آفتابنیوز : ایرج حریرچی در نشست خبری امروز در این باره گفت: درباره برخی اتفاقاتی که در زمینه بهداشت و درمان رخ میدهد در ابتدا باید شفاف سازی واطلاع رسانی به بیمار و خانواده بارعایت حریم شخصی صورت گیرد و درمواقعی که لازم است در اجتماع و رسانه ها منعکس شود. در مورد اخیر هم جلسه شورای معاونین تشکیل شد و با توجه به دستوراتی که دکتر هاشمی در این زمینه صادر کردند، اطلاع رسانی شفاف و به موقع به مسولان مربوطه در هر سازمان سپرده خواهد شد.
به گزارش ایسکانیوز، او ادامه داد: خطای پزشکی در همه جا رخ می دهد اما همکاران خدمات درمانی باید دقت بیشتری داشته باشند زیرا با توجه به انعکاس اخبار در شبکه های اجتماعی ، گویی ما در یک اتاق شیشه ای زندگی می کنیم اتفاقاتی که رخ میدهد را به هیچ عنوان نمی توان پنهان کرد.
او با اشاره به عمل اشتباهی پای دیگر بیمار توسط پزشک در این باره گفت: متاسفانه این حادثه در اراک رخ داده است و در این زمینه برخورد های لازم صورت گرفته است. این پزشک به طور موقت از کار برکناد و پرونده او به مراجع قضایی ارجاع داده شد.
حریرچی با اشاره به خودکشی مرد 47 ساله در برج میلاد در این باره گفت: این حادثه در بیمارستان دولتی متعلق به سازمان تامین اجتماعی رخ داده است.در این بیمارستان خدمات به صورت رایگان انجام می شود. و اگر یک بیمار نیازمند خدمات اورژانسی باشد، این خدمات به سرعت انجام می شود .همچنین در صورت نیاز خدمات مددکاری برای رایگان شدن هزینه ها نیز صورت میگیرد.
او افزود: متاسفانه یکی از هم وطنان در این بیمارستان خودکشی کرده است اما قضاوت درباره اصل ماجرا صحیح نیست و اقدامات لازم در این زمینه انجام شده است.مراجع قضایی نیز باید به این موضوع رسیدگی کنند. اطلاعات ما در این زمینه دقیق نیست. درباره اصل ماجرا،سوابق بیماری فرد مراجعه کننده، نحوه مراجعه و ارتباطی که با مسئول مربوطه برقرار کرده است اطلاعات دقیقی نداریم. مراجع قضایی به این پرونده رسیدگی خواهد کرد.
سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: ممکن است اتفاقات مشابهی در تمامی بیمارستان ها رخ دهد.مدتی پیش یک فیلم در شبکه های اجتماعی پخش شد که در آن یک بیمار و همراه او در دستشویی بیمارستان مواد مخدر مصرف می کردند.آیا بیمارستان میتواند این موردها را کنترل کند؟آیا میتوان در دستشویی ها هم دوربین نصب کرد؟
حادثه بیمارستان اراک را پیگیری می کنیم
دکتر حریرچی با بیان اینکه پزشک مقصر حادثه اراک تا بررسی نهایی، از کار منع شده است گفت: ما خود به عنوان مدعی العموم در این خصوص طرح شکایت کرده ایم.
سخنگوی وزارت بهداشت گفت:مورد حادثه اراک موضوع از جهات مختلف قابل توجه است. در درجه اول باید بدانیم که قصور پزشکی مختص بیمارستان های ما نیست و در همه جای دنیا اتفاق می افتد البته باید با قصورات پزشکی برخورد شود و پرونده بیمارستان اراک نیز به مراجع قانونی و نظام پزشکی ارجاع شده و باید منتظر بررسی ها و تعیین درجه قصور پزشک باشیم تا تصمیم نهایی در این مورد اتخاذ شود.
رونمایی سایت معاونت اجتماعی وزارت بهداشت
معاون اجتماعی وزیر بهداشت از رونمایی سایت معاونت اجتماعی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خبر داد.
سید محمد هادی ایازی با اشاره به ضرورت تشکیل معاونت اجتماعی گفت: در 24 مهر ماه سال 64 قانون تشکیل وزارت بهداشت درمان به تصویب مجلس رسید. طبق ماده 10 وزارت بهداشت درمان اموزش پزشکی موظف است به منظور هماهنگی بهداشتی و درمانی موسسات خیریه و تسریع در امور آنها، جلب مشارکت مردمی و استفاده از کمک های خیریه مطالعات لازم را انجام داده وظرف مدت 6 ماه لایحه تشکیل سازمان را به مجلس شورای اسلامی دهد. 31 سال از تصویب این قانون میگذرد. به دلیل اینکه بعدا اعلام شد دولت سیاست انقباضی در توسعه ساختاری سازمان ها دارد،این عمل صورت نگرفت.
او افزود: یکی از دلایل تشکیل معاونت اجتماعی حمایت از خیرین و خیریه ها است تا بتوانند فعالیتهایشان را در این زمینه گسترش دهند.مسئله بعدی ابلاغ کلی سیاست های نظام سلامت است.طبق بند 11 نظام کلی جامعه سلامت ما شاهد افزایش آگاهی مسئولیت پذیری ومشارکت ساختارمند و فعالانه فرد، خانواده و جامعه در تعریف ،حفظ و ارتقای سلامت با استفاده از ظرفیت نهاد ها و سازمان های فرهنگی و آموزشی و رسانه ای کشور تحت نظر وزارت بهداشت درمان و اموزش پزشکی هستیم.
معاون اجتماعی وزارت بهداشت ادامه داد: همچنین وزارت بهداشت توجه خاصی به موضوع آسیب های اجتماعی دارد.پرداختن به آسیب های اجتماعی دغدغه بسیاری از سازمان ها شده است که وزارت بهداشت در پنج مورد از انها شامل حاشیه نشینی ، طلاق ،اعتیاد به صورت مستقیم ایفای نقش میکند.
او با اشاره ارتباطات گسترده وزارت بهداشت با سازمان های مردم نهاد گفت: اکنون در حدود 620 سازمان مردم نهاد سلامت در فعالیت هستند که برخی از آنها 160_170 نمایندگی در شهر ها و شهرستان های مختلف دارند .باید این سازمان ها تحت نظارت قرار گیرند و از ظرفیت آنها به نفع نظام سلامت استفاده شود.
ایازی با اشاره به مولفه های اجتماعی موثر در حوزه سلامت افزود: 75 درصد از عوامل تاثیر گذار بر سلامت در اختیار دستگاه های دیگر است و 25 درصد از عوامل در اختیار مدیریت نظام سلامت قرار دارد. شاید این سوال برایتان ایجاد شود که این 75 درصد شامل چه مواردی میشود؟ زمانی که با الودگی هوا مواجه می شویم شاهد افرایش بیماری های ناشی از آن هستیم که افراد خواسته و ناخواسته به ان مبتلا می شوند که نظام سلامت باید به انها بپردازد. همچنین در حوادث رانندگی ما نقشی در ایجاد آنها نداریم ولی زمانی که بالغ بر 100 هزار مصدوم در طول سال به ما مراجعه می کنند،به صورت مسقیم در این موضوع نقش خواهیم داشت.
او درادامه از سایت معاونت اجتماعی www.ejtemaee.behdasht.gov.ir رونمایی کرد و از سایرین خواست تا پیشنهادات و انتقادات خود را بیان کنند.