کد خبر: ۳۵۳۰
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۸۴ - ۱۳:۵۶
هاشمی رفسنجانی :

چند روز دیگر صبر می کنم

سعید امامی در جمع ائمه جمعه دستاوردهای دولت را منفی نشان می داد
آفتاب‌‌نیوز : هاشمي رفسنجاني که در ديدار با اعضاي شوراي مركزي اتحاديه انجمن‌‏هاي اسلامي دانشجويان دانشگاه‌‏هاي سراسر كشور دفتر تحكيم وحدت (طيف شيراز)سخن می گفت، افزود: نكته‌اي كه براي من باعث دلواپسي است و احتمال آمدنم را جدي مي‌كند، شرايطي است كه در اطراف مي‌بينم؛ خيلي روشن و بر اساس اطلاعات و اسناد، دشمنان انقلاب، آمريكا و همراهانش در غرب و ضد انقلاب داخلي و خارجي هدفهاي مشخصي را در تبليغات انتخاباتي مطرح مي‌كنند. اول اينكه آنها به طور جدي دنبال حداقل مشاركتند. اين يك معيار شناخته‌شده است كه هر مقدار مردم كمتر مي‌آيند يا دليل بي‌تفاوتي و يا مخالفتشان است. دوم اينكه آنها شديدا مايلند رييس‌جمهور با رأي كم انتخاب شود. رييس‌جمهوري كه درصد كمي از آراي مردم را داشته باشد، مشكل است كه خود را نماينده‌ مردم در اظهارات و تصميماتش معرفي كند، اگرچه قانونا رييس‌جمهور است. رييس‌جمهور بايد با رأي مردم در امور مردم تصرف كند و وقتي رأي كم داشته باشد روحيه و اقتدار نخواهد داشت و نزد ديگران اعتبار لازم را ندارد. دموكراسي واقعي زماني است كه آراي قابل قبولي داشته باشد.
وي گفت: نكته‌ سوم، ايجاد حداكثر تنش در انتخابات است. زخم زبان‌ها، كينه‌توزي‌ها و كنايه‌ها و طرد كردن‌ها در نيروهاي انقلاب جزو مرض‌هاي اخير جامعه شده و غيرانساني است. آنها مي‌خواهند اين اختلافات را در انتخابات تشديد كنند.
رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام افزود: نكته‌ مقابل اين اهداف، رسيدن به حداكثر مشاركت، انتخاب رييس جمهور با رأي زياد و تنش كمتر به‌خصوص بعد از انتخابات است.
وي اظهار داشت: وظيفه‌ ملي، شرعي، اسلامي، انساني و انقلابي اين است كه مردم در انتخابات بيشتر شركت كنند، رأي رييس‌جمهور زياد و با تمايل مردم باشد و سوم اينكه انسجام ملي به‌خصوص بعد از انتخابات و در عمل محقق شود. 

هاشمي رفسنجاني در خصوص قتل‌هاي زنجيره‌اي نيز توضيح داد: اين همان تبليغاتي است كه در گذشته مطرح شد و يكي از مغالطه‌هاي خيلي زشت تاريخ است. استدلال مخالفان اين بود كه چون عاملان در دولت قبلي متصدي بودند و در دولت بعدي جنايت كردند بنابراين دولت قبلي مسؤول است. اگر اين منطق را بپذيريم بايد همه‌ كارهاي خوبي را كه در دولت بعد انجام مي‌شود، به حساب دولت قبلي بگذاريم. به محض اينكه مسؤوليت بر عهده‌ كسي آمد بايد جوابگو باشد. من خيلي كم افراد را تنبيه كردم، ولي كسي كه به عنوان عامل اصلي مطرح شد در وزارت اطلاعات از نادر افرادي بود كه حكم لغو معاونت او را صادر كردم و بخاطر بي‌نظمي‌هايش او را محاكمه‌ اداري كرديم. كار او اين بود كه در جلسات مختلف از دولت انتقاد مي‌كرد، مثلا در جمع ائمه جمعه دستاوردهاي دولت را منفي نشان مي‌داد و خود را از دولت من نمي‌دانست. به هر حال آنها جناياتي كردند و مسؤوليتش با دولت بعد است كه بايد جواب بدهد و جواب هم داد و آقاي خاتمي به آساني از اين مسأله نگذشت ولي محاكمه‌ او اعمال نشد.
 
هاشمي رفسنجاني در پاسخ به سؤال ديگري در مورد عبدالله نوري و محاكمه‌ او گفت: وقتي مي‌خواستند ايشان را محاكمه كنند به رييس دادگاه گفتم كه بايد ملاحظه شود و سخت‌گيري نشود. او نكته‌اي را گفت كه اگر آقاي نوري قبول مي‌كرد، وضع غير از اين مي‌شد و آن نكته اين بود كه گفته بودند آقايان دفاعيات تندي را تهيه كردند كه قبل از ارائه در دادگاه مي‌خواهند آن را منتشر كنند، اگر اين كار را انجام ندهند وضع متفاوت خواهد بود. من اين نكته را به آقاي نوري گفتم كه البته ايشان به من نگفت اين كار را انجام نمي‌دهم ولي اين كار انجام شد و اين وضع پيش آمد. من خيلي تلاش كردم، نوري از دوستان قديمي من و وزراي خوب دولت من بود. 

وي در خصوص حادثه‌ 18 تير و حمله به كوي دانشگاه گفت: اصل كار زشت بود. من با حركتهاي خشن موافق نيستم. بايد كار قانوني شود و بطور قانوني اعتراض شود. بايد شجاع باشيم و ديگران هم بايد ملاحظه كنند. من با هر دو طرف موضوع مخالف بودم. بايد از گذشته درس بگيريم.
وي افزود: فضا بايد عادلانه باشد. اگر از لحاظ علمي، فكري و منطقي مانند انسانهاي باسواد و منصف برخورد كنيم از نظر علمي و اجتماعي تكامل مي‌يابيم. امروز با توضيحات مي‌توانيم نظر مردم را جلب كنيم و شعارها ديگر مردم را فريب نمي‌دهد. بايد بر جامعه منطق حاكم باشد و اميدوارم هركس كه رييس جمهور شد با معيارهاي اعتدالي، جامعه را اداره كند. افراط و تفريط در جامعه شكست خورده است. 

رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام گفت: از ابتداي انقلاب تاكنون حركتهايي كه جنبه‌ افراطي داشته ضررهاي بسياري زده است كه هم در چپ وجود داشته و هم در راست. دشمنان در برخورد خيلي جدي هستند و با هوشياري مي‌توانيم خطرات دشمن را دفع كنيم. كاملا اميدوارم اگر آمريكا خصومتش را ادامه دهد شكست مي‌خورد. تصويب لايحه 3 ميليون دلار كمك به مخالفان ايران در كنگره آمريكا، رسما آنها را در كنار ضدانقلاب قرار مي‌دهد و اين دست ما را براي اقدام مشابه باز مي‌دارد.
وی در پایان خاطر نشان کرد : اگر با آمدن من مشاركت اضافه شود، آراء رييس‌جمهور بيشتر و تشنج كمتر شود، در آن صورت احساس وظيفه مي‌كنم كه بيايم.
وي گفت: اگر كس ديگري بتواند اين كار را انجام دهد، ترجيح مي‌دهم كه او رييس‌جمهور شود، چند روز ديگر صبر مي‌كنم تا ببينيم چنين شخصي هست يا نه؟
وي افزود: هنوز در خصوص حضورم در انتخابات به نتيجه‌ي قطعي نرسيده‌ام ولي احتمال آمدنم نسبت به گذشته قطعي‌تر شده است
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین