آفتابنیوز : محمدجواد ظریف در گفتوگو با ایلنا٬ درخصوص احتمال برخی انتقادها تصریح کرد: اینکه برخی منتقدان بتوانند ایرادهایی در این توافق پیدا کنند، منتفی نیست٬ زیرا این یک مصالحه است و در هر مصالحهای بخشی به نفع یکطرف و بخش دیگر به نفع طرف مقابل است.
رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: در هرحال مهم این است که ما توانستهایم در مذاکرهای که یک طرف آن شش قدرت عمده جهان بودند و یکطرف آن جمهوری اسلامی ایران با اتکا به خدا و حمایت مردم ایستاده بود، از حقوق خود دفاع کنیم و برای نخستینبار در تاریخ شورای امنیت، کشوری که به واسطه برنامه غنیسازی تحت فصل هفت این شورا بود، برنامه غنی سازیاش به رسمیت شناخته شد و تحریمها علیه آن متوقف شد.
وزیر خارجه کشورمان گفت: برای اینکه چنین دستاوردی داشته باشیم، ناگزیر بودیم مذاکره کنیم. مذاکره هم به این معنی است که شما امتیازی میدهید و امتیازی میگیرید. اگر دوستان بخواهند به نیمه خالی لیوان نگاه کنند، میتوانند نقاطی در آن پیدا کنند ولی اگر بخواهند به منافع ملی و شادی مردم نگاه کنند، آنگاه نیمه پر لیوان را میبینند.
ظریف همچنین در گفتگوی کوتاهی با ایرنا در پاسخ به این سوال که طی چند روز گذشته مسئولین امریکایی درباره گزینه نظامی حرف زدهاند، گفت: در شرایطی که جهان توافق هفته گذشته در وین را پیروزی دیپلماسی بر جنگ و خشونت قلمداد کرد، متاسفانه هنوز کسانی هستند که از کاربرد غیرقانونی و نامشروع زور برای دستیابی به مقاصد توهمآمیز خود سخن میگویند و اصرار بیهوده بر حفظ یک گزینه از پیش ناکارآمد دارند.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: بنظر میرسد این افراد توان درک این موضوع را ندارند که کاربرد زور برای تجاوز به حقوق دیگران یک گزینه نیست بلکه یک وسوسه خطرناک و نابخردانه است که معمولا از سوی کسانی مطرح می شود که فاقد ظرفیت و توانایی لازم برای مدیریت، پیشبرد و تثبیت دیپلماسی هستند.