به گزارش روزنامه ایران، صبح روز پنجشنبه شانزدهم مهرماه سال جاری، مرد جوانی با مراجعه به پلیس فتای استان البرز ادعا کرد که با پرداخت هزینه از طریق فضای مجازی، اینترنت پرسرعت از فردی خریده اما بعد از پرداخت هزینه از اینترنت پرسرعت خبری نشده و با پیگیری دوباره نیز نتوانسته او را شناسایی کند.
پلیس فتا با شناسایی این مرد ناشناس به بررسی علمی و تخصصی پرداخت تا اینکه متوجه شد دزد اینترنتی با دسترسی به برنامه هک، شرکتها و حتی سازمانهای دولتی در استان البرز را هم مورد دستبرد قرار داده و توانسته کلاهبرداری کند.
سرهنگ یزدان نیکنام رئیس پلیس فتای استان البرز به روزنامه ایران گفت: متأسفانه بسیاری از مردم بخصوص شرکتها و ارگانها به مسأله دسترسی به کدها و رمزهای امنیتی توجه نمیکنند که این موضوع زمینه ورود هکرها و سوءاستفادهکنندگان را مهیا میسازد.
وی افزود: در این پرونده اگر این شخص مراجعه نمیکرد، شاید تا مدتها مشخص نمیشد که این سازمان و شرکت مورد سوءاستفاده هکری قرار گرفته است.
گفتوگو با هکر
«میثم» نام هکری است که باور نمیکرد دستگیر شود.
چند سال داری؟
27 سال
میزان تحصیلاتت چقدر است؟
تا پنجم ابتدایی درس خواندم.
ازدواج کردهای؟
خیر.
انگیزه کلاهبرداریات چه بود؟
بیکاری و تفریح.
با توجه به تخصصی که داری آیا نمیتوانستی در شرکتی مشغول به کار شوی؟
هرجا رفتم از من سابقه میخواستند.
فکر نمیکردی روزی دستگیر شوی؟
نه. الآن کاملاً شوکه شدم.
چند وقت است که سرقت مجازی انجام میدادی؟
تقریباً یک سال.
آموزش هک را چگونه فراگرفتی؟
از طریق اینترنت.
نمیدانستی این آموزش ممنوع است؟
نه.
تاکنون از این طریق چقدر پول بدست آوردهای؟
حدوداً 5 میلیون تومان.
آیا 5 میلیون ارزش سوءسابقه را داشت؟
نه.
سوءسابقه کیفری داری؟
نه. این نخستینبار است که مرتکب جرم شدهام.
چطور از طریق اینترنت کلاهبرداری میکردی؟
با آگهیهای زیاد و تبلیغ اینترنت پرسرعت هزینه را دریافت میکردم اما در ارسال برنامه اینترنت هیچ خدماتی عرضه نمیکردم.
در سازمانها چطور؟
خیلی ساده رمز اینترنتی سازمانها را پیدا میکردم.
این روزنامه در پایان نوشته است: در استفاده از اینترنت پرسرعت باید از شرکتهای معتبر خرید کرد و به هیچوجه مورد اغفال آگهیهای غیر از این شرکتها قرار نگرفت. رمزهایی که برای شبکههای خود استفاده میکنید سعی کنید بسیار ساده و قابل حدس نباشد. استفاده، هم از اعداد و هم از حروف برای رمز راهحل بسیار مناسبی است. در صورت مشاهده و بررسی وبهای خود اگر متوجه حتی کوچکترین سرقت هم شدید، حتماً مراتب را به پلیس فتا اطلاع دهید. مطمئن باشید کوچکترین سرقتها میتواند سرنخ تازهای برای دستگیری بزرگترین دزدان سایبری باشد.