آفتابنیوز : دکتر مهدی اکبری شنواییسنج در خصوص اختلالات شنوایی در کودکان گفت: اختلالات مادرزادی گوش بر دو نوع است که یک قسمت آن مربوط به مبحث ژنتیک است که معمولاً با افت شنوایی حسی- عصبی همراه است و این افت شنوایی قطعاً دارای سابقه در اطرافیان کودک است. نوعی دیگر از این اختلال وابسته به کم شنوایی یا مشکلات ساختاری آناتومیکی مثل عدم تشکیل لایه گوش یا گوش میانی است.
وی ادامه داد: طبق آمار از هر هزار کودک که در دنیا متولد میشوند 3 الی 6 کودک به اختلال در شنوایی مبتلاست. این کم شنوایی غیراکتسابی بوده و زمینه ژنتیکی دارد.
این شنواییسنج افزود: ازدواج فامیلی عامل دیگری برای بروز اختلال شنوایی در کودکان است و طبق بررسیهای انجام شده 40 درصد ازدواجهای فامیلی باعث افت شنوایی و مشکلات دیگر میشود.
اکبری با بیان اینکه عوامل متعددی در بروز کمشنوایی نقش دارد تصریح کرد: برخورد ضربه – مصرف داروهای آنتی بیوتیک و اعصابو روان در طی دوران بارداری توسط مادر و همچنین مسمومیتهای غذایی و شیمیایی از جمله عوامل غیرژنتیکی در بروز این اختلال در کودکان است.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، این شنواییسنج به علائم نشان دهنده کمشنوایی در کودکان اذعان کرد و اظهار داشت: این مشکل نوعی معلولیت پنهان است و عدم بروز عکسالعمل از طرف کودک در هنگام صدا- وزنکم- نارس بودن و داشتن تکه موی سفید در ناحیه سر میتواند نشاندهنده مبتلا بودن کودک به اختلال شنوایی باشد و با توجه به اینکه راهکار دارویی برای آن وجود ندارد، استفاده از سمعک تنها راه حل پیشنهادی است.