کد خبر: ۳۱۵۸۵۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۳:۴۲
با چشمانی باز از فرصت‌ها استفاده کنیم/مخالفان صحبت کنند اما پیروزی را به شکست تبدیل نکنند

ظریف: تحریم‌ها ظرف سه ماه آینده برداشته می‌شود/همسایه‌ها از توافق ما نگران نباشند

وزیر امور خارجه با بیان اینکه تحریم‌ها ظرف دو یا سه ماه آینده برداشته می‌شود ادامه داد: مردم باید بدانند که منافع برداشتن تحریم‌ها از همان فردای اجرا مشخص نمی شود بلکه زمان می برد تا اتفاقاتی و تحولاتی در کشور رخ بدهد اما روند تسهیلات بانکی، تبادلات تجاری و زمینه های اقتصادی را تسهیل تر می‌کند و در واقع وزنه هایی که به دست و پای کشور بسته بودند باز می‌شود.
آفتاب‌‌نیوز :
وزیرامور خارجه گفت: شرایط فعلی کشور شرایط مناسبی و پراز صلح است لذا با چشمانی باز باید از فرصت ها استفاده کنیم.محمد جواد ظریف در سفر به استان اصفهان در جمع خبرنگاران با گرامیداشت هفته دولت اظهار کرد: خوشحالم شرایط کشور در آستانه سومین سال کار دولت شرایط مناسبی برای همه مردم و خدمتگزاران چه کشوری و چه استانی شده است.

وی با بیان اینکه اصفهان از ظرفیت بالای فرهنگی، علمی، فرهنگی و نیروی انسانی مقاومی برخوردار است ادامه داد: ما با این توافق سعی داریم به توسعه کشور کمک کنیم و در وزارت خارجه نیز همه تلاش می کنیم به عنوان بازوی توسعه اقتصاد مقاومتی در خدمت مردم و دولت باشیم.

وزیرامور خارجه به ظرفیت عظیم کشور در زمینه‌های اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و گفت: ما سعی داریم در جذب سرمایه های خارجی چه فنی و چه علمی این فعالیت‌های کشور را به فعلیت برسانیم و بتوانیم ایران را بیش از گذشته به پیش ببریم.

وی به وظیفه دستگاه دیپلماسی اشاره کرد و گفت‌: ما وظیفه‌مان این است که اهداف را با کمترین هزینه به دست آوریم چراکه اعتقاد داریم دیپلماسی باید به توسعه کشور کمک کند و همه قواعد بازی باید حول این محور بچرخد و قطعا گرایش ما باید در وزارت امور خارجه گرایشی توسعه ای بوده و جملگی باید به این سمت حرکت کنیم.

ظریف به مشکلات کشور پس از انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: جنگ‌، تروریسم و ناامن بودن مداوم منطقه باعث شده که وزارت امور خارجه یک ماهیت سیاسی پیدا کند، در حالیکه اقتصاد و فرهنگ باید حوزه هایی با مزیت نسبی بیشتری در وزارت خانه باشند که ان شاء الله امیدواریم بعد از مذاکرات که هدفش در هم شکستن ایران هراسی و فضای باز ایجاد ارتباط با جهان است این دو حوزه در سیاست خارجه هم پررنگ تر شود.

وی در خصوص این که گفته می‌شود مجلس می خواهد فکت‌شیتی را به بیانیه وین و برجام اضافه کند گفت:‌ مجلس این اختیار را دارد اما آن‌ها باید بدانند که یک بیانیه 14 ماده‌ای صادر کرده اند که از بنیه دفاعی تا حمایت از متحدین و نفی تروریسم و افراط صریح در آن ذکر شده و یک بیانیه جامعی است، پس ما دست مجلس را باز می گذاریم و به آن‌ها می گوییم که تصمیم با خودشان است.

وزیر امورخارجه به کلمه فکت شیت اشاره کرد و گفت: این اصطلاح آمریکایی است که به جای سند منتشر می‌شود و همواره زمانی که انتشار می یابد که می خواهند سند اصلی را نگه دارند و یک گزارش مطابق با آن چه نگرش خودشان است منتشر کنند.

ظریف با اشاره بر اینکه برجام در ایران در اختیار تمام مردم قرار دارد‌، ادامه داد: تلویزیون از صبح تا شب در همه شبکه ها برنامه بررسی برجام گذاشته و مردم هم از همه ریز مسائل از جمله تعداد سانتریفیوژها‌،‌ چگونگی چرخش سانتریفیوژها و ... مطلع هستند پس به این نتیجه می رسیم که فکت شیت عنوان قشنگی نیست بلکه آن بیانیه ای که قبلا صادر شده بسیار بهتر و جامع تر است.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص مذاکرات 598 و مذاکرات هسته‌ای اخیر گفت:‌ هر دو مذاکره سخت و مهم بود اما مذاکره 598 هیچ تبعاتی برای آینده کشور نداشت اما قطعنامه هسته‌ای اولا تعدادی قطعنامه پشت سر هم بود که ما مجبور بودیم با این مذاکره همه آن‌ها را به ترتیب لغو کنیم و موفق شدیم 6 تا 7 قطعنامه را به صورت کامل از دور خارج کنیم. پس نشان می‌دهد کار بر روی مسأله هسته‌ای اندکی پیچیده تر بوده ولی هر دو سخت و مهم بودند.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه ما برای رابطه با منطقه هیچ محدودیتی نداریم ادامه داد: همسایه ها از توافق ما نباید نگران باشند چراکه این توافق تهدید از سر منطقه کم کرده است و همسایگانی که هنوز توافق را تهدید می‌دانند باید در دیدگاه های خود تجدید نظر کنند.

ظریف با اشاره به اینکه حتما باید افراط و تفریط در یمن وسوریه متوقف شود گفت:‌ ما آماده ایم با همه کشورهای منطقه رابطه برقرار کنیم و من هم سفرهایم را از کشورهای منطقه آغاز کرده‌ام، در هفته آینده به شمال آفریقا می روم و این سفرهای منطقه ای مدام ادامه خواهم داشت.

وی به برداشت های غیرکارشناسانه از برجام اشاره کرد و گفت: از این که دیدگاه های متفاوتی ارائه می‌شود خوشحالم چون ایران چند صدایی است و خوشحالم در دولت یازدهم این چند صدایی ها به اوج رسیده است و در مورد یکی از پیچیده ترین موضوعات بین‌المللی کشور همه جامعه اظهارنظر می‌کند.

ظریف تاکید کرد:‌ اظهارنظر ها تا جایی که آب به آسیاب دشمن نریزد اشکال ندارد اما از زمانی که برداشت های غلط مطرح شود آب به آسیاب دشمن ریخته می‌شود اما ما باز هم می گوییم ایراد ندارد مخالفان صحبت کنند، اما دو نکته را باید رعایت کنند اول اینکه منافع ملی را در نظر بگیرند دوما بدانند تمام دنیا بدون استثنا همه کشورهای دنیا حتی دولت‌مردانشان امروز ایران را نقطه ای عزتمند می بینند و این توافق را یکی از قله های عزت کشور می‌دانند و کمتر کسی را می بینیم که بگوید ایران به خواسته هایش نرسید. پس انتقاد کنندگان مردم را تحقیر نکنند وبدانند امروز دنیا قبول کرده است که ایران مردمی منطقی‌، سیاستمدار و گفت‌وگومحور دارد.

وی اظهار کرد: دنیا اعلام کرده یک عامل جدید توانسته در مقابل قدرت زور ، قدرت اقتصاد و قدرت تبلیغات جهان نظراتش را به کرسی بنشاند، آن هم نه با جنگ و دعوا بلکه با توافق . این عظمت ملت ایران را نشان نمی دهد؟ منتقدین عزیز نظرات شما محترم است اما خواهشا پیروزی را به شکست تبدیل نکنید.

ظریف اظهار کرد: پس از روز توافق تمام قطعنامه ها قطع خواهد شد مگر اینکه توافق بهم بخورد که تمام کارهایی که کرده ایم بهم می خورد. آنچه مهم است این بوده که ما می خواستیم تاریخی دقیق مشخص کنیم که از آن تاریخ پرونده ایران دیگر در شورای امنیت نباشد. طبق برجام اگر اوایل مهر توافق به امضا برسد، ظرف ده سال پرونده ایران به طور کامل و قطعی در شورای امنیت بسته خواهد شد. البته در ذیل این ده سال آمده است که اگر آژانس زودتر به این نتیجه رسید که ایران به تعهداتش عمل کرده می‌تواند زودتر از زمان تعیین‌شده محدودیت موشکی و تسلیحاتی را بردارد.

وی در خصوص نقش اقتصاد مقاومتی دربرجام اظهار کرد: نکته مهم این است که برجام موانع اقتصاد مقاوتی را بردارد پس می‌توانیم با دست و دلی باز اقتصاد مقاومتی را اجرایی کنیم و باز هم تکرار می کنم که برجام یک فرصت استثنایی و سیاسی و اقتصادی ایجاد کرده که با دیدن این فرصت می توانیم پیشرفت کنیم.

وزیر امور خارجه با بیان اینکه تحریم‌ها ظرف دو یا سه ماه آینده برداشته می‌شود ادامه داد: مردم باید بدانند که منافع برداشتن تحریم‌ها از همان فردای اجرا مشخص نمی شود بلکه زمان می برد تا اتفاقاتی و تحولاتی در کشور رخ بدهد اما روند تسهیلات بانکی، تبادلات تجاری و زمینه های اقتصادی را تسهیل تر می‌کند و در واقع وزنه هایی که به دست و پای کشور بسته بودند باز می‌شود.

ظریف در خصوص بازگشایی سفارت انگلیس هم گفت: ما با همه کشورهای دنیا رابطه داریم و الزاما باز بودن سفارت به معنای نبود اختلافات نیست. انگلیسی ها خودشان سفارتشان را بسته اند و خودشان این تفکر را اصلاح کرده و دوباره باز کردند. البته ما باید به آن‌ها یادآوری کنیم که تروریسم و افراطی گرایی در منطقه نگران کننده است و اختلافات در مورد یمن، سوریه و عراق هم به آن‌ها در میان گذاشته ایم اما همین باز شدن سفارت یک باب مذاکره را باز کرد.

وی خاطرنشان کرد: همه تلاش کرده‌اند تا بتوانیم حجاج را به سرزمین وحی اعزام کنیم و بدانید که بیشترین تبادل مردمی بین ایران و عربستان در منطقه رخ می‌دهد و روابط سیاسی بین دو کشور وجود دارد. اما امیدواریم با انتخاب راه های معقول تر بتوانیم مشکلات پیش رو را حل و فصل کنیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
3
0
شما یک تاریخ مشخص بفرمایید که دلار ارزان تر از الان بشه حتی 5 سال دیگه
علی معرف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۴/۰۶/۰۵
1
10
درود بر ظریف که سبب گشایش اقتصادی شد ....
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین