آفتابنیوز : عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس با اشاره به اینکه ۱۵ تا ۲۰ درصد زوجها نابارور هستند، گفت: علت ناباروری مردان در ایران نسبت به زنان بیشتر است.
به گزارش ایلنا، منصوره موحدی در نشست خبری که به منظور برگزاری کنگره بینالمللی تولید مثل و کنگره علوم سلامت باروری و فرزندآوری برگزار شد، اظهار داشت: در درمان ناباروری متخصصین رشتههای مختلف نقش مؤثری داشته و برای رفع این مسئله متخصصان زنان و زایمان، اورولوژی، ژنتیک، جنینشناس .... باید با هم فعالیت داشته تا درمان ناباروری صورت گیرد.
وی افزود: در درمان ناباروروی عوامل مختلفی همچون تغذیه و مسائل زیستمحیطی تأثیر داشته لذا برای رفع این مشکل همه ابعاد باید در نظر گرفته شود.
موحدی با اشاره به اینکه 450 مقاله علمی به دبیرخانه کنگره ارسال شده است، گفت: تعدادی از این مقابلهها به صورت سخنرانی برای مدعوین ارائه میشود.
موحدی با بیان اینکه کنگره بینالمللی تولید مثل دارای محورهای مختلفی همچون آندومتیوز و ناباروری، لقا و کشت جنین، سرطان و حفظ باروری است، گفت: ژنتیک و اپیژنتیک در تولید مثل مباحث اخلاقی و حقوقی تولید مثل و سلامت جنسی و باروری نیز در این کنگره مورد بحث و گفتوگو قرار میگیرند.
وی گفت:دومین کنگره بینالمللی تولید مثل و اولین کنگره بینالمللی علوم سلامت باروری و فرزندآوری به صورت مشترک در تاریخ 29 و 31 اردیبهشتماه توسط انجمن علمی جنینشناسی و بیولوژی تولید مثل ایران و دانشگاه علوم پزشکی ایران همچنین همکاری مراکز دانشگاهی و تحقیقاتی کشور در مرکز همایشهای بینالمللی رازی برگزار خواهد شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس اظهار داشت: حدود 15 تا 20 درصد زوجها نابارورند و در دنیا 40 درصد ناباروری علت مردانه و 40 درصد نیز علت زنانه دارد. در 15 درصد موارد زن و مرد دارای علت و 5 درصد ناباروری علت آن ناشناخته است.
موحدی گفت:در ایران علت مردانه ناباروری بیشتر بوده و به 50 تا 55 درصد میرسد.
وی به مطالعات انجام گرفته در غرب کشور اشاره کرد و افزود: تحقیقات نشان میدهد به دلیل بمبارانهای شیمیایی در زمان جنگ تحمیلی در حال حاضر ناباروری در این منطقه بیشتر است. همچنین شمال ایران استفاده از سموم مزارع برنج سبب افزایش ناباروری شده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تربیت مدرس در پایان عادتهای غلط زندگی و سیگار کشیدن را از دلایل افزایش علت مردانه ناباروری برشمرد و گفت: امواج موبایل نیز روی سلولهای زاینده تأثیرات سو داشته و چاقی در دختران نیز سبب افزایش احتمال ناباروری شده است.
هرچی ناباروری بیشتر ، بهتر