آفتابنیوز : این سخنان گاهی تا ماه ها و حتی سالها بعد نقل محافل میشود و حتی ممکن است به نوعی ضرب المثل تبدیل شوند. اگر از چنین حرفهای تاریخی بگذریم سخنان یا کنایهها و طعنههایی که گاهی سیاسیون در سخنان رسمیشان به کار میبرند سوژه چند روز رسانهها میشود و میتواند جریان سازی کند. البته خیلی از بزرگان هم توصیههایی میکنند که تبعات عینی آن را میشود در رویدادهاي آتی دید.
سال 94 نیز با همه خوبی ها و بدی هایش به پایان رسید. در این سال اتفاقات بزرگی هم در صحنه داخلی و هم در صحنه بین المللی برای کشورمان رقم خورد. شاید مهمترین رویداد سیاست خارجی در این سال بسته شدن پرونده 12 ساله مذاکرات هسته ای باشد. در حوزه داخلی هم دو انتخابات مهم در اسفندماه برگزار شد و ساکنان جدید بهارستان و مجلس خبرگان مشخص شدند. در کنار این اتفاقات مهم و در جریان آن ها اظهار نظرهای مهمی از سوی مسئولان نظام منتشر شد که جریان سازیهايي را در فضای رسانه ای کشور به همراه داشت. در ادامه به برخي از آن ها خواهیم پرداخت.
آنهایی که نظام را قبول ندارند، رای بدهند
یکی از سخنان جریان ساز در سال 94 مربوط به سخنان رهبر معظم انقلاب بود که در ديدار هزاران نفر از مردم قم در 19 ديماه فرمودند: « همه در انتخابات شرکت کنند، حتی کسانیکه نظام را قبول ندارند برای حفظ و اعتبار کشور شرکت کنند». از اين سخنان ايشان برداشت هاي مختلفي شد و برخي آن را به منزله لزوم گشاده دستي شوراي نگهبان در بررسي صلاحيت نامزدهاي انتخابات قلمداد کردند.
اما مقام معظم رهبري در دیدار با مسئولان برگزاری انتخابات در روز 30 دی ماه 94 فرمودند: «بنده گفتهام و باز هم میگویم که آن کسانی که حتّی نظام را قبول ندارند بیایند در انتخابات شرکت کنند، رأی بدهند، امّا نه اینکه کسی که نظام را قبول ندارد، بخواهند مجلس بفرستند. هیچجای دنیا چنین چیزی وجود ندارد که [وقتی] ما گفتیم آقا شما که نظام را قبول نداری بیا، بگوید خیلی خب، پس اجازه بدهید من به کسی رأی بدهم که او هم نظام را قبول ندارد؛ این معنی ندارد».
مگر مجلس اول بهترین مجلس تاریخ کشور نبود؟
از زمانی که بحث انتخابات وارد فاز عملیاتی خود شد، بحث بر سر تایید یا رد صلاحیت ها از سوی شورای نگهبان هم بالاگرفت. در این زمینه نیز اظهار نظرهای جریان سازي انجام شد. از جمله سخنان حسن روحانی در مردادماه و در جمع استانداران که با استقبال رسانه های حامی دولت و انتقاد مخالفان مواجه شد. او گفت: شورای محترم نگهبان ناظر است نه مجری. مجری انتخابات دولت است. دولت مسئول برگزاری انتخابات است و دستگاهی هم پیشبینی شده که نظارت کند تا خلاف قانون صورت نگیرد. شورای نگهبان چشم است و چشم نمیتواند کار دست را بکند، نظارت و اجرا نباید مخلوط شوند باید به قانون اساسی کاملاً توجه کرده و عمل کنیم. ما فقط باید زمینه را برای برگزاری یک انتخابات سالم و باشکوه آماده کنیم. مگر مجلس اول پس از انقلاب اسلامی که در آن زمان حتی شورای نگهبان نیز وجود نداشت و همه حتی گروهکهای مخرب در آن حضور داشتند بهترین مجلس تاریخ این کشور نبود؟
ممنوع التصویری شوخی است يا جدي!
اما این تنها جمله جریان ساز روحانی در سال 94 نبود. یکی دیگر از جملات جریان ساز او در نشست خبری با خبرنگاران پس از انتخابات بیان شد. روحانی در پاسخ به سوالی درباره ممنوع التصویری رئیس جمهوری اسبق کشورمان گفت: من قبلا هم در مورد این موضوع صحبت کردم. هیچ مصوبهای نسبت به ممنوعالتصویری حضرت آقای خاتمی رییس جمهور دولتهای هفتم و هشتم وجود ندارد. هیچ زمانی در هیچ دورهای همچنین مساله ای مطرح نبوده است. این نکته را با توجه به آنکه خودم در شورای عالی امنیت بودهام می گویم. من از دبیرخانه شورای عالی امنیت پرسیده ام و آنها گفتهاند که چنین مصوبهای نداشتند، اما هم اگر مصوبهای بر این پایه داشته باشند غیرقانونی است دبیرخانه حق چنین کاری را ندارد. ممنوع التصویری ایشان شوخی است!
اين سخنان با پاسخ سخنگوي دستگاه قضا مواجه شد که گفت: احتمالا به علت مشغله زیاد، آقای روحانی مصوبه شوراي امنيت را به خاطر نداشته است!
احمدینژاد میگفت این 2 هزار نفر را بیرون کنیم مشکلات نظام حل میشود
یکی از اظهارات جنجالی سال 94 سخنان سردار احمدی مقدم فرمانده سابق نیروی انتظامی در یک مصاحبه بود. احمدی مقدم در این مصاحبه با اشاره به وقایع سال88 و نظر احمدی نژاد درباره آن گفته بود: «او خودش را از پیش برنده میدانست. حتی به من گفته بود تلاش کنید خاتمی به میدان بیاید و یک بار برای همیشه پروندهاش جمع شود و برود پی کارش. نظرش این بود که آنها باید یک بار شکست بخورند، تمام شوند و بروند. گفتم آقای احمدینژاد انتخابات پیش رویمان پر چالش است. اول اینها را رقیب نمیدانست و باور نداشت. از اول هم اعتقادی به نخبگان خاص نداشت و بارها به من گفته بود اینها 2 هزار نفرند که اگر بیرونشان کنیم، مشکلات نظام حل میشود.»
مردم را تحریک میکنند که رهبری تنهاست!
علی لاریجانی در سالی که گذشت سخنان مهم زیادی داشت اما شاید مهمترین اظهاراتش در جریان مذاکرات هسته ای و حمایتش از این مذاکرات بود. بويژه آنجا که در واکنش به مخالفت خواني هاي دلواپسان گفت: «فرد دیگری هم مردم را تحریک میکند که مقام معظم رهبری در زمینه مسائل هستهای تنها است در حالی که این سئوال مطرح است چرا این افراد پشت سر رهبر خود را پنهان میکنند در حالی که ایشان بارها از تیم مذاکره کننده حمایت کرده و آنها را افرادی شجاع، غیور، متدین و متعهد دانسته است.»
عدم احراز صلاحیت داريم يا نداریم؟ مساله اين است!
یکی از اظهار نظرهای جنجالی سال 94 مربوط به عبدالرضا رحمانی فضلی بود که با واکنش آیت الله آملی لاریجانی هم روبرو شد.رحمانی فضلی در مصاحبه ای گفت: «افراد یا صلاحیت دارند یا به موجب قانون صلاحیت شرکت در انتخابات را ندارند. اگر در روند بررسی صلاحیتها کسانی بدون مبنای قانونی رد صلاحیت شوند، وزارت کشور از حقوق آنها دفاع خواهد کرد.»
البته آیت الله آملی لاریجانی به این سخنان وزیر کشور اینگونه پاسخ داد: گاهی حرفهای عوامانهای میشنویم نظیر اینکه آقایی که هم به دیانت و هم به انقلابی بودنش اعتقاد دارم سخنی گفته که فقط از مجاری چهارگانه میتوانیم نظارت کنیم. نظارت در شورای نگهبان از هر کانالی باشد انجام میگیرد و این که گفتند ما عدم احراز صلاحیت نداریم این چه حرف باطل و غلطی است و برای کسی است که قانون را نمیشناسد.
اصلاح طلبان را بی دین نمی دانم
برخی چهره های سیاسی وقتی حرف تند نمیزنند بیشتر مورد توجه قرار می گیرند.حجت الاسلام سید احمد خاتمی از جمله افرادی است که به سخنان تند سیاسی به خصوص علیه اصلاح طلبان شهرت دارد. اما او پس انتخابات درباره اصلاح طلبان سخنانی گفت که تازگی داشت. او گفته بود «هرگز افراد منتسب به اصلاح طلبی را به بی دینی متهم نمیکنم، حساب افراد از حساب جریان جداست، این را هم شما بدانید که نه اصلاح طلبی نه اصولگرایی حزب یا گروه نیست، یک جریان تخمینی است و نمیشود همه آدمهای منتسب به این دو جریان را یک جور دانست، من به اصلاح طلبان متدین که ارزش های دینی را حفظ میکنند احترام می گذارم.»
هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنید
نقل قولی از محمدجواد ظریف در جریان مذاکرات منتشر شد که با استقبال زیادی روبرو و جریان ساز شد. در خلال مذاکرات هسته ای ظریف در واکنش به تهدید فدریکا موگرینی که در حمايت از تداوم تحريمها گفته بود «پس برویم خانههایمان»؛ میگوید: «هیچ وقت یک ایرانی را تهدید نکنید!» که در این لحظه سرگئی لاوروف نیز با اشاره دست میگوید، «و یک روس را!»
اين جمله ظريف، تا مدت ها در رسانه هاي داخلي و خارجي با واکنش هاي مختلفي روبرو مي شد.
تهديد به قتل با سیمان!
یکی از به یادماندنی ترین اظهار نظرهای سیاسی را علی اکبر صالحی در جریان تصویب برجام در مجلس زد. اظهاراتی که او از روح الله حسینیان نماینده طیف پایداری مجلس نقل کرد: «برادر عزیزی در مجلس اینجا آمد و خیلی عجیب با قسم جلاله میگوید، سیمان روی تو میریزیم و تو را میکشیم. آیا این نحوه صحبت کسانی است که میخواهند خدمت به نظام بکنند که بگویند سیمان روی شما میریزیم و در قلب راکتور اراک دفنتان میکنیم؟»
حسينيان که گفته بود مي خواسته صالحي را عصباني کند و با او شوخي کرده، بعد از جلسه آن روز مجلس دچار عارضه قلبي و در بيمارستان بستري شد. صالحي هم البته به ملاقاتش رفت و با هم عکس يادگاري گرفتند!
چه کسی به شما صلاحیت داده است؟
در سالی که گذشت آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز چندین اظهار نظر جنجالی کرد. شاید یکی از مهمترین و به یادماندنی ترین این اظهار نظرها که حتی انتقاد بخشی از اصلاح طلبان را نیز در پی داشت، انتقادی باشد که او به عملکرد شورای نگهبان درباره رد صلاحيت حجت الاسلام سيدحسن خميني نوه بنيانگذار انقلاب و نامزد انتخابات خبرگان، وارد کرد. او گفت «عدهای صلاحیت شخصیتی که جدش امام است را قبول نمیکنند، باید از آنها پرسید پس شماها خودتان صلاحیت خودتان را از کجا آوردهاید؟ چه کسی به شما صلاحیت داده است، چه کسی به شما اجازه قضاوت داده است، چه کسی به شما اختیارات، اسلحه، تریبون، تریبون نماز جمعه و صدا و سیما داده است؟ اگر امام نبود، اگر آن نهضت نبود، اگر آن اراده مردمی نبود شماها هم نبودید؛ به بیت امام بد کردید و زمانی که باید در این دوران به بیت امام تبریک میگفتید تبریک بدی گفتید خداوند از سر تقصیرتان بگذرد و باید عذرخواهی کنید.»
اگرچه برخي همچون مدير مسئول کيهان بر اين باور بودند که سيد حسن خميني بازي هاشمي را خورده است اما برخي اصلاح طلبان نظير ابطحي و عباس عبدي هم بر اين باور بودند که حمايت هاشمي بي هنگام بود و اگر او وارد نمي شد، احتمال تاييد صلاحيت سيدحسن خميني وجود داشت.
برخی نامزدهای انتخابات قمارباز و مشروب خوار بودند
یکی از جملات جنجالی سال گذشته که باز در ایام بررسی صلاحیت کاندیداها مطرح شد، سخنی بود که آیت الله جنتی دبیر شورای نگهبان بیان داشت. او در سخناني بي سابقه اعلام کرد: برخي از اين كساني كه براي انتخابات ثبت نام كردند براساس نتيجه برخي استعلامات، مشخص شده قمار باز و مشروب خوار هستند.
به اندازه یک جوجه خروس غیرت داشته باشید
در جریان بررسی برجام در مجلس برخی از نمایندگان سخنانی را به زبان آوردند که حاشیه های زیادی را برای مجلس به بار آورد. یکی از معروف ترین این اظهارات سخنانی بود که بهرام بیرانوند نماینده بروجرد به زبان آورد و در اعتراض به دست دادن اتفاقي ظريف با اوباما گفت: دقيقا زماني که هزاران حاجي در منا آغوش مرگ افتادند آقاي ظريف هم در آغوش اوباما و وزير خارجه آمريکا افتاد! آقاي ظريف غلط زيادي کرده اگر به عنوان وزير خارجه چنين کاري کرده و دلش خواسته با رئيس جمهور آمريکا دست بدهد! آمريکا قصد ريشه کني ملت ايران را دارد، به اندازه يک جوجه خروس غيرت داشته باشيد! ملت غيور ايران اين رفتارها را نمي پسندند.
معلوم نیست کدام حرام لقمه ای این ها را گفته است!
غلامعلي حدادعادل در سالی که گذشت یک شب مهمان برنامه پر طرفدار خندوانه بود. او در این برنامه حرفی زد که حاشیه های زیادی را به همراه داشت. او در پاسخ به سوالی درباره واژه سازی های فرهنگستان زبان فارسی درباره برخی غذاهای فرنگی از جمله «کش لقمه» به جاي «پيتزا» گفت: یک زمانی در فرهنگستان به من گفتند میگویند این واژهها را ما میسازیم، من گفتم ما که نگفتیم کش لقمه، دراز لقمه و ... معلوم نیست کدام حرام لقمهای اینها را گفته است!
بهره احمدي نژاد از تاريخ اسلام!
یکی از آخرین اظهار نظرهای جنجالی سال گذشته نیز مربوط به محمود احمدی نژاد بود. او در جمع نزدیک به 500 نفر از حامیان خود در ورامین گفت: "عباسیان با نام پیامبر حکومت کردند ولی 10 پیامبر را کشتند"!
این در حالیست که حضرت محمد (ص) آخرین پیامبر است و اگر فردی خود را پیامبر بعد از نبی مکرم اسلام معرفی کند پیامبر دروغین است و اگر هم توسط عباسیان کشته شده باشد شاید در زمره فضیلت های او قرار گیرد! البته خبرگزاری ای که این سخنان احمدی نژاد را منتشر کرده بود بعدا آن را اصلاح کرد اما با این وجود این سخن او جنجالی شد.
منبع: خبرآنلاین