آفتابنیوز : مقالهای که از سوی محققان دانشکده پرستاری دانشگاه دوک در دورهام در مجله " American Geriatrics Society " به چاپ رسیده نشان میدهد که سلامت دهان و عملکردهای ذهنی میتوانند با هم مرتبط باشند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)منطقه خراسان، بر اساس این مطالعه، با توجه به افزایش جمعیت سالمند جهان، سلامت دهان و دندان و فعالیتهای ذهنی- شناختی بخش مهمی از مطالعات علمی را به خود اختصاص دادهاند. محققان بر این باورند در صورتی که چنین ارتباطی وجود داشته باشد، یک مسیر عفونی متداول میتواند کلید این ارتباط باشد.
نویسندگان این مقاله به این نکته اشاره میکنند که حدود 36 درصد از افراد در آمریکا در سنین بالای 70 سال با درجاتی از زوال عقل دست و پنجه نرم میکنند. بر اساس گزارش انجمن آلزایمر، حدود 5.4 میلیون نفر از افراد در آمریکا به بیماری آلزایمر دچارند که شایعترین اختلال عقلی است. میزان و شدت ابتدا به اختلالات ذهنی با افزایش سن افزایش پیدا میکند و پیشبینی میشود که تا سال 2050 شمار افراد مبتلا به این اختلال، دو برابر شود.
در عین حال شواهد نشان میدهد که بزرگسالان و سالمندان با نرخ بالاتری از بیماریهای دهانی مواجه هستند و این میزان با میزان ابتلا به اختلالات ذهنی و آلزایمر همبستگی مثبتی نشان میدهد.
محققان نشان دادند که شاخصهای سلامت دهانی همچون تعداد دندانها، تعداد دندانهای کرم خورده و وجود بیماریهای دورهای میتواند بازتابی از خطر اختلالات ذهنی یا جنون در افراد میانسال باشد. در نتیجه این بررسیها شواهدی وجود دارد که نشان میدهد از دست دادن دندان خطر اختلال شناختی و زوال عقل را افزایش میدهد. با این وجود محققان میگویند که برای شناسایی مبنای بیولوژیکی این ارتباط به تحقیقات و بررسیهای بیشتری نیاز دارند.