آفتابنیوز : جمشید برزگر در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در صورت دادن مجوز فروش اقساطی در قالب رهن ثانویه به بخش ساخت و ساز، خریداران حدود 40 درصد را در قالب پیشپرداخت و اقساط دوران ساخت پرداخت خواهند کرد که 60 درصد باقیمانده هم از طریق تسهیلات بانکی و رهن ثانویه توسط سازندگان پرداخت میشود.
وی با اشاره به صحبت وزیر راه و شهرسازی مبنی بر اینکه «چگونه باید خانه بخرم؟ سوالی است که باید در برنامه ششم توسعه بدون لکنت پاسخ داده شود» گفت: بنده پاسخ این سوال را به عهدهی مسوولان، تیم اقتصادی دولت و بخصوص رییس بانک مرکزی میگذارم.
برزگر ادامه داد: هیچ بانکی آماده ارایه تسهیلات به بخش مسکن نیست؛ چرا که مدت طولانی بازپرداخت باعث میشود تا ریسک این مساله را قبول نکنند. اما باید در نظر داشت که از جمله مشکلات و موانع بخش مسکن به پایین بودن قدرت خرید متقاضیان برمیگردد. تسهیلاتی هم در بخش تولید وجود ندارد. لذا پرداخت تسهیلات مناسب ضروری است.
رییس کانون انبوهسازان کشور گفت: هم ما، هم اقتصاددانان و هم وزارت راه و شهرسازی نظرمان این است که باید به بخشهای میانی در جهت خانهدار شدن کمک شود. باید برای بخشهای میانی تسهیلات با سود 14 درصد پرداخت شود. البته سود 14 درصد هم بالاست ولی در شرایط فعلی چارهای نیست.
وی با بیان اینکه بر اساس اصل قانون، دولت مکلف است در جهت خانهدار شدن مردم اقدام کند، گفت: دولت منابع کافی را در اختیار دارد. مصارف و هزینههای بودجه جاری کشور بسیار زیاد است. پس چرا باید بخش مسکن رها شود؟ رها کردن بخش مسکن به حال خود باعث بروز ناهنجاریهایی اجتماعی خواهد شد که بخشی از آن ناشی از عدم مدیریت سیستم بانکی و پولی کشور است که ما را دچار مشکلاتی خواهد کرد.
برزگر با بیان اینکه مکاتبات زیادی را با سیف رئیس کل بانک مرکزی، جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و طیبنیا وزیر اقتصاد انجام دادهایم، اظهار کرد: پیشنهاد کردیم برای تهران 120 میلیون تومان وام ساخت اعطا شود و سپس همان وام به نام خریدار منتقل شود، اما این موضوع به جایی نرسید.
رییس کانون انبوهسازان کشور به ظرفیت بخش مسکن در اشتغال و افزایش درآمد سرانه کشور اشاره و تاکید کرد: دولت باید برای بخش مسکن فکری کند. واحدهای تولیدی مادر مثل سیمان، صنایع فولاد، کاشی، سفال، در و پنجره و هزاران واحد صنعتی و کارگری که بیش از از 300 واحد صنعتی را شامل میشوند به صنعت ساختمان وابسته هستند. لذا صنعت ساختمان میتواند به عنوان پیشران رونق اقتصادی عمل کند.