کد خبر: ۳۴۵۳۵۳
تاریخ انتشار : ۰۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۲
سفر رئیس‌جمهور به اروپا نقطه عطفی در روابط ایران با غرب

رسانه‌های جهان درباره سفر روحانی به‌اروپا چه‌نوشته‌اند؟/‌ایران شانسی برای اروپا

روزنامه پرشمارگان روسی کامرسانت روز پنجشنبه در مقاله‌ای با اشاره به سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به ایتالیا و فرانسه نوشت: سفر روحانی به اروپا نقطه عطفی در روابط ایران و کشورهای غربی است.
آفتاب‌‌نیوز :
در مقاله کامرسانت به قلم «سرگئی استروکان»، «یوری بارسوکوف و «الیزابت کوزنتسووا» آمده است: روحانی در پایان سفر به ایتالیا که در آن دیدار از رم و واتیکان گنجانده شده بود وارد فرانسه شد و این کشور مرحله پایانی سفر اروپایی رئیس جمهوری ایران است.

به گزارش آفتاب، روزنامه روسی با اشاره به اهمیت این سفر نوشت: دیدار روحانی از ایتالیا و فرانسه نخستین سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اروپا در 16 سال اخیر است که پس از لغو تحریم‌های ایران انجام می گیرد و نقطه عطفی در روابط این کشور با غرب است. 

در مقاله گفته شده است: قراردادهای چند‌میلیارد دلاری که در جریان سفر رئیس جمهوری ایران امضا شده است امکان دسترسی شرکت‌های بزرگ اروپایی به بخش های اقتصادی راهبردی ایران همچون حوزه های انرژی، متالورژی و هواپیمایی را فراهم می کند.

کامرسانت یادآوری کرد: با اعلام اجرایی شدن برجام که روز 19 ماه ژانویه جاری با انتشار بیانیه‌ای از طرف محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و خانم فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحاد اروپا اعلام شد، دوره تحریم‌های ایران که بیش از 10 سال بطول انجامید به پایان رسید. 

«در شرایط جدید رئیس جمهوری اسلامی ایران و سران کشورهای اروپایی می بایست نخستین نتایج عملی ماه عسل شروع شده میان تهران و غرب را اعلام می کردند. انتظار برای ازسرگیری روابط سیاسی و همکاری‌های تجاری میان ایران و غرب که تا چندی پیش در نقطه مقابل یکدیگر قرار گرفته بودند توجه به سفر کنونی روحانی را چند برابر کرده است.»

روزنامه روسی خاطرنشان کرد: هیات بزرگ ایرانی متشکل از 120 نفر ازجمله اعضای کلیدی دولت این کشور که روحانی را در سفر به ایتالیا و فرانسه همراهی می‌کنند، عزم و قاطعیت ایران برای کسب بیشترین منفعت از توافق تاریخی برجام را در کوتاهترین زمان ممکن نشان می‌دهد.

در ادامه مقاله کامرسانت گفته شده است: انتخاب ایتالیا به عنوان نخستین کشور عضو اتحادیه اروپا برای سفر روحانی جالب توجه است، سران رم مدتی قبل از لغو تحریم‌ها از عزم خود برای توسعه روابط و همکاری‌ها با تهران سخن گفته بودند، بطوری که ایتالیا شریک شماره یک ایران شود. 

«در حال حاضر ایتالیا در فهرست شرکای خارجی ایران در مکان دوم پس از آلمان قرار دارد اما با این حال شاخص‌های تجاری میان دو کشور چندان قابل توجه نیست و در سال گذشته صادرات ایتالیا به ایران به حدود یک میلیارد یورو رسید.»

روزنامه روسی خاطرنشان کرد: در سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به ایتالیا 17 قرارداد در مجموع به ارزش بیش از 17 میلیارد یورو امضا شد. این قراردادها در عرصه انرژی، متالورژی و صنعتی بود و همکاری های میان دو کشور را تحکیم می بخشد. 

در ادامه مقاله آمده است: در برنامه سفر روحانی به پاریس دیدار با فرانسوا اولاند رئیس‌جمهوری فرانسه گنجانده شده است و رئیس جمهوری اسلامی ایران همانند سفر رم بر توسعه همکاری‌های اقتصادی و بازرگانی میان دو کشور تاکید خواهد کرد. مهم‌ترین بخش این سفر امضای قرارداد خرید 114 فروند هواپیمای ایرباس خواهد بود.

«به این ترتیب ناوگان هواپیمایی ایران که بر اثر تحریم‌ها کمی فرسوده شده بود و نیاز فوری به نوسازی داشت بال‌های فرانسوی می‌یابد. علاوه بر آن انتظار می‌رود رنو و پژو به بازار ایران بازگردند.»

فرانس24: ایران بدنبال تجدید روابط تجاری با اروپا است

شبکه تلویزیونی فرانس24 هم روز پنجشنبه اعلام کرد: حسن روحانی رئیس جمهوری ایران در سفر به پاریس در تلاش است تا روابط تجاری با اروپا را تجدید کند.

فرانس 24 در گزارشی از سفر رئیس جمهوری ایران به ایتالیا و فرانسه گزارش داد: در جریان سفر حسن روحانی به ایتالیا توافقنامه هایی به ارزش 18 میلیادر دلار به امضا رسید.

این شبکه تلویزیونی گفت: ایران در نظر دارد تا قرارداد خرید 114 فروند هواپیما جدید با شرکت‌های هواپیمایی اروپایی چون ایرباس منعقد کند.ایران بازار نخست شرکت های خودروساز فرانسوی است و شرکت «پژو- سیتروئن» نگاه به بازگشت به ایران حتی در دوران تحریم‌ها داشت.

این شبکه تلویزیونی گفت: کارشناسان و ناظران اقتصادی می‌گویند با برداشته شدن تحریم‌های ایران در سال 2016میلادی، انتظار می‌رود اقتصاد ایران با رشد چهار درصدی مواجه شود و واردات و صادارت به ایران نیز 20 درصد رشد یابد.

فرانس 24 افزود: دیگر کشورهای اروپایی از جمله آلمان نیز چشم به بازگشت و تجدید روابط تجاری با ایران دارند، مسئولان صنایع آلمان به این باور هستند که صادارت به ایران در چند سال آتی 10 میلیارد دلار افزایش یابد.

لو موند: ایران شانسی برای فرانسه

روزنامه فرانسوی «لوموند» نیز با اشاره به آغاز سفر دو روزه «حسن روحانی» رئیس جمهوری کشورمان به پاریس، ایران را شانسی برای فرانسه خواند.

این روزنامه در گزارش امروز (پنجشنبه) خود، نوشت: این سفر آغاز دوران تازه‌ای در روابط سیاسی و تجاری میان ایران و فرانسه است. نتایج تعمیق روابط این دو کشور در خاورنزدیک و اروپا احساس خواهد شد. حال باید دید که آیا گفت و گو ها میان رئیسان جمهوری دو کشور می تواند به آغاز روابط مستحکم و پایدار تهران- پاریس منجر شود.

این گزارش حاکی است: روابط ایران- فرانسه از سال 1979 میلادی (1357شمسی) تاکنون فراز و فرودهای بسیاری داشته است. پیش از انقلاب اسلامی، مردم ایران فرانسه را به دلیل میزبانی امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی در دوران تبعید، می ستودند. جایگاه ویژه‌ای که پاریس در قلب ایرانیان داشت می‌توانست به توسعه روابط راهبردی با تهران و کاهش تنش میان ایران و غرب منجر شود.

متاسفانه رهبران وقت فرانسه این فرصت را از دست دادند. پس از سقوط شاه دیکتاتور در ایران، مردم ایران به طور گسترده به تشکیل جمهوری اسلامی رای دادند. چند ماه پس از آن، «صدام حسین» رهبر عراق به طور ناگهانی به ایران حمله کرد و جنگ هشت ساله‌ای آغاز شد که در جریان آن صدها هزار ایرانی جان باختند. این درگیری برای ایران صدها میلیارد دلار هزینه داشت.بدتر آن که در جریان این درگیری، صدام به سلاح شیمیایی متوسل شد که همین امر به کشته شدن و آسیب دیدن بیش از 50 هزار ایرانی انجامید و مایه تاسف است که در این سال‌ها، فرانسه از عراق پشتیبانی کرد.

به گزارش ایرنا، «حسن روحانی» رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر روز گذشته - چهارشنبه - در راس یک هیات بلند پایه وارد پاریس شد.رئیس جمهوری ایران در دیدار روسای شرکت های مهم فرانسوی که با حضور وزرای امور خارجه و اقتصاد فرانسه برگزار شد، گفت: امروز با شرایط جدیدی که به دنبال توافق هسته ای حاصل شده، می‌توانیم حتی سطح همکاری‌های اقتصادی دو کشور را بیش از گذشته ارتقاء دهیم.

واشنگتن پست: اروپا آغوش خود را به روی رئیس جمهوری ایران گشود

 روزنامه آمریکایی «واشنگتن پست» نیز در مطلبی زیر عنوان «اروپا آغوش خود را به روی رئیس جمهوری ایران گشود» نوشت: اروپا با استقبال از روحانی و با این انتظار که او می تواند محرکه امضای قراردادهای تجاری و صلح منطقه ای باشد، در حال ایجاد عصری جدید در روابط با ایران است.

 واشنگتن پست افزود، پایان تحریم های اقتصادی ایران با امضای توافقنامه هسته ای میان این کشور و 6 کشور آمریکا، فرانسه، روسیه، انگلیس، چین و آلمان به معنای سرازیر شدن پول به این کشور 80 میلیونی و فراهم آمدن صرف این پول از سوی تهران و پایان دادن به انزوا از طرف غرب است.افزون بر این، سفر رئیس جمهوری ایران به ایتالیا و فرانسه در راستای تلاش های تهران برای برقراری توازن دیپلماتیک با شرکای شرقی مانند چین و روسیه است. 

این روزنامه آمریکایی با اشاره به امضای قراردادهای چند میلیارد یورویی در اولین سفر روحانی به ایتالیا افزود: رئیس جمهوری ایران در کنفرانس خبری چهارشنبه در رم، تجار آمریکایی را به پیوستن به همتایان اروپایی شان در زمینه سرمایه گذاری در ایران و بهره بردن از عصر جدید همکاری «برد- برد» دعوت کرد. 

واشنگتن پست در ادامه این گزارش به سفر روحانی به فرانسه و دیدار با وزیر اقتصاد و گروهی از صاحبان مشاغل این کشور پرداخت و نوشت، انتظار می رود رئیس جمهوری ایران روز پنجشنبه ناظر امضای قراردادهای مختلف از جمله قرارداد احتمالی با ایرباس برای نوسازی ناوگان هواپیماهای مسافربری ایران باشد. 

شرکت نفتی توتال، گروه مهندسی آلستوم و خودروسازی پژو- سیتروئن و رنو- نیسان که سابقه حضور در ایران دارند نیز از جمله شرکت هایی هستند که احتمالا روز پنجشنبه با ایران قرارداد امضا می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین