به گزارش مهر، به گفته او مطالعه میانگین تغییرات ساعتی غلظت ذرات معلق اندازه گیری شدۀ کمتر از ۱۰ و ۲.۵میکرون در ایستگاه های سنجش آلودگی هوای تهران به همراه پارامترهای هواشناسی بر بهبود کیفیت هوای تهران در هفته گذشته دلالت می کند. در همین روزها با توجه به مطلوب بودن کیفیت هوا عمق میدان دید نیز به جز در برخی ساعات، در بیشترین حد ممکن یعنی حدود ۱۰ کیلومتر ثبت بوده است.
وی درباره جزییات بررسی هفتگی کیفیت هوای تهران، گفت: اوایل هفته به دلیل آغاز فعالیت موجی کم فشار از سمت غرب کشور و حرکت شرقی آن شاهد بارش برف و باران در دامنه های جنوبی البرز و استان تهران بودیم. وزش باد با سرعت متغیر بین ۵ تا ۱۰ متر بر ثانیه از جهت غرب (متغیر بین شمال غرب تا جنوب غرب) باعث پراکندگی ذرات معلق و بهبود نسبی کیفیت هوا شد. همچنین استقرار یک سیستم پرفشار بر منطقه در روز یکشنبه کاهش محسوس دما را در پی داشت که در برخی ساعات دمای تهران به زیر صفر درجه رسید؛ این شرایط تا اواسط هفته ماندگار بود.
نادری ادامه داد: استقرار جو آرام و پایدار در منطقه از شبانگاه دوشنبه و سکون نسبی هوا در روز سه شنبه سبب تجمع آلاینده ها در سطح شهر شده و به همین دلیل شاهد هوایی غبارآلود در پایتخت بودیم اما به تدریج افزایش دما از روز سه شنبه و منجر به ایجاد اختلاف فشار و وزش تندبادهای محلی شده است و این بادها موجب جابه جایی آلاینده ها و بهبود کیفیت هوا شده اند.
به گفته او سرعت باد در برخی ساعات روز چهارشنبه به ۱۵ متر بر ثانیه رسیده و برای این بادهای شدید غالبا از سمت غرب بوده است.
مدیر واحد پایش و پیش بینی شرکت کنترل کیفیت هوا افزود: وزش بادهای شدید در تهران سبب کاهش چشمگیر ذرات معلق شد. در روز پنجشنبه و صبح جمعه نیز سکون هوا و وجود شرایط پایدار نسبی به روند افزایشی آلاینده ها کمک کرده اما به دلیل نفوذ سامانه بارشی از سمت غرب کشور و شرایط جوی ناپایدار ناشی از آن و آغاز بارندگی ها در تهران از بعد از ظهر جمعه آلاینده های جوی شسته شد و کیفیت هوای بهتری برای اوایل هفته جاری را در پی داشت.
اطلاعات غلظت آلاینده ها بر اساس داده ایستگاههای شرکت کنترل کیفیت هوا و اطلاعات هواشناسی اندازه گیری شده در ایستگاه مهرآباد از پایگاه اطلاعات دانشگاه وایومینگ تهیه شده است.
میانگین تغییرات ساعتی غلظت آلاینده های PM۲.۵ و PM۱۰ در ایستگاه های سنجش آلودگی شهر تهران در تاریخ ۱۲ تا ۱۸ دی ماه سال ۱۳۹۴ همراه با پارامترهای هواشناسی (سرعت باد، عمق میدان دید و رطوبت نسبی)