کد خبر: ۳۴۶۳۴
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۸۴ - ۱۲:۰۴

توقیف اموال موسسه فرهنگ و توسعه ایران با شکایت وزارت ارشاد

آفتاب‌‌نیوز : این موسسه در سال 68 به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی عام المنفعه تحت نظارت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تاسیس شد و در سال 74 به ثبت رسید. هیئت مدیره موسسه فرهنگ و توسعه ایران را افرادی چون قدرت الله مشایخی، فخرالدین انوار، محمد حسن خوشنویس، منوچهر احمدوند، شالچیان، مرتضی هاشمی و سیدمحمد بهشتی از مدیران وزارت ارشاد در دوران وزارت ارشاد آقای خاتمی تشکیل می دادند. این موسسه در طول دوران وزارت آقایان خاتمی، لاریجانی، میرسلیم، مهاجرانی و مسجد جامعی مطابق اساسنامه خود فعالیت می کرد اما پس از انتخابات شوراها و مجلس شورای اسلامی و شکست اصلاح طلبان در این انتخابات، اساسنامه این موسسه تغییر داده شد و به صورت خصوصی درآمد.

ظاهرا این موسسه در طی سالهای گذشته از بودجه سالانه برخوردار بوده و از جایگاه دولتی نیز برای فعالیتهای خود بهره می گرفته است. در عین حال، گفته می شود که اکثر فعالیتهای این موسسه را امور اقتصادی تشکیل می داده و کمتر کار فرهنگی از سوی مدیران این موسسه انجام می شده است.

مطابق اساسنامه این موسسه، هیئت مدیره به صورت مادام العمر فعالیت می کردند و افزودن افراد جدید به هیئت مدیره، منوط به رای موافق همه اعضای هیئت مدیره بود که ظاهرا با همین روش، در یکی دوسال اخیر، یونسی وزیر اطلاعات دولت خاتمی، به جمع هیئت مدیره افزوده شد.

صفار هرندی پس از شروع به کار در وزارت ارشاد و پس از اطلاع از وضعیت این موسسه، دستور پیگیری حقوقی این مسئله را صادر کرد و با شکایت وزارت ارشاد، دادگاه انقلاب دستور توقیف اموال این موسسه را داد که با همکاری حراست این وزارتخانه، کارتوقیف و پلمپ اموال و املاک و ساختمانهای موسسه فرهنگ و توسعه ایران آغاز شده است.

گفته می شود این موسسه در جزیره کیش و قشم و چندین شهر، دارای زمین و املاک و مراکز تجاری است و از جمله در کنار خیابان سئول تهران، دارای 33 هزار متر زمین است. اغلب اسناد و مدارک این املاک هم به نام اقوام درجه یک برخی از اعضای هیئت مدیره، ثبت شده است.

بر اساس خبرهای دریافتی، فعلا صفارهرندی، میثم نیلی را که از مشاوران جوان وزیر ارشاد است، به عنوان مدیرعامل موسسه فرهنگ و توسعه ایران تعیین کرده است.

برخورد وزیر ارشاد با وضعیت این موسسه می تواند نویدبخش تعیین تکلیف شرکتها و موسسات شترمرغی کشور شود که هم از امکانات دولتی برخوردارند و هم به صورت خصوصی درآمده اند و نظارتی برکار آنها وجود ندارد. به گفته یک مسئول مطلع، فقط در حاشیه وزارت ارشاد، 25 شرکت این گونه ای مشغول فعالیتند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین