کد خبر: ۳۵۹۴۴۳
تاریخ انتشار : ۲۱ فروردين ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۱

درآمد ۱۳ میلیاردی مراکز اسکان فرهنگیان/ جزئیات حوادث نوروزی در مدارس

مدیرکل تعاون و پشتیبانی آموزش و پرورش درباره درآمد 13 میلیاردی این وزارتخانه از اسکان نوروزی فرهنگیان گفت: برخی فکر می‌کنند آموزش و پرورش از اسکان نوروزی درآمدزایی می‌کند؛ در حالی که معادل این رقم برای مراکز اسکان هزینه شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
فرشید سیاری مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با فارس، در خصوص اسکان نوروزی فرهنگیان اظهار داشت: وزارت آموزش و پرورش جهت رفاه فرهنگیان در ایام تعطیل، طرح ویژه اسکان موقت را در کنار خانه‌های معلم در مدارس اجرا می‌کند.

وی با تأکید بر اینکه اجرای طرح اسکان نوروزی فرهنگیان در جهت خدمات‌رسانی بیشتر به فرهنگیان است، افزود: در کل کشور تعدادی از مدارس را تا حد امکان تجهیز کرده و دراختیار فرهنگیان و همچنین سایر مردم قرار می‌دهیم.

* اخذ وجه تنها در پایگاه‌های اسکان انجام می‌شود

سیاری در خصوص اخذ وجه توسط برخی سرایدارها در مدارس گفت: اخذ هزینه استفاده از مراکز اسکان فرهنگیان فقط در پایگاه‌های پذیرش اسکان انجام می‌شود و مدارس به هیچ عنوان نباید پولی را دریافت کنند.

وی ادامه داد: در پایگاه‌های اسکان نوروزی نیز دستگاه‌های پوز تعبیه شده است و هزینه‌ها به حساب خزانه واریز می‌شود.

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش تأکید کرد: در صورتی که از مسافران در مدارس هزینه‌ای دریافت شده باشد به ما اطلاع دهند که این موضوع پیگیری می‌شود چرا که پرداخت وجه تنها در پایگاه های اسکان باید انجام شود.

* درآمد 13 میلیاردی آموزش و پرورش صرف چه چیزی می‌شود؟

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص درآمد 13 میلیاردی آموزش و پرورش از اسکان نوروزی فرهنگیان در سال جاری گفت: برخی فکر می‌کنند آموزش و پرورش از اسکان نوروزی درآمدزایی می‌کند، در حالی که معادل این رقم، قبل از اجرای طرح اسکان نوروزی فرهنگیان برای پایگاه‌ها و مراکز اسکان هزینه شده است.

وی تأکید کرد: درآمد 13 میلیارد تومانی در حالی است که ادارات کل آموزش و پرورش استان‌ها از قبل 13 میلیارد تومان برای به‌روز کردن تجهیزات اسکان نوروزی فرهنگیان خودیاری کرده‌اند و 7 میلیارد تومان نیز وزارت آموزش و پرورش برای اسکان نوروزی هزینه کرده است و اگر اینها را کنار هم بگذاریم، مشاهده می‌کنید که درآمدزایی خاصی برای این وزارتخانه حاصل نشده است.

سیاری اضافه کرد: بخش زیادی از وجوهی که دریافت می‌شود، صرف تعمیرات و نگهداری وسایل و محل اسکان می‌شود؛ به عنوان مثال، یخچال، گاز، تلویزیون، پتو، قبوض آب، برق و تلفن از محل این درآمد، تأمین می‌شود.

وی ادامه داد: در کنار هزینه‌های حامل‌های انرژی، نوسازی و بهسازی تجهیزات باید هزینه‌های جانبی دیگری را نیز درنظر گرفت، به عنوان مثال در برخی مناطق مانند مناطق آزاد باید آب شیرین تهیه شود که هر تانکر آب 150 هزار تومان است و روزی دو تانکر آب برای مدرسه باید درنظر گرفته شود که همه اینها هزینه‌هایی است که برای راحتی بیشتر مسافران انجام می شود. 

سیاری اضافه کرد: در مناطق جنوبی و شمالی کشور به دلیل هوای شرجی، وسایلی مانند یخچال و گاز عمر زیادی ندارند و خیلی از این وسایل هر سال خریداری می‌شود.

*اعمال تخفیف برای تعدادی از مسافران

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش به هزینه دریافت شده از مسافران نوروزی اشاره کرد و گفت: برای خیلی از مسافران تخفیف اعمال می‌شود که این تخفیف براساس صلاحدید مناطق صورت می‌گیرد، حتی در مناطقی مانند سرباز دلگان میرجاوه و دشتیاری استان سیستان و بلوچستان که بنده بازدید داشتم هیچ پولی از مسافر دریافت نمی‌شد، چرا که در این مناطق محروم لکن دیدنی و جذاب، آنها به دنبال رونق اقتصادی و جذب گردشگر بودند.

وی اضافه کرد: در خوزستان هم برای راهیان نور تخفیف ویژه در نظر گرفته شد یا اینکه در شهرهایی مانند شیراز و قم که مسافران زیادی وجود داشتند، به دلیل استفاده از سالن و نمازخانه مدرسه، هزینه‌ای دریافت نشده یا تخفیف ویژه‌ای داده شده است.

* استقبال مردم از مدارس در طرح اسکان موقت

سیاری در پاسخ به این پرسش که برخی فرهنگیان گلایه داشتند مبنی بر اینکه فقط کلاس‌های «ب» در اختیار آنها قرار می‌گرفت، گفت: به مسئولان پایگاه‌های اسکان نوروزی فرهنگیان تأکید کرده بودیم که اولویت استفاده از مراکز اسکان با فرهنگیان است، اما در خیلی از مناطق کشور، تنها محل اسکان در نوروز و تابستان، مدارس هستند و در برخی مناطق، هیچ هتل یا مسافرخانه‌ای نیست، به همین دلیل استقبال مردم از مراکز اسکان فرهنگیان بسیار زیاد است و این باعث می‌شود هنگامی که فرهنگیان نیز به این مراکز مراجعه می‌کنند، کلاس‌ها با درجات مختلف نصیب‌شان شود.

وی تصریح کرد: مدارس در همه جا وجود دارد؛ در کنار ساحل، در جنگل و در کنار اماکن دیدنی؛ و مسافران و گردشگران تمایل بیشتری دارند که با توجه به هزینه اندک اسکان، از مدارس استفاده کنند.

مدیرکل تعاون و پشتیبانی وزارت آموزش و پرورش در خصوص تمیزی مراکز اسکان نیز اظهار داشت: تعداد مسافران در مراکز اسکان بسیار زیاد است و مسافران نیز باید رعایت کنند، اما نیروهای خدماتی مدارس در تلاش هستند تا بهترین خدمات را به مسافران ارائه دهند.

وی در خصوص قیمت مراکز اسکان نوروزی فرهنگیان افزود: هزینه‌ها براساس جدول دریافت می‌شود و امسال نیز هیچ افزایش قیمتی نداشتیم و اگر در مدرسه یا منطقه‌ای بیشتر از قیمت تعیین شده وجهی دریافت شده باشد پیگیری می‌شود که البته تمام وجوه دریافت شده با دستگاه پوز و به حساب خزانه است و مسلماً دریافت بیش از نرخ جدول کاملاً مشخص می‌شود.

* حوادثی که در نوروز در مراکز اسکان نوروزی فرهنگیان رخ داد

سیاری در خصوص حوادثی که در این مدت در مراکز اسکان نوروزی فرهنگیان رخ داده است، گفت: یک مورد فوت یک خانم در استان گیلان بود که وی به دلیل بیماری زمینه‌ای، سکته کرد و ما نیز خدمات لازم را برای گرفتن آمبولانس و انتقال جنازه وی به پزشک قانونی انجام دادیم.

وی ادامه داد: ریزش دیوار بر اثر رانش زمین مورد دیگری بود که خسارت جانی نداشت و بیمه نیز خسارت مالی به مسافران را پرداخت کرده است. یک مورد فوتی نیز در مدرسه بندر عباس اتفاق افتاد که بنا بر اعلام اداره کل آموزش و پرورش استان هرمزگان علت دقیق مرگ و تعیین مقصران احتمالی از سوی پلیس و قوه قضاییه در حال رسیدگی است ولی به هر حال مسافر پذیرفته شده اسکان ما نبوده و بدون مجوز و به دور از چشم سرایدار وارد مدرسه شده است.

سیاری افزود: در استان اصفهان نیز طوفان و قطع درخت به یک خودرو در مدرسه فیض واقع در ناحیه 5 اصفهان خیابان خرم آسیب وارد کرد؛ مادر خانم این مسافر، فرهنگی بود و با کارت وی پذیرش شده بودند؛ فعلا از بیمه شناور مسافران 20 میلیون ریال کمک شده است و قول 20 میلیون ریال دیگر هم با مشارکت اداره کل تعاون وزارت آموزش و پرورش داده شده است.

وی افزود: وزارت آموزش و پرورش با اجرای طرح اسکان فرهنگیان تنها به رفاه حال جامعه فرهنگی فکر می‌کند و این حداقل کاری است که می‌تواند انجام دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین