آفتابنیوز : حجت الاسلام حسین موسوی تبریزی، دبیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در گفتگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در ارتباط با انتخابات آتی مجلس خبرگان و اهمیت این انتخابات گفت: آنچه مسلم است از نظر قانون اساسی و با توجه به مسئولیت بالای منتخبین در رابطه یا تعیین، تشخیص و نظارت بر کار رهبری این انتخابات بسیار مهم است.
این اعضا باید بررسی کنند که آیا رهبر صلاحیت های رهبری که در قانون اساسی آمده است را داراست یا نه و اگر روزی یکی از این شرایط از بین رفت باید گفت که رهبری صلاحیت ندارد.
وی ادامه داد: لذا از این لحاظ مسئولیت خبرگان بسیار بالاست و باید مراقب باشند و صلاحیت های رهبری را بررسی کنند.
دبیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم سپس خاطرنشان کرد: به خاطر این اهداف مهم و حساس است که باید انتخابات مجلس خبرگان بسیار مشروع و مورد نظر مردم باشد وگرنه ریشه نظام زیر سؤال می رود.
موسوی تبریزی گفت: به نظر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم این انتخابات مهم و اساسی است و همه مراجع باید نسبت به آن حساسیت نشان بدهند.
وی افزود: اما آنچه که به نظر ما مشکل و نقصان بوده علاوه بر تمام مشکلات مسأله تایید صلاحیت ها و شرایط ذکر شده برای آن است چرا که ما معتقدیم باید در شرایط ذکر شده برای اعضا خبرگان که همگی باید علمای حوزه ها باشند تجدیدنظر شود و این تجدید نظر برعهده خبرگان است.
عضو خبرگان رهبری اظهار داشت: از آنجا که مسئولیت های رهبری بسیار بالاست و نهادهایی از جمله قوه قضائیه، صدا و سیما، شورای امنیت ملی، مجمع تشخیص مصلحت نظام و ... تحت کنترل ایشان است لذا تخصص های زیادی جهت نظارت بر آنها باید وجود داشته باشد.
وی با بیان اینکه بحث خبرگان رهبری بحث اجتهاد نیست بلکه بحث خبره بودن مطرح است گفت: کسانی که باید در این مجلس حضور پیدا کنند شخصیت های وارد و خبره ای باید باشند و حتی اگر خانم ها هم دارای چنین شرایطی هستند باید حضور پیدا کنند.
دبیر مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: مهمترین مسأله این است که تعیین صلاحیت ها از دست شورای نگهبان خارج شود چون خودشان کاندیدا می شوند و خودشان هم خود را تایید می کنند.
موسوی تبریزی ادامه داد: شورای نگهبان منصوب رهبری هستند و تایید صلاحیت کاندیداها توسط آنها یک دور واضح است و اطمینان را از بین می برد.
عضو خبرگان رهبری سپس با اشاره به اینکه یکی دیگر از شرایط خبرگان رهبری داشتن قدرت و توانایی برای نظارت بر مسئولیت های رهبری است اظهار داشت: چون یک سری از افراد موجود توانایی انجام این کار را به دلیل سن بالا ندارند افرادی که دارای توانایی و قدرت بالا و تخصص هستند باید در خبرگان شرکت کنند. لذا اگر این مسأله حل شود خبرگان نهاد معتبری خواهد شد و به نفع نظام و رهبری است.
وی تصریح کرد: اما اگر این شرایط تغییر نکند و مانند قبل باشد حتی علما هم در آن شرکت نخواهند کرد مانند انتخابات دور قبل که تنها کاندیدا در قم یک نفر بود و یک نفر را از تهران آوردند تا رقابت معنا پیدا کند.
دبیر مجمع مدرسین و محققین در مورد رویکرد مجمع نسبت به انتخابات خبرگان رهبری گفت: مجمع معتقد است اگر شرایط درست باشد مجمع نسبت به انتخابات خبرگان رهبری گفت: مجمع معتقد است اگر شرایط درست باشد در انتخابات شرکت می کند اما مجمع فعلا به تغییر قانون انتخابات فکری می کند نه به ارائه کاندیدا.