آفتابنیوز : سرویس سیاسی- آیت الله هاشمی رفسنجانی صبح امروز -چهارشنبه- در دیدار اعضای شورای مرکزی جمعیت جوانان انقلاب اسلامی، با ابراز خوش بینی به آینده ایران با بیان این ملت گفت: تحریمهای ظالمانه چند سال اخیر، در کنار مشکلات، این دستاوردها را داشت که مردم متوجه شدند می توانند براساس معارف اسلامی و قوانین بالادستی نظام و فرهنگ ملی، ملتی سرفراز و سالم و پیشرو باشیم.
به گزارش آفتاب، هاشمی رفسنجانی، آگاهی مردم ایران از همه زوایای لازم برای زندگی آبرومندانه و استفاده درست از تعاملات بین المللی را، سرمایه خوش بینی خویش نسبت به آینده کشور خواند و گفت: تنها نگرانی دلسوزان در این فرایند، کمرنگ شدن فضایل اخلاقی و فراگیری رذیلتها در رفتار و گفتار بعضی از آدمهاست که متأسفانه بلندگو و رسانه دارند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری متن و اهداف تصویب سند چشم انداز 20 ساله نظام، گفت: براساس امکانات کشور و با توجه به آشنایی از توانایی مردم، دورنماها و آرزوها، دور از دسترس نبود.
هاشمی سوابق اخلاقی مردم ایران را ستود و گفت: مکارم اخلاق حدود صد عنوان دارد که اگر رعایت شوند، در انتخابات این همه معصیت و گناه و تهمت نمی بینیم.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به کتاب های قدیم اخلاق مانند معراج السعاده از شیعیان و احیای علوم الدین از اهل سنت، گفت: متأسفانه امروز کسانی که ظاهر خود را موجه جلوه می دهند، با ریاکاریها به اعتقادات جوانان و جامعه ضربه می زنند.
وی ریا را بخشی از شرک دانست و با تقبیح اثراتی که در مردم فریبی دارد، به حساسیت های بزرگان دین اسلام اشاره کرد و گفت: ریا مانند خورهای صداقت را از بدنه ی جامعه می خورد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تجسس در زندگی مردم را یکی دیگر از مظاهر و مصادیق رذیلت های اخلاقی در دین اسلام دانست و با اشاره به صراحت قرآنی در «ولا تجسسوا»، حساسیت های امام راحل را یادآوری شد و گفت: امام(ره) به صراحت از تجسس در زندگی مردم، افشای اسرار خانوادگی آنها و ایجاد نا امنی در جامعه، تبرّی می جست و مسؤولین را از انجام چنین اقداماتی برحذر می داشت.
آیت الله هاشمی رفسنجانی با اشاره ای تلویحی به برخی از اقداماتی که بعضی از افراد در جامعه انجام می دادند، گفت: همه ما باید مراقب گفتار و رفتار خویش باشیم تا خدای نخواسته باعث اذیت و آزار مردم در جامعه نشویم.
ایشان با تأکید بر این جمله که همه ی انسان ها در کارگاه آفرینش مساوی هستند، گفت: هیچ کس از مادر رئیس متولد نشده است و اگر مردم در مقطعی رأی دادند و توافق کردند که کسانی اداره امور کشور را به دست بگیرند، باید هوشیار باشیم که عمر مسؤولیت ها نیز مانند عمر انسان ها کوتاه است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با یادآوری تأکیدات اخیر مقام معظم رهبری که رأی مردم را حق الناس خواند، گفت: این جمله ایشان خیلی معنادار است که حق ندارید کسانی را که صلاحیت دارند، رد کنید و یا کسانی که صلاحیت ندارند، بر مردم حاکم کنید.
هاشمی رفسنجانی، با تشریح تفاوت و تأثیرات رفتارهای فردی و خانوادگی با آن چه که به جامعه مربوط می شود، گفت: مسایلی بین انسان و خداست و گفت وگوهایی در خانواده ها انجام می شود که به دیگران مربوط نمی شود و رفتار و گفتار انسان اگر جامعه را فاسد کند، گناه است که البته تشخیص این امور، خیلی ظرافت و دقت می خواهد.
وی مردم ایران را، یکی از ملت های با فرهنگ در تاریخ دانست و با اشاره به مقاطعی از تاریخ که اقدامات فرهنگی ایرانیان بروز کرد، به مقطع هشت سال دفاع مقدس پرداخت و گفت: مردم در جنگ ثابت کردند که در فرهنگ صداقت دارند و دفاع مقدس بهترین سند فرهنگی و اخلاقی مردم ایران است که فداکاری و گذشت را سرلوحه ی آن قرار دادند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با تأکید مجدد بر اهمیت انتخابات اسفند به شرایط داخلی، منطقه ای و بین المللی ایران اشاره کرد و گفت: باید زمینه ای فراهم کنیم تا پرشورترین انتخابات تاریخ انقلاب رقم بخورد.
هاشمی رفسنجانی آگاهی نسل جوان و زنان ایران اسلامی را سرمایه ی ارزشمند برای امروز و آینده کشور دانست و گفت: خانم های مسلمان که در تمام تاریخ اسلام مظلوم بودند و حتی در ارث هم به خاطر بعضی از سوءبرداشت ها محروم بودند، در سایه ی رشد و آگاهی خویش و میدان دادن انقلاب اسلامی به آنان، وارد عرصه های مختلف شدند و نام نویسی بسیاری از خانم ها برای انتخابات، حتی انتخابات مجلس خبرگان، نشان از عزم آنها برای دخالت در مسایل اساسی کشور است.
وی جوانان ایران اسلامی را گل های سر سبد جامعه خواند و گفت: خدا را شکر که در همه ی زمینه ها دانشمندان جوانی داریم که خیلی از آنها به دلایلی در خارج از کشور هستند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این جمله که «وقتی شنیدم درصد زیادی از نیروهای ناسای آمریکا، ایرانی هستند، احساس دوگانه ای از خوشحالی و ناراحتی کردم»، افزود: احساس غرور و افتخار می کنیم که جوانان ایرانی در مراکز مهم علمی، فضایی، پزشکی، مهندسی، مدیریت کارخانه های مهم جهان حضور دارند و ناراحتیم که چرا زمینه ای برای ماندن این جوانان در کشور فراهم نشده که بمانند و در ایران خدمت کنند.
هاشمی رفسنجانی، در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات دولت و برخی از سیاست های دکتر روحانی اشاره کرد و گفت: از ابتدای انقلاب او را می شناسم و در زمان جنگ سفرهای فراوانی با هم به خطوط مختلف جبهه داشتیم و می دانم همان تفکرات را دارد و می خواهد به آن تفکرات عمل کند، البته ملاحظاتی هم هست که هر انسانی باید با توجه به شرایط زمان و مکان به آنان توجه کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، بستن پروندهی هستهای و 13 سال توهین، تهمت، تهدید و تحریم را مجاهده ی دولت در این بخش توصیف کرد و با اظهار امیدواری به ایجاد تحولات اقتصادی، در پسابرجام گفت: البته همچنان تیرهای سه شعبهای از سوی جمهوری خواهان آمریکا، لابی صهیونیست ها و دلواپسان داخلی در راه است و مردم و دولت باید هوشیار باشند.
وی با تأکید مجدد بر اهمیت انتخابات، از انجام مسائل مرحله ی اول آن که مربوط به دولت در ثبت نام از نامزدها و بررسی صلاحیت نامزدها در هیأت های اجرایی بود، ابراز رضایت کرد و گفت: امیدواریم در مراحل بعدی بررسی صلاحیت ها نیز مسائل به خوبی انجام شود تا ملت در اسفند ماه حماسه ای دیگر خلق کند که مکمل حماسه سیاسی پرشور آنان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 باشد.
هاشمی رفسنجانی، خطاب به اعضای شورای مرکزی جمعیت جوانان انقلاب اسلامی، گفت: می توانید با دیگر احزاب ائتلاف کنید تا بتوانید مسائل بزرگ کشور را انجام دهید.
وی توجه به احزاب را شیوهی تجربه شده ی دمکراسی در دنیا، دانست و گفت: اگر مردم به تفکرات و برنامه های حزبی در انتخابات رأی بدهند، در طول مسؤولیت خود بر اقدامات آنان نظارت می کنند و در انتخابات بعدی، اگر راضی باشند، دوباره رأی می دهند و اگر راضی نباشند، احزاب دیگری را انتخاب می کنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام ،مردم را ولی نعمتان جامعه دانست و گفت: اغراق و تعارف نیست که ما در استخدام مردم هستیم.
همچنین در آغاز این دیدار، محمدجواد نوری، دبیر کل جمعیت با ارائه گزارشی درباره ی روند تشکیل، اهداف، فعالیت ها و برنامه های جمعیت جوانان انقلاب اسلامی به بیان دیدگاه های خویش درباره ی مسائل انتخابات، جوانان، زنان و امور معیشتی مردم پرداخت.
همچنین جمشید جم (خواننده معروف سرود یار دبستانی من)، میرمهرداد میرسنجری و دکتر بیژن گودرزی به بیان دیدگاه های خویش درباره مسائل فرهنگی و اجتماعی پرداختند.