آفتابنیوز : حسین امیرعبداللهیان، در گفت وگو با کانال 4 اظهار کرد: ما هیچ نیروی جنگجویی در سوریه نداریم، اما مستشاران نظامی ما به درخواست دولت سوریه در این کشور برای پیشبرد مبارزه با تروریسم کمک می کنند.
وی در پاسخ به این سووال که میزان مشارکت نظامی ایران در سوریه تا چه اندازه ای است، خاطرنشان ساخت: با توجه به اینکه اقدامات گسترده تری برای مبارزه با تروریسم در سوریه در حال انجام است و روسیه بنا به تصمیم آقای پوتین کمک های جدی را برای مبارزه با تروریسم در این کشور دارد انجام می دهد، ما هم به درخواست دمشق، مستشاران نظامی خود را برای مبارزه با تروریسم افزایش داده ایم.
وی تصریح کرد: این مستشاران کسانی هستند که دارای تجربه و دانش لازم برای مبارزه با تروریسم هستند.
عبداللهیان در ادامه در پاسخ به این سووال که آیا ایران خود را متحد روسیه می داند و یا اینکه صرفاً در جریان سوریه با روسیه متحد است، گفت: ما با مسکو دارای یک رابطه راهبردی هستیم و رابطه ما هیچ گاه با این کشور در دوران پس از انقلاب اسلامی یک رابطه موقتی و مقطعی نبوده است.
وی افزود: اقدامات مشترک تهران و مسکو برای مبارزه با تروریسم در سوریه یک اقدام تاکتیکی نیست بلکه اقدامی است که با رعایت مسایل راهبردی به امنیت منطقه و جهان برمی گردد.
عبداللهیان تصریح کرد: همکاری مشترک تهران و مسکو برای مقابله با تروریسم در سوریه تائید کننده عمق روابط این دو کشور است.
معاون وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به این سووال که آیا مشارکت نظامی ایران در سوریه علیه داعش است و یا معارضین سوری، گفت: هدف ایران در سوریه مبارزه جدی با تروریسم است. ما به طور همزمان از یک سیاستی که دو بال و دو بازو دارد از سوریه حمایت می کنیم.
وی در این مورد توضیح داد: بال اول مبارزه جدی با تروریسم و به موازات آن تلاش جدی برای پیشبرد روند سیاسی و تحقق راهکار سیاسی دموکراتیک در این کشور است.
عبداللهیان خاطرنشان ساخت: برای رسیدن به این هدف از تلاش های دبیر کل سازمان ملل و 'استفان دی میستورا'، نماینده و فرستاده سازمان ملل متحد در امور سوریه حمایت می کنیم ، همچنین با اتحادیه اروپا، خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و خانم هلگا اشمیت گفت وگوهای جدیدی که شروع شده است را تا رسیدن به نتایجی دقیق و واقع بینانه ادامه می دهیم و در این چارچوب مایلم تأکید کنم که ما هیچ مذاکره ی دوجانبه ای را با آمریکا در مورد موضوعات منطقه نخواهیم داشت.
وی همچنین تصریح کرد: ضمن حمایت از اقدامات سازمان ملل و رایزنی با اتحادیه اروپا، اما همزمان معتقد هستیم که مسائل منطقه باید در درون منطقه حل بشود و گفت وگوهای درون منطقه ایی کشورها و ایران یک موضوع مهم و حیاتی است.
امیرعبداللهیان افزود: ما از تلاش های سازمان ملل حمایت می کنیم و از همکاری و مشورت نزدیک با این سازمان برای حل بحران های منطقه و ازجمله در سوریه استقبال می کنیم؛ درعین حال باور داریم که گفت وگوهای درون منطقه ای نقش مهمی در بهبود بحران های منطقه دارد و هیچ گفت وگوی دو جانبه ایی با آمریکا برای مسائل منطقه نداریم.
معاون وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سووالی در خصوص وضعیت حقوق بشر در ایران گفت: در ایران حقوق بشر به خوبی رعایت می شود. متاسفانه بحث حقوق بشر امروز یک ابزار سیاسی دولت ها است؛ اتهاماتی نظیر اعدام افراد زیر 18 سال بیشتر سناریوسازی است.
وی در ادامه با اشاره به فاجعه خونین منا در عربستان سعودی گفت: خیلی از کشورهایی که ایران را متهم به نقض حقوق بشر می کنند، خودشان بیشترین نقض را در حوزه حقوق بشر مرتکب شدند؛ فاجعه منا یکی از مواردی بود که به دلیل سوء مدیریت عربستان سعودی شکل گرفت و متاسفانه هیچ یک از کشورهای غربی نقض حقوق بشر در تامین امنیت حجاج خارجی ایرانی و غیر ایرانی را محکوم نکردند.
عبداللهیان افزود: از طرف دیگر در یمن هفت ماه است زنان و کودکان با بمباران های سعودی کشته می شوند و هیچ کسی به این نقض حقوق بشر اشاره نمی کند. اما در مورد ایران می خواهند با سناریوسازی آن را متهم به نقض حقوق بشر بکنند.
وی تصریح کرد: آنچه را که در مورد حقوق بشر ایران گفته می شود بیش از اینکه واقعیت باشد، بهره برداری سیاسی است.
معاون وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به آخرین سووال خبرنگار کانال چهار درخصوص تعهد ایران نسبت به توافق هسته ای اظهار کرد: جمهوری اسلامی ایران نسبت به آنچه در مذاکرات با شش کشور انجام شده متعهد است.
وی افزود: ما از هفته جاری وارد مباحث اجرایی توافق هسته ایی شدیم و مادامی که طرف های مقابل متعهد باشند ایران قویا به تعهدات و توافقات خودش پایبند است.
حسین امیر عبداللهیان، معاون عربی و آفریقای وزارت امور خارجه ایران به دعوت مقامات انگلیسی و در پی سفر وزیر خارجه انگلیس به تهران، شامگاه دوشنبه وارد لندن شد.
وی در این سفر دو روزه قرار است با مقامات وزارت خارجه، مقامات پارلمانی و برخی از مسئولین انگلیسی راجع به مسائل منطقه ای گفت و گو و رایزنی کند.