کد خبر: ۳۲۸۱۵۹
تاریخ انتشار : ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۶

بیانیه مشترک برخی تشکل‌های دانشجویی شهر تهران پیرامون برجام و شرایط پسا تحریم

هشت تشکل دانشجویی در بیانیه ای مشترک علاوه بر تقدیر از تیم مذاکره کننده ، نکاتی را در مورد شرایط پسا تحریم بیان کردند.
آفتاب‌‌نیوز :
به گزارش ایسنا، متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:

حصول توافق هسته‌ای میان ایران و شش کشور قدرتمند جهان و همچنین لزوم اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) از سوی دیگر طرفین مذاکره، نویدِ رسیدن به عصرِ نوینی از تعاملاتِ دیپلماتیک ایران و جهان رابه ما می‌دهد. پیش از هر مقدمه‌ای برخود واجب می‌دانیم از تمامی مسئولان عرصه‌ی سیاست خارجه‌ی دولتِ محترم، جناب آقای دکتر ظریف و دیگر اعضای تیم مذاکره‌کننده، که به تبعیتِ آیه‌ی "وَجادِلهُم بِالَّتی هِیَ أَحسَنُ ۚ إِنَّ رَبَّکَ هُوَ أَعلَمُ بِمَن ضَلَّ عَن سَبیلِهِ ۖ وَهُوَ أَعلَمُ بِالمُهتَدینَ"، از طریق گفتمان و مذاکره‌ ، شبحِ جنگ و تهدید را از میهن عزیزمان دور کرده‌اند، کمال تقدیر و تشکر به عمل آوریم.

برخلاف ادعای مسئولین گذشته پرونده هسته ای که برای کم اهمیت جلوه دادن ناتوانی خویش در امور دیپلماتیک قطعنامه‌ها را کاغذ پاره می‌خواندند، پنج قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل منتج به معرفی پرونده‌ی هسته‌ای ایران، تحت عنوانِ "تهدیدی برای صلح و امنیت بین المللی" شد. استفاده از تعابیر جنگ‌افروزانه و جنگ‌طلبانه در قطعنامه‌ها و قرار گرفتن، ذیل فصل هفتم منشور ملل متحد، حاشیه‌ی ناامنی در اذهان مردم جهان پیرامون نامایران ایجاد کرده بود و منجر به تکمیل پروژه ی ایران هراسی شد.

علاوه بر شیطنت‌ها و زیاده‌خواهی‌های نامتعارف اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل، برخی ناکارآمدی‌ها و بی کفایتی‌های داخلی هم فرصت‌هایی به بهانه‌جویانِ بین المللی داد.با نگاهی به سیر دوازده ساله پرونده ی هسته‌ای، می شود چنان برداشت کرد که اگر برخی ماجراجویی‌ها و اظهارنظرات حاصل از هیجانات مسئولین گذشته نبود، شاید در این دو سال، مذاکره کنندگان با دستی بازتر به استیفای حقوق ملت می‌پرداختند.

با توفیقِ مذاکرات و تصریحِ به رسمیت شناختن حق مشروع غنی سازی توسط ایران و برداشته شدن تحریم‌های ظالمانه، لابی قدرتمندِ رژیم اسرائیل در برخی کشورهای اروپایی و آمریکایی با شکست مواجه گشته و پازل ایران‌هراسی ناتمام ماند.

امروز شاهد آن هستیم که سفرِ هیات‌های سیاسی- تجاری، به ویژه کشورهای توسعه یافته و صاحبانِ صنایعِ مادر به کشورمان، علی رغم میل رژیم اسرائیل وگروه‌های افراطی داخلی و خارجی، پیش از اعلان رسمی لغو تحریم‌ها، آغاز شده تا فرصت تعامل سازنده با ایران را غنیمت شمارند. بی شک،آن دسته از افرادی که در گذشته بیشترین منفعت را از تحریم و انزوای بین المللی ایران کسب کرده‌اند، اینگونه رفت و آمدهای دیپلماتیک که تحرکِ اقتصادی را در پی خواهد داشت، برنتافته و با عصبانیت فریاد سرمی‌دهند.

گشایش اقتصادی کشور، خروج از بحرانِ رکود و بهبود سطحِ معیشت و رفاه عمومی، اصلی‌ترین مطالبه ملت ایران است که در شرایط پساتحریم، از دولت انتظار می‌رود با اولویت بندی نیازها و مدیریت صحیح رفت و آمدِ هیات‌های سیاسی-تجاری و با انتفاع هر چه بیشتر از شرکای اقتصادیِ بین‌المللی، هم پایه‌های اجرای توافق هسته‌ای را مستحکم نماید و هم بر حل و فصل بحران¬های معیشتی فعلی فائق آید.

اگرچه بنیان اصلاح اقتصادی ریشه در درون کشور داشته و با دستان نیروهای داخلی، قدرتمند خواهد شد، اما بی‌شک عدم تعامل اقتصادی با دنیا و انزوای از اقتصاد جهانی نتیجه‌ای جز فلج شدن اقتصاد کشور در پی نخواهد داشت. لذا مذاکرات هسته ای علاوه بر ثمرات بی‌شمار در صنایع اتمی، سبب آزادی عمل بازوان اقتصادی ایران گردید.

جنبش دانشجویی معتقد است با اتمام مذاکرات هسته‌ای و عاقبتِ مبارک مذاکرات در تأییدِ برجام، اکنون وقت آن رسیده که دولت و به ویژه شخص محترم رئیس جمهور به سایرِ پیمان‌های مردمی و شعارهای انتخاباتی خرداد 92، جامه عمل بپوشاند.

یکم:در صدر مطالباتِ دانشگاهیان در خرداد 92 به مسند نشستن دولتی بود که تغییر فضای امنیتی به فضای باز سیاسی را از اهم وظایف و اصول خود بداند. متأسفانه رویه‌های امنیتی 8 ساله اقتدارگرایان که حتی مجال کمترین نقدی به همین پرونده‌ی هسته‌ای را هم نمی‌داد، موجب ناامیدی و سرخوردگیِ بسیاری از نسل جوانِ تحصیل‌کرده‌ی کشورمان شد. برخی گشایش‌های پس از انتخابات خرداد 92، امید به تغییر را در توده‌های جوانِ کشور پدید آورد، اما گاهی برخی برخوردهای مغایر با قانون اساسی در سطح جامعه صورت گرفته است و چنین می نماید که هنوز برای بیشترجوانانِ تحول طلبِ آزادی-خواه در بر همان پاشنه می چرخد !

مطالبه ملت از رئیس جمهور به عنوان مجری و پاسدارِ قانون اساسی، اجرای صریح و بی کم و کاست قانون در رفع محدودیت ها و محصوریت های خلافِ قانون اساسی برای صاحبان فکر و عزیزان مردم است.

دوم: خوشبختانه بیشتر دانشگاه‌های کشور روزهای آرام و با نشاط ‌تری را نسبت به سال‌های دولت گذشته، تجربه می‌کنند. اما جای گلایه از برخی مسئولین وزارت علوم باقی است که علی رغم خواستِ دانشگاهیان و نظر رئیس‌جمهور، هنوز اجازه برخی دست‌درازی‌ها و تحمیلِ سلیقه‌ها از طرف نهادهای قدرتمندِ افراطی در دانشگاه داده می‌شود. شماری از رؤسای دانشگاه‌ها، همدل و هم‌صدای اکثریت دانشجویان و اساتید در پافشاری بر مطالبات نبوده و البته نسبت به وزیر علوم محترمِ فعلی و برخی محافظه‌کاری‌های ایشان نقد هایی وارد است.

بازگشت به تحصیل برای دانشجویان ستاره‌دار، قطع رانت‌ها و بورسیه‌های غیرقانونی به نورچشمی‌ها و همچنین خلع ید نهادهای بی ارتباط با آموزش و تحصیل در تصمیم‌سازی و تعیین تکلیف برای دانشجو، رویه‌ای مطلوب به حساب آمده که در دوره‌ی مسئولیتِ وزیر فعلی به همان قوت، جدیّت و عهدِ پیشین ادامه نیافت.تشکل‌های دانشجویی صریحاً خواستار توقف میدان‌داری افراطیون و منطق‌گریزان بوده و معتقد هستند تا اصلاحات در عرصه‌ی دانشگاه صورت نگیرد در جامعه شاهد تحولی پایدار نخواهیم بود.

سوم: متأسفانه در سال‌های نامبارک تحریم، تحت عنوانینی همچون دور زدن تحریم‌ها، پای مُفسدان و دلالان بر عرصه مدیریت کلانِ اقتصاد و صنعت کشور گشوده شده بود. انباشت قدرت و ثروت، عدم آزادی بیان در مطبوعات به عنوان پایگاه‌های نظارتی جامعه، انسداد سیاسی پس از وقایع سال 1388 و غیاب نقادی احزابِ سیاسی و فعالان مدنی، کتمان حقایق توسط مقامات دولتِ پیشین و در برخی موارد آلوده بودن دستان برخی مسئولینِ دولت دهم در نابسمانی‌ها و رانت‌های اقتصادی سرسام آور گذشته، همگی دست به دست هم، چنین اوضاعِ ملال آوری را برای معیشتِ آحادِ ملت، پدید آورده است. مطالبه‌ی دانشگاهیان از دولت محترم، خلع ید تمامی مفسدان و رانت خواران اقتصادی از هر جناح یا گروهی، ارجاع پرونده آنان به محکمه صالحِ عادل و افشای حامیانِ پشت پرده نابسامانی های گذشته است تا دیگر شاهد دست درازی به بیت المالِ ملت نباشیم.

چهارم: جمهوری اسلامی از ابتدای تشکیل پس از انقلاب شکوهمند سال 1357، جمهوریت و ارج نهادن به آرا و افکار عمومی را از بنیان

ها و اصول اصلی خود دانسته است. تلقی دانشجویان چنین است که می بایست اراده‌ی حاکم بر جامعه به دستِ نهادهای انتخابی باشد نه نهادها و سِمتهای انتصابی حاکمیت. گاهی چه در خلال پرونده هسته‌ای و چه در سایر تصمیم‌گیری‌های خطیر کشور، تحرکات دولت و مجلس توسط برخی تریبون‌داران و منصوبین در حاکمیت تضعیف گشته و حتی بعضاً شخص رئیس جمهورِ منتخبِ ملت، مورد هجمه و تخریب ناروا قرار می‌گرفت.

به زعم دانشجویان چنین فاجعه-ای اگر به صورت محدود هم صحّت داشته باشد، علاوه بر تحدید انتخابِ مردم و تهدید جمهوریت نظام، تضعیف دموکراسی-خواهی و مردم‌سالاری را در پی داشته و حتی زنگ‌خطرِ نوعی عقب‌گرد به ایامِ پیش از انقلابِ شکوهمند به حساب می‌آید.از رئیس جمهور محترم و همه‌ی منتخبین مردم انتظار می‌رود با توجه به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در اسفند ماه سال جاری، مقابل برداشت‌ها و تفسیرهای محدودیت‌زا از نظام مردم‌سالاری دینی ایستادگی کنند تا شاهد انتخاباتی مطابق شأن و منزلت ملت ایران باشیم.

تجربه مذاکرات هسته ای نشان داد که می توان توأمان با حفظ عزت ملی و ارزش‌های انقلابی، با دنیا نیز گفت‌وگو و تعامل داشت. برخورد قهری و عدم مواجهه عاقلانه با مشکلات همواره انزوا را در پی داشته، در حالی که می توان با رعایت حدود و ایستادگی بر اصول مراودات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی با جهان داشت. در این بین هستند افرادی که هر اقدام اصلاحی صورت پذیرد ناراضی و شاکی مشت‌های گره کرده‌ی خود را خشمگینانه بر هوا خواهند کوفت، اما آنچه اهمیت می یابد ایستادگی هرچه بیشتر دولت محترم بر وعده‌ها و ارزش‌ها می باشد. امید می‌رود که این استواری روزافزون باشد تا شاهد به ثمر رسیدن تمام وعده های دولت تدبیر و امید بوده و در ذیل سایه حق تعالی ایرانی سرافراز همراه با عزت و شرف و سربلندی داشته باشیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین