آفتابنیوز : یک فرد در آمریکا که بیش از ۳۰ سال از عمر خود را بیگناه در زندان سپری کرده بود سرانجام آزاد شد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، ایندیپندنت گزارش داد که یک زندانی در ایالت ویرجینیای آمریکا پس از سی سال حبس بی گناه شناخته و آزاد شد. این روزنامه چاپ انگلیس در گزارشی به قلم فلیکس گارسیا نوشت: مردی که بیش از سه دهه به اتهام قتلی که مرتکب نشده بود، در حبس به سر برد، در نهایت از زندانی در ویرجینیا آزاد شد.
بر اساس این گزارش، کیت آلن هاروارد شصت ساله عصر روز جمعه آزاد شد. او از وکلای خود قدردانی کرد و آنها را «قهرمان» نامید و از این موضوع ابراز تأسف کرد که والدینش نتوانستند آزادی او را ببینند.
هاوارد در گفتگو با رسانه ها در خارج از زندان گفت: «این بدترین بخش آزادی من بود. زندانی بودن من موجب شد آنها دیگر زنده نباشند. این موضوع آنها را نابود کرد.»
وی افزود، در دوران محکومیتش حتی به او اجازه داه نشد در مراسم تدفین آنها شرکت کند.
او در گفتگو با رسانه ها در عین حال در این باره ابراز خوشحالی کرد که می تواند به زادگاه خود در گرینزبورو Greensboro در کارولینای شمالی باز گردد.
او گفت: «تلاش می کنم به زودی خود را باز یابم.»
آقای هاروارد به اشتباه به اتهام قتل جسی پرون و تجاوز به همسر او در سال هزار و نهصد و هشتاد و دو در نزدیکی یک کارخانه کشتی سازی در نیوپورت نیوز -ویرجینیا- که هاروارد به عنوان ملوان در آنجا کار می کرد، مجرم شناخته شد. یکی از نگهبانان کارخانه کشتی سازی شهادت داد که شاهد ورود هاروارد -در حالی که غرق در خون بود- به آن محل بود. اما خانواده قربانی هرگز او را به عنوان مهاجم شناسایی نکردند.
دادگاه عالی ویرجینیا روز پنجشنبه حکم داد آزمایشات مرتبط با دی ان ای نشان می دهد آقای هاروارد بی گناه است.
موسسه موسوم به «طرح اثبات بی گناهی» در سال دو هزار و چهارده مسئولیت پرونده هاروارد را برعهده گرفت و از دادگاه خواست دی ان ای او را با دی ان ای یافت شده در محل وقوع جرم بررسی کند. این بررسی نشان داد دی ان ای یافت شده در صحنه وقوع جرم متعلق به جیر ای کروتی همکار هاروارد است.
اسوشیتدپرس گزارش داد، آقای کروتی در سال دو هزار و شش در زندان اوهایو جان باخت. وی در آنجا در حال سپری کردن دوره محکومیتش به اتهام آدم ربایی بود.
بر اساس گزارش این موسسه، آقای هاروارد «حداقل بیست و پنجمین زندانی است که به اشتباه مجرم شناخته می شود.»
دانا دلگِر وکیل این موسسه در ارتباط با شواهد اشتباهی که از آنها علیه متهمان استفاده می شود، هشدار داد.
او گفت: «ما به استفاده از این شواهد ادامه می دهیم حتی با آن که می دانیم این شواهد پایه و اساس علمی ندارند.»