کد خبر: ۳۴۷۲۶۲
تاریخ انتشار : ۱۷ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۱

هانس‌بلیکس: سرویس‌های جاسوسی تردیدی برای ترور در ایران ندارند

مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره همکاری آژانس با آژانس‌های اطلاعاتی کشورها گفت که این وابستگی می‌تواند خطراتی برای آژانس داشته باشد چرا که این سرویس‌ها اهداف خود را دارند.
آفتاب‌‌نیوز :
هانس بلیکس، مدیرکل پیشین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و بازرس تسلیحاتی سازمان ملل در عراق در گفت‌وگو با نشریه فارین پالیسی درباره این که آژانس مجبور است برای انجام وظایف خود با سرویس‌های جاسوسی و آژانس‌های اطلاعاتی کشورها همکاری کند، گفت: تهیه اطلاعات از آژانس‌های اطلاعاتی برای ارزیابی نظارت بر فعالیت‌های ایران می‌تواند خطراتی را برای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به همراه داشته باشد.

او ادامه داد: آژانس‌های اطلاعاتی اهداف خود را دنبال می‌کنند. در ایران آن‌ها تردیدی برای ترور ندارند بنابراین احتمالا هیچ تردیدی هم برای استفاده از اطلاعات غلط و گمراه کننده ندارند.

به نوشته فارین پالیسی، بلیکس در دهه 1990 که روی برنامه هسته‌ای عراق کار می‌کرد دریافت که اگر آژانس می‌خواهد موفقیت‌آمیز عمل کند باید به گونه‌ای بهتر از آژانس‌های اطلاعاتی کشورها استفاده کند. در آن زمان جاسوس‌های آمریکایی با فراهم کردن ابزارهای نمونه‌برداری محیطی و تصاویر ماهواره‌یی از تاسیسات عراق دو ابزار نظارتی مهم به آژانس معرفی کردند.

اما این اطلاعات همیشه هم نقش کمک کننده نداشتند. به عنوان مثال جورج بوش، رییس‌جمهور آمریکا در سال 2002 بر اساس یک استدلال ادعایی مبنی بر این که بغداد تلاش کرده است از نیجر کیک زرد بخرد به عراق حمله کرد. اقدامی که وضعیت عراق را به یک جنگ وحشتناک کشاند. به گفته هانس بلیکس این ادعا براساس نامه‌هایی ساختگی از سوی آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا مطرح شد که رییس‌جمهور بوش آن را مبنای توجیه حمله به عراق در کنگره قرار داد.

بعدها که آژانس های اطلاعاتی این نامه ها را فاش کردند سریعا برای آژانس مسجل شد که ساختگی هستند.

این نشریه آمریکایی در پایان نوشت: امروزه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی وابستگی بسیار کم‌تری به آژانس‌های اطلاعاتی کشور و سرویس‌های جاسوسی دارد و اکنون می‌تواند خود تصاویر ماهواره‌یی‌اش را تحلیل کند و نمونه‌برداری‌های محیطی را انجام دهد و کم‌تر به آن چه آمریکا و اسراییل برای ارائه انتخاب می‌کنند وابسته است.

به گزارش ایسنا، بلیکس با مقایسه نمونه‌برداری‌های محیطی با آزمایش تست اعتیاد تاکید کرد که مواد هسته‌ای چیزی نیستند که به راحتی از بدن یا یک محیط زدوده شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین