کد خبر: ۳۳۹۲۰
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۸۴ - ۱۲:۲۲

گفت و گوی نیوزویک با جنجالی ترین سفیر آمریکا در سازمان ملل

آفتاب‌‌نیوز :  از زمان ورود شما به سازمان ملل تقريبا نيم سال مي‌گذرد، فكر مي‌كنيد طرز تلقي يا استنباط كشورهاي جهان نسبت به آمريكا چگونه است؟

مطمئن نيستم كه نوع برداشتي كه از آمريكا در سازمان ملل وجود دارد دقيقا بازنمود همان برداشتي باشد كه ديگر كشورهاي جهان نسبت به ما دارند، هر چند كه كليه‌ي اتفاقات مهمي كه در سازمان ملل رخ مي‌دهد در حقيقت منعكس كننده‌ي واقعيات ژئوپلتيك بيروني است اما بسياري از حقايق در لفافه‌ي زمان پوشيده شده و تعداد كمي نيز از واقعيت به دور است.

هنگامي كه در اين پست منصوب شديد منتقدان گفتند كه جنگ جهاني سوم آغاز شد. 

خير، اين مطلب درست نيست.

با شما چگونه رفتار شده است؟ 

فكر مي‌كنم مردم كسي را مي‌خواستند كه قاطعانه از جانب آمريكا سخن بگويد، مردم مي‌دانستند كه من نماينده‌ي رييس‌جمهور و وزير امور خارجه‌ي آمريكا بوده و در حال به نتيجه رساندن سياست‌هايي هستم كه بوش و رايس اتخاذ كردند. به طور كلي از جنبه‌ي شغلي و شخصي با من رفتار بسيار خوبي شده است. 

انتخابات پارلماني عراق درتاريخ 15 دسامبر در آرامش برگزار شد، آيا اين انتخاب را پيروزي گذرا مي‌دانيد يا تاييد سياست‌هاي رييس‌جمهور عراق در مورد كشورش؟

دموكراسي فراز و فرودهاي خود را دارد، ‌دراين موضوع شكي نيست. وجه تمايز اين انتخابات با ديگر انتخابات آن است كه اكنون عراق پارلماني را خواهد ديد كه كاملا مستقل و خودمختار عمل خواهد كرد كه چنين امري اوج شگرف‌ترين رويداد سال كه همانا برگزاري و امكان برگزاري انتخابات آزاد در سراسر خاورميانه و روي كار آمدن دولت‌هاي برخاسته از مردم است خواهد بود. اما اين هدف يك شبه محقق نخواهد شد. 

رييس‌جمهور ايران در سال جاري اعلام داشت كه اسراييل بايد از نقشه‌ي جهان محو شود، آيا چنين اظهاراتي بر مذاكرات هسته‌يي اين كشور تاثير خواهد گذاشت؟ 

اين دو كاملا مرتبط با يكديگر هستند. عقيده‌ي وجود افراد ميانه‌رو در دولت ايران به لطف اظهارات رييس‌جمهور ايران واهي تلقي مي‌شود و ما آن را رد مي‌كنيم. چنين اظهاراتي خطر وجود ايراني توانمند از نظر قابليت‌هاي هسته‌يي و مجهز به موشك‌هاي بالستيك را با قدرت بيشتري مورد تاييد قرار مي‌دهد و تبعات آن ضمني نيست. وقتي كسي مي‌گويد كه مي‌خواهم ديگري را از روي نقشه حذف كنم، يا اينكه اسراييل بايد به اروپا انتقال داده شود، يا اينكه هولوكاست اصلا واقعيت نداشته، كسي نيست كه شما مايل باشيد نبض امور را در دست داشته باشد.

سازمان ملل با تمديد مهلت تحقيقات درخصوص پرونده‌ي ترور رفيق حريري، نخست وزير فقيد لبنان موافقت كرد، آيا شما از تحريم بر ضد سوريه حمايت مي‌كنيد؟

ما در قطعنامه‌ي شماره‌ي 1636 سازمان ملل گفتيم كه در صورت عدم همكاري كامل و بدون قيد و شرط از جانب سوريه، شوراي امنيت سازمان ملل مي‌تواند اقداماتي شامل اعمال تحريم را در برخورد با سوريه مد نظر قرار دهد. فكر مي‌كنيم در قطعنامه‌ي جديد پيام قاطع و روشني را به سوريه ابلاغ داشته‌ايم. قطعنامه‌ي مذكور همه چيز را به روشني بيان مي‌دارد. بر اين مبنا كه سوريه جز همكاري كامل و بدون شرط چاره‌ي ديگري ندارد. 

آمريكا در حال حاضر به سوريه چه مي‌گويد؟ 

ما به مقامات سوريه چند نكته را اعلام داشته‌ايم. ما از آن‌ها خواسته‌ايم تا مرزهاي خود با عراق را بروي تروريست‌ها و عناصري كه تسليحات و منابع مالي را در اختيار تروريست‌ها قرار مي‌دهند، ببندند، ما هم‌چنين توقف حمايت سوريه از حزب‌الله، حماس، جهاد اسلامي فلسطين و ساير گروه‌هاي تروريستي را خواستار شده‌ايم. آن‌ها علاوه بر اين بايد از برنامه‌هاي تسليحات كشتار جمعي خود دست بكشند. در حال حاضر فهرست بلند بالايي از تقاضاهاي ما از مقامات سوريه وجود دارد. 

برنامه‌هاي سازمان ملل در سال 2006 چيست؟ 

ما به تصميم بنيادين در سازمان ملل نياز مبرم داريم. تصميمي كه به گفته‌ي كاندوليزا رايس، وزير خارجه‌ي آمريكا انقلاب پايدار اصلاحات باشد. ما رسوايي نفت در برابر غذا و سوء استفاده جنسي و بدرفتاري نيروهاي حافظ صلح را داشته‌ايم، ما با مشكلات بسياري از نوع اداره‌ي امور گرفته تا مسايل مديريتي روبرو بوده‌ايم.

كيم جونگ ايل، رهبر كره‌ي شمالي يكبار از شما به شدت انتقاد كرد، آيا آن را مايه‌ي افتخار خود مي‌دانيد؟ 

بله من فهرستي از افرادي كه من را مورد انتقاد خود قرار داده‌اند در دست دارم. من سوژه‌ي سخنراني‌هاي بسياري از سياستمداران چون فيدل كاسترو، رهبر كوبا بوده‌ام، سفير سوريه در سازمان ملل نيز از من انتقاد كرده است. 

آيا اين را سبك ديپلماتيك خود مي‌دانيد؟ 

مقصود ديپلماسي اساسا در پيشبرد منافع كشورتان خلاصه مي‌شود. همچنانكه ثبات، مناسبات و ايجاد آرامش در مناقشات از عناصراساسي و امكان‌ناپذير ديپلماسي به شمار مي‌آيد. در عين حال معتقدم كه ديپلمات‌هاي آمريكايي بايد مدافعان كشورشان باشند. من با تمرين فرا گرفته‌ام كه هميشه يك مدعي باشم و تصور مي‌كنم دفاع از منافع كشور مستلزم آن است كه منافع خود را بيان داشته و از آن دفاع كنيد. من از بيان اين مطلب كه مذاكره‌كننده‌ي يكدنده‌اي هستم، نمي‌ترسم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین