آفتابنیوز : رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام در خطبه های نماز جمعه تهران گفت: "آمريکا درحالی ايران را به دخالت در امور اين کشور متهم می کند که حتی تاکنون نتوانسته است يک مامور ايرانی را در اين ارتباط دستگير کند."
وی افزود: "طبيعی است که اگر ايران در امور عراق دخالت کند از ده مورد بايد لااقل يک مورد آن کشف شود، اما آمريکايی ها با دستگيری زائران ايرانی و يا يک راننده، تهمت دخالت در امور عراق را مطرح می کنند."
منظور رفسنجانی از بازداشت "يک راننده" اشاره به خبری بود که چند روز قبل در آستانه انتخابات روز پنجشنبه عراق توسط منابع مختلف خبری منتشر شد و حاکی بود که پليس مرزی عراق در روز سه شنبه يک تانکر با نمره پلاک ايرانی حامل هزاران برگه رای جعلی را، مشابه آنچه در انتخابات عراق استفاده شد، هنگام ورود از ايران ضبط کرده است. گفته شد راننده اين کاميون نيز دستگير شده و تحت بازجويی قرار گرفته است.
مقام های وزارت کشور عراق به منابع خبری گفتند که آن تانکر در شهر مرزی بدره ضبط شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه يک مقام امنيتی عراق گفت که ماموران در جستجوی سه کاميون مظنون ديگر حاوی برگه های جعلی رای در شرق بغداد در نزديکی مرز ايران هستند. نيويورک تايمز نيز در گزارشی به نقل از مقام های عراقی نوشت راننده کاميون ضبط شده از عبور سه کاميون ديگر از مرز مملو از برگه های رای خبر داده است.
با اين حال به گزارش خبرگزاری فرانسه، حسين الهنداوی، يک مقام کميسيون انتخابات عراق روز چهارشنبه ضبط "صدها هزار" برگه رای سفيد در يک تانکر ايرانی را رد کرد و گفت: "اين اطلاعات اصلا صحيح نيست."
دولت آمريکا ادعا کرده است که ماموران ايرانی عميقا درگير تلاش برای نفوذ در رويدادهای عراق از جمله کمک مالی به احزاب سياسی شيعه يا مسلح کردن و آموزش دادن شماری از شبه نظاميان غيرقانونی در اين کشور هستند.
دو حزب بزرگ شيعه، "شورای عالی انقلاب اسلامی عراق" و "حزب الدعوه" که تعدادی از رهبران آنها در دوران حکومت صدام حسين در ايران در تبعيد به سر می بردند به رهبران ايران نزديک هستند. اين احزاب خواهان اعطای نقشی عمده به اسلام در نظام حکومتی عراق بوده اند.
زلمی خليلزاد، سفير آمريکا در عراق، روز پنجشنبه در کنفرانسی خبری در بغداد از آنچه تلاش های علنی ايران برای نفوذ در رويدادهای عراق خواند سخن گفت.
بنابه گزارش ها وی گفت: "عراق در يک همسايگی به ويژه دشوار قرار دارد. در ميان کشورهای منفعت طلب و سلطه جو مانند ايران که آرزوی تسلط بر منطقه را دارند. برخی کشورها هستند که از موفقيت دموکراسی در اينجا (عراق) وحشت دارند چرا که می ترسند مسری باشد و شيوع پيدا کند."
خليلزاد افزود: "ما نمی خواهيم ايران در امور داخلی عراق دخالت کند. ما نمی خواهيم تسليحات از مرز ايران وارد عراق شود يا عراقی ها (شبه نظاميان) آموزش ببينند."
خليلزاد ماه گذشته از سوی واشنگتن اجازه يافته بود در امور مربوط به عراق با مقام های ايرانی گفتگو کند اما روز سه شنبه گفت که چنين نکرده است.
يک فرمانده ارشد آمريکايی نيز روز جمعه ايران را به دخالت در انتخابات عراق متهم کرد و گفت ايران سرمايه گذاری شديدی در احزاب سياسی در جنوب عراق کرده و سعی دارد در تشکيل دولت تازه نفوذ کند.
ژنرال جورج کِيسی، فرمانده نيروهای آمريکايی در عراق گفت: "من شواهد محکم و صد درصد قاطعانه در اختيار ندارم، اما اطلاعاتی که ما داريم حاکيست که آنها (ايران) سرمايه گذاری هنگفتی در احزاب سياسی حامی ايران در جنوب کرده اند."
وی افزود: " من معتقدم که آنها به تلاش برای نفوذ در تشکيل اين دولت طی هفته های آتی ادامه خواهند داد تا دولتی را سر کار بياورند که به اعتقادشان حامی منافع آنها خواهد بود. اين نگران کننده است و چالشی برای ماست."
هاشمی رفسنجانی در خطبه نماز جمعه تهران اين اتهامات را "مضحک" و "تمسخر آميز" خواند و گفت: "آمريکا با 160 هزار نيروی نظامی در عراق و دست داشتن در ترورها، ناامنی ها و هتک حرمت ملت عراق، ايران را به دخالت در امور اين کشور متهم می کند."
اين نخستين بار نيست که مقام های ايرانی می گويند به دست داشتن آمريکا در خشونت های عراق مظنون هستند چرا که استدلال می کنند اين خشونت ها ادامه حضور آمريکا در عراق را توجيه می کند.
با اين حال آنها در عين حال ادعا می کنند آمريکا در عراق شکست خورده است. رفسنجانی گفت: "همانطوری که ايران پيش بينی می کرد آمريکا در باتلاق عراق گرفتار شده است."
مقام های جمهوری اسلامی در ضمن از انتخابات اخير عراق استقبال کرده اند.
رفسنجانی انتخابات پارلمانی روز پنجشنبه عراق را "بسيار مهم" توصيف کرد و گفت: "اين پيروزی ازان ملت عراق است و ما در اين پيروزی با آنها شريکيم."