کد خبر: ۳۲۶۶۶۳
تاریخ انتشار : ۰۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۶

40 درصد تولید علم ایران مربوط به حوزه پزشکی است

وزیر بهداشت با بیان این که ایران از نظر تولید علم بالاترین رتبه را در منطقه دارد، گفت: از نظر جهانی نیز طبق نمایه‌های بین‌المللی متفاوتی که وجود دارد رتبه 15 تا 17 را در این زمینه در جهان داریم.
آفتاب‌‌نیوز : به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ سيدحسن هاشمي با اشاره به نقش حوزه علوم پزشكي در توليد علم گفت: نزديك به 40 درصد توليد علم مربوط به اين حوزه است .

وی گفت: نزديك به 300 شركت دانش‌بنيان در کشور داریم، بعضي از آنها درخصوص بايوتكنولوژي و توليد داروهای نوتركيب خيلي موفق هستند و محصولاتشان را به خارج از كشور نيز صادر مي‌كنند و بيش از 90 درصد بازار داخلي نيز در اختيار آنهاست.

وزير بهداشت در ادامه با اشاره به دستور رییس جمهور مبنی بر بی نیاز شدن از ورود واكسن گفت: انستيتو پاستور ايران نزديك به 100 سال قدمت دارد و زماني نه تنها واكسن آسيا بلكه بخشي از آفريقا را نيز تامين مي‌كرد.

وی گفت: شركت‌های دانش بنیان بايد در جهت ارتقاي فن‌آوري و تبديل آن به ثروت، كارنامه موفق‌تري را نسبت به امروز داشته باشند.

هاشمي با اشاره به برداشتن تحريم‌هاي ظالمانه گفت: دوره پساتحريم اين فرصت را در اختيار علاقه‌مندان قرار مي‌دهد كه بتوانند از امكاناتي كه هست در جهت رشد و ارتقا توليد حداكثر استفاده را ببرند.

وزیر بهداشت يادآور شد: امروز افتخار كشور ايران، برخلاف گذشته، منابع طبيعي نفت و گاز نيست و ما در طول سال‌هايي كه پشت سر گذرانديم، بتدريج وابستگي‌امان به نفت و گاز كاهش يافته است. آنچه امروز برای کشور قابل افتخار است جوانان پرشور، مستعد و دانشمند و علاقه‌مند به خدمت به کشور و تلاش آنان برای پيشرفت و تعالي كشور در راستاي درون‌زا كردن اقتصادملی و كاهش وابستگي است.

هاشمي با تاکید بر این که موفقيت کشورها در گرو استفاده از تجربيات دانش بشر است كه در همه جاي دنيا مرز نمي‌شناسد، یادآور شد: در حال حاضر اين فرصت‌ها بيشتر فراهم مي‌شود و قطعاً رشد ما در اين حوزه سريعتر خواهد بود.

وزير بهداشت در ادامه به تبيين اقتصاد مقاومتي در حوزه سلامت پرداخت و گفت: هرچقدر بتوانيم در جهت ارتقاي فن‌آوري در كشور تلاش كنيم و به نوعي اقتصادمان را درون‌زا كنيم در جهت اقتصاد مقاومتي حركت كرده‌ايم.

هاشمي ادامه داد: به جاي اين كه واردات را افزايش دهيم و تكنولوژي از رده خارج را به كشور منتقل كنيم خودمان با سرمايه‌گذاري‌هاي مشتركي كه ممكن است از نقاط مختلف دنيا امكانش فراهم شود و يا با حضور كمپاني‌هاي بزرگ ، مي‌توانيم اقتصادمان را درون‌زا كنيم و ميزان وابستگي را كاهش دهيم.

وی در ادامه به موفقيت‌هاي كشور در حوزه پزشكي و درمان اشاره كرد و گفت: قبل از انقلاب اسلامي بسياري از بيماران براي دريافت خدمات درماني به خارج از كشور مي‌رفتند اما امروز نه تنها كسي براي درمان به كشورهاي ديگر نمي‌رود بلكه بسياري از كساني كه خارج از مرزهاي ما هستند براي دريافت خدمات به داخل مي‌آيند.

وزير بهداشت همچنين با اشاره به حوزه دارو در كشور گفت: در حال حاضر 96 درصد داروها را در داخل كشور توليد مي‌كنيم و هر سال 8 تا 10 فرمول جديد دارويي كشف مي‌شود كه اين اقدامات يعني اقتصاد مقاومتي.

او گفت: اقتصاد مقاونتی چيزي جز اين نيست كه ما تلاش كنيم كه تا طراز مثبتی داشته باشيم و صادراتمان را نسبت به واردات افزايش دهيم و کیفیت محصولاتی که در داخل کشور تولید می شوند قابل رقابت با محصولات دیگر کشورها باشد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین