معلق در هوا ۱۵۰ میکرو گرم بر متر مکعب است که تا صبح امروز غلظت ذرات معلق در هوای منطقه سیستان ۷۸۰ میکرو گرم گزارش شده است.
سعید محمودی افزود: شدت وزش باد به حدی است که لحظه به لحظه بر میزان غلظت گرد و غبار در هوا افزوده می شود که امید است مطابق پیش بینی های صورت گرفته، از عصر امروز شاهد کاهش میزان آلاینده ها در منطقه سیستان باشیم.
سرعت توفان به ۵۰ کیلومتر در ساعت رسیدکارشناسی هواشناسی سیستان و بلوچستان به خبرنگار مهر گفت: حداکثر سرعت وزش باد در سیستان به ویژه شهرستان زهک بامداد امروز به ۵۰ کیلومتر بر ساعت رسید که شعاع دید را به ۸۰۰ متر کاهش داد.
مصدق گودرزی بیان کرد: این در حالی است که مطابق اعلام ایستگاه زابل در ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه شدت توفان در منطقه در حال کاهش است و پیش بینی می شود که هوا از اواخر امروز به حد نرمال برگردد.
کارشناس هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: مردم با توجه به افزایش سطح آلودگی هوا و توفان گرد و خاک از رفت و آمد غیر ضروری در خیابان ها خودداری و در صورت تردد حتما از ماسک استفاده کنند.
وی افزود: جدای از شمال استان، اکنون در دیگر نقاط سیستان و بلوچستان به غیر از شهرستان خاش شاهد پدیده گرد و غبار هستیم.
مراکز درمانی سیستان آماده باش هستنددانشگاه علوم پزشکی زابل نیز در همین راستا اعلام کرد که کلیه بیمارستان ها و مراکز درمانی تحت پوشش این دانشگاه به منظور خدمات دهی مناسب به بیماران تنفسی احتمالی به حالت آماده باش در آمدند.
این دانشگاه اعلام کرد: همچنین توزیع ماسک رایگان در مناطق بحرانی و آلوده نیز در دستور کار قرار دارد و کلیه تلاش خود را برای حفظ سلامت مردم بکار خواهیم گرفت.
مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی زابل در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت که در حال جمع بندی تعدادی بیماران اعزامی به بیمارستان ها و مراکز درمانی هستیم و به محض تکمیل اطلاعات در اختیار رسانه های قرار می گیرد.
همچنین هلال احمر سیستان و بلوچستان از آمادگی تیم های امدادی به حادثه دیدگان احتمالی در منطقه سیستان خبر داد.