کد خبر: ۳۴۰۰۰
تاریخ انتشار : ۰۵ دی ۱۳۸۴ - ۱۵:۰۴
داوري کارشناس مسایل بین‌الملل:

اروپا سعی دارد روسیه و چین را علیه ایران با خود همراه کند

آفتاب‌‌نیوز : داوري گفت: طرح روسيه براي غني‌‏سازي در خارج از ايران يك طرح مرده، ناكارآمد و فاقد اثردهي است و ايران به طور قطع با اين طرح مخالفت خواهد كرد.

وي ادامه داد: درست است كه اين پيشنهاد رسمي، تلاشي از جانب روسيه براي پيدا كردن راه‌‏حل‌‏هاي قابل پذيرش دوجانبه در چارچوب تغيير وضع موجود در مورد برنامه‌‏هاي هسته‌‏اي ايران از طريق ابزارهاي سياسي و ديپلماتيك است اما از بعد بين‌‏الملل هيچ استقبالي از سوي دو طرف مذاكره از آن نشده است.

اين استاد دانشگاه با بيان اينكه استقبال ايران از طرح روسيه باعث خروج فناوري هسته‌‏اي از كشور مي‌‏شود، گفت: اين طرح مطمئناً راه را براي باج‌‏خواهي آتي كشورهاي غربي هموار مي‌‏كند.

اين كارشناس روابط بين الملل با بيان اينكه بايد تلاش شود تا غني‌‏سازي در داخل و به صورت مشاركتي اما تحت‌‏نظر ايران انجام شود، گفت: نگاهي به پيشنهاد رياست‌‏جمهوري درباره اينكه هر نهاد و هر كشور خارجي مي‌‏تواند در برنامه‌‏هاي غني سازي ايران شركت كند، خود نوعي اعتمادسازي و مثبت‌‏تر و كارآمدتر است.

داوري تأكيد كرد: بايد تلاش كنيم كه روسيه و چين در مسير مخالفت با ايران گام نگذارند زيرا حق وتو اين دو كشور، توانايي اعمال هر اقدامي بر ضد ايران را دشوار مي‌‏كند.

وي ادامه داد: از نگاهي ديگر روسيه و چين در عرف بين‌‏الملل و قوانين حاكم بر آن، كليد حل مسائل ايران هستند زيرا مي‌‏توانند با قرار گرفتن در هر طرف، سرنوشت را به سوي و سمت مورد نظر تغيير دهند.
وي با بيان اينكه اتلاف وقت در مذاكرات، فعاليت غني‌‏سازي كشورمان را به حال تعليق نگه مي‌‏دارد و مطمئناً گذشت زمان و انجام مذاكره‌‏هاي بي‌‏نتيجه بازي را به سوي برد اروپا سوق مي‌‏دهد، گفت: بايد گريز از بن‌‏بست مذاكرات هسته‌‏اي ايران و اروپا، به عنوان يك ديپلماسي قوي مدنظر قرار گيرد و بر اين نكته تأكيد مي‌‏كنم كه استراتژي غرب بر اين ديپلماسي استوار است كه تا اواخر ژانويه قسمت‌‏هاي كنوني به كارگيري ديپلماسي به پايان برسد و اروپا با وقت‌‏كشي به چين و روسيه نشان دهد كه موضع ايران غير قابل تغيير است و بدين ترتيب حمايت روسيه و چين را به دست بياورد.

اين كارشناس روابط بين‌‏الملل با بيان اينكه از سرگيري مذاكرات با اروپا، رويارويي نهايي را به تعويق مي‌‏اندازد و وضعيت ايران را تقويت مي‌‏كند، گفت: اتلاف وقت و ركود در مذاكرات، اتاق انتظاري است كه تنها راهروي آن، ارجاع پرونده ايران به شوراي امنيت سازمان ملل‌‏متحد و سلب كامل حق دستيابي به فناوري هسته‌‏اي است و تأكيد امروز بر گزينه مذاكرات نيز به همين دليل است.
وي اضافه كرد: در صورتي كه اين مذاكرات ادامه پيدا كند، اروپا و آمريكا شانسي جز دنبال كردن ديپلماسي ندارند و هر گونه اقدامي بر ضد ايران نيز غيرمعقولانه نظر مي‌‏رسد و نهايت اينكه ارجاع پرونده به شوراي امنيت، مشكلات خود را دارد.

داوري تصريح كرد: در نگاه آخر دولتمردان و كارشناسان هسته‌‏اي بايد با طرح پيشنهادهاي عقلاني، راه‌‏هاي خروج از بن‌‏بست در آينده مذاكرات را بر اساس سه اصل عزت، مصلحت و حكمت را دنبال كنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین