آفتابنیوز : سعیده علیزاده در گفتوگو با ایسنا، افزود: گرچه برگهای این گیاه نیز مصرف دارویی دارد، اما قسمتی از گیاه که بر دیابت تاثیر میگذارد، میوه (بذر) آن است.
وی از مصرف خام این گیاه دارویی گفت و اظهار کرد: برگهای این گیاه را نیز میتوان اول از خارها پاک نمود و به عنوان یک جایگزین برای اسفناج مصرف کرد و یا میتوان به صورت خام آنرا به سالاد اضافه نمود، همچنین میتوان با پاک کردن این گیاه، یعنی قطع کردن یا ساییدن ساقه و برداشتن برگهای خار مانند اطراف گلها و حذف گلبرگهای صورتی رنگ به صورتی که دانههای آنها از آن جدا نشود، میتوان کاسه دان گل به همراه دانههای آن را نیز به صورت خام یا جوشانده و یا در سالاد مصرف نمود.
علیزاده افزود: گیاه دارویی خارمریم در ایستگاه تحقیقاتی ملکان به خوبی رشد کرده و به گل مینشیند.
استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز یادآور شد: مصرف خارمریم در کاهش کلسترول خون، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش عوارض جانبی در بیماران تحت درمان با شیمی درمانی نیز اثرات جالب توجهی دارد.
وی با توصیه ای به علاقهمندان به مصرف گیاه دارویی خارمریم افزود: بهتر است از فرآورده های استاندارد شده خارمریم استفاده کنیم چون مواد موثره آنها قویتر است و دم کرده و تنتور آن را توصیه میکنند.
علیزاده ادامه داد: دَم کرده و تنتور گیاه دارویی خارمریم ثاثیر بیشتری در عملکرد این گیاه دارویی دارد.
استادیار گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز گفت: عصاره بذر این گیاه دارویی که به نام سیلیمارین معروف است، کبد را در برابر انواع مسمومیتها از جمله قارچ آمانیتا،استامینوفن و الکل محافظت میکند.
وی افزود: مصرف گیاه ماریتیغال مقاومت انسولین در بیمارانی که از دیابت نوع ۲ رنج می برند را کاهش میدهد.
علیزاده گیاه خارمریم را در افزایش میزان جریان صفرا تاثیرگذار دانست و تاکید کرد: گیاه دارویی خارمریم همچنین در افزایش میزان جریان صفرا مؤثر است و به کاهش علایم بیماری پسوریازیس کمک میکند.