کد خبر: ۳۱۱۵۶۳
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲

همراهی دموکرات‌های کنگره با اوباما در تایید توافق با ایران

رایزنی های فشرده 'باراک اوباما' رییس جمهوری و بقیه اعضای دولت آمریکا با اعضای دموکرات کنگره به حمایت شمار قابل توجهی از آنها از توافق با ایران منجر شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
'باراک اوباما' رییس جمهوری آمریکا که مصمم به اجرایی شدن توافق هسته ای با ایران است، به هم حزبی های خود در کنگره نزدیک تر شده تا رای مثبت آنها را به توافق تضمین کند. 

براساس این گزارش،شماری از اعضای ارشد دموکرات کنگره چند ساعت بعد از دیدار با اوباما در کاخ سفید حمایت خود را از توافق ایران اعلام کردند. بقیه دموکرات ها نیز نسبت به توافق خوش بین هستند البته تعدادی از آنها نیز مردد بوده و منتظر رای گیری در ماه سپتامبر هستند.

به نوشته آسوشیتدپرس این توافق، بیش از آنکه مساله اختلاف اوباما با جمهوری خواهان را مطرح کند مساله اختلاف اوباما با دموکرات های کنگره است.

اوباما با 80 عضو کنگره در دیدارهای خصوصی یا به صورت گروه های کم تعداد صحبت کرده است. وی روز چهارشنبه هم در یک دانشگاه آمریکایی صحبت می کند که در این نشست نیز 100 دموکرات عضو مجلس سنا و نمایندگان حضور دارند. 

در ادامه تلاش های کاخ سفید در مسیر همراه کردن نمایندگان کنگره برای دادن رای مثبت به توافق هسته ای،'جو بایدن' معاون رییس جمهوری آمریکا نیز شماری از اعضای کنگره را برای صبحانه کاری در 'رصدخانه نیروی دریایی' دعوت کرده است. اعضای دولت و دیگر مقامات در مجموع با 175 عضو کنگره رایزنی کرده اند، قرار است یکی از اعضای آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز این هفته اطلاعاتی را به اعضای کنگره بدهد.

گفت وگوی 'ارنست مونیز' وزیر انرژی آمریکا با 'استنی هویر' عضو دموکرات مجلس نمایندگان در نشست توجیهی در این مجلس میزان اراده دولت را برای پیشبرد توافق نشان می دهد.

آسوشیتدپرس می نویسد: مونیز خطاب به هویر درحالیکه در راهرو راه می رفتند گفت: 'من بعدا به شما توضیح می دهم، اگر چیزی هست که می خواهی خصوصی تر بپرسی، با من تلفنی تماس بگیر، می توانم بیشتر توضیح بدهم.'

اوباما نیز اخیرا در ارتباط تله کنفرانسی با اعضای کنگره گفت که این توافق به معنای واقعی، اهداف را محقق می سازد. دموکرات ها می گویند که اطلاعات جزئی و مفصل اوباما از توافق احترام برانگیز بوده است.

'دن کیلدی' دموکرات عضو مجلس نمایندگان از 'میشیگان' که حمایت خود را از توافق اعلام کرده است می گوید که اوباما به اندازه مذاکره کنندگان از توافق اطلاع دارد. 

'رائو گریالوا' دموکرات دیگری در مجلس نمایندگان نیز تلاش های دولت آمریکا را برای متقاعد کردن کنگره در مورد توافق هسته ای ستوده و می گوید: احساس تنهایی نمی کنیم.

'نانسی پلوسی' رهبر اقلیت مجلس نمایندگان نیز با حمایت از توافق با ایران ابراز اطمینان کرد اگر همانطور که انتظار می رود جمهوریخواهان در تلاش برای نابود کردن توافق هسته ای، یک قطعنامه عدم تائید را تصویب کنند، اوباما از حق وتوی خود استفاده خواهد کرد. 

پلوسی دیروز (یکشنبه) به خبرنگاران گفت: تعداد زیادی از دموکرات های مجلس نمایندگان تاکید کرده اند طوری رای می دهند که وتوی اوباما موثر باقی بماند. 

'جرولدو نادلر' دیگر عضو دموکرات مجلس نمایندگان نیز گفت که اوباما در نشستی با دموکرات ها در کاخ سفید به نواقص توافق اذعان کرده است. 

بر اساس این گزارش تعطیلات تابستانی کنگره در ماه اوت آزمون خوبی خواهد بود در حالیکه گروه های طرفدار اسرائیل تلاش های خود را برای منصرف کردن اعضای کنگره از تایید توافق ایران افزایش داده اند. 

تعطیلات تابستانی سنا روز جمعه (15 مرداد) آغاز می شود و هر دو مجلس هشتم سپتامبر (17 شهریور) کار خود را از سر می گیرند و تا 17 سپتامبر (26 شهریور) زمان دارند تا توافق هسته ای را تائید یا رد کنند. 

بعضی از اعضای کنگره به دعوت کمیته روابط عمومی آمریکا و اسرائیل (آیپک) به اراضی اشغالی سفر می کنند. 

دولت آمریکا تلاش های زیادی را برای متقاعد کردن اعضای کنگره با هدف تایید توافق وین آغاز کرده است. 

ایران و گروه 1+5، پس از 22 ماه مذاکره و 18 روز گفت وگوی فشرده در دور نهایی در وین توانستند مذاکرات هسته ای را در تاریخ 23 تیر (14 ژوئیه) به نتیجه برسانند. جمع بندی مذاکرات باید در کنگره آمریکا بررسی و تایید شود.

دولت آمریکا روز دوشنبه (29 تیر) نتایج نهایی مذاکرات هسته ای با ایران را که سه شنبه (23 تیر) به دست آمده بود، به کنگره ارائه داد. اعضای کنگره 60 روز کاری تا 17 سپتامبر (26 شهریور) برای بازنگری و رای دادن به توافق وقت دارند.

اوباما اعلام کرده در صورت رای منفی به توافق در کنگره، با استفاده از اختیارات ریاست جمهوری آن را وتو خواهد کرد. در صورتی که دو سوم از اعضای کنگره به توافق رای منفی بدهند رییس جمهوری توان وتو کردن آن را نخواهد داشت. 

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس از واشنگتن، دولت آمریکا به دست کم 34 رای در مجلس سنا و 146 رای مثبت در مجلس نمایندگان نیاز دارد تا در صورت رای منفی کلی کنگره به توافق بتواند از نظر قانونی آن را وتو کند. 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین