کد خبر: ۳۶۹۱۷۳
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۳
رئیس کل بانک مرکزی ایران در لندن مطرح کرد:

مشکلات بانک‌ها برای پیوستن به نظام بانکداری‌بین‌المللی/درخواست سیف از 1+5

ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران با بیان اینکه طرف های غربی ملزم به اجرای کامل تعهدات شان در چارچوب برجام هستند، تصریح کرد که تهران خواهان عادی سازی هرچه سریع تر روابط بانکی با نظام بانکداری بین‌المللی است.
آفتاب‌‌نیوز :
 ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی ایران که برای شرکت در کنفرانس 'اتصال مجدد ایران به جامعه مالی جهانی' به لندن سفر کرده است مشکلات بانک‌ها برای پیوستن به نظام بانکداری‌بین‌المللی/درخواست سیف از 1+5گفت: همانطور که اطلاع دارید ایران بعد از اجرای برجام تعهداتش را عملیاتی کرده و طبیعتا از طرف های غربی انتظار دارد که به صورت کامل از ظرفیت سند برجام استفاده کنتد. 

به گزارش آفتاب، وی افزود: به رغم گشایش های مختصری که در برخی زمینه ها حاصل شده اما هنوز نمی توانیم ادعا کنیم که روابط بین المللی بانکی ما عادی شده است و ما در جهت تحقق صد درصد عادی سازی روابط بانکی با بانک های بین المللی تلاش می کنیم. 

سیف ادامه داد: این یکی از پیش نیاز های قطعی تحقق قراردادهای تجاری و پروژه هایی است که اکنون در مسیر تفاهم به سر می برند. 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: طرف های مذاکره کننده نیز از شرایط بانکی ما آگاهی داشتند و متعهد شدند که بلافاصله پس از اجرای برجام ارتباطات بانکی ما برقرار شود و ایران عضو جامعه بانکداری بین المللی شود؛ این درحالی است که این روند اکنون با تاخیر مواجه شده و ما از دستاوردهایی که ظرف 3-4 ماه اخیر داشتیم راضی نیستیم. 

وی درهمین حال گفت: اقدامات لازم برای تقویت ساختار بانک های ایرانی و تطبیق آن با مقررات و استانداردهای بین المللی نیز از قبل از اجرای برجام شروع شده است و این وضعیت ادامه خواهد داشت. 

سیف با بیان اینکه «بانک های ما از قبل از اجرای برجام، اقداماتی را شروع کردند که بر اساس آن بتوانند شرایط شان را با استانداردهای بانکداری روز تطبیق بدهند» افزود: یکی از بحث های بسیار جدی بحث ضد پولشویی و قانون مبارزه با تامین مالی تروریسم است که مورد دوم نیز، در اسفند ماه گذشته به تصویب مجلس رسید و از تائید شورای نگهبان گذشت.

وی با اشاره به حضور بانک مرکزی ایران در اجلاس گروه ویژه اقدام مالی که در پاریس برگزار شد، گفت: برای آنها جالب بود که ایران چنین اقداماتی را از قبل انجام داده است.

سیف ادامه داد: بانک های ایرانی اکنون در شرایطی فعالیت می کنند که بانک مرکزی مقرراتش را سخت گیرانه تر کرده و تلاش می کند که صورت های مالی بانک ها از بُعد ترازنامه ای تقویت شود.

وی ادامه داد: نرخ کفایت سرمایه در بانک های ایرانی بایستی افزایش پیدا کند و ما در این رابطه افزایش سرمایه خوبی را در یکی دو سال اخیر در بانک ها شاهد بودیم و این روند حتما ادامه پیدا خواهد کرد. 

سیف با بیان اینکه بانک مرکزی مصمم است تا استانداردهای بانکداری در ایران را از ابعاد مختلف به روز رسانی کند افزود: یکی از اقدامات اخیر ما استانداردهای حسابداری بین المللی IFRS - استانداردهای گزارشگری مالی بین‌المللی - است که ما فرمت های مختلف را از این طریق به بانک ها ابلاغ کردیم؛ سازمان حسابرسی هم به زودی استاندارهای لازم را در این رابطه وضع خواهد کرد که صورت های مالی بانک ها بر اساس استانداردهای بین المللی تهیه و ارائه شود تا کسانی که بخواهند ازاین صورت های مالی استفاده کنند از یکنواختی و استحکام لازم در این صورت های مالی برخوردار باشند.

وی در پاسخ به این سئوال که چه بخش هایی از توافق برجام در بخش مالی از سوی طرف های غربی اجرایی نشده است، گفت: طرف غربی تعهد کرده که به صورت موثر و کامل نظام بانکی ایران به بانکداری بین المللی بپیوندد و روابط عادی داشته باشد. 

رئیس کل بانک مرکزی افزود: این مساله به نحو موثر هنوز تحقق پیدا نکرده و آنها متعهد به انجام این کار هستند. این تعهد فارغ از این است که چه مشکلاتی در تحریم های اولیه و تحریم های ثانویه وجود دارد.

وی گفت: ما در سند برجام خواهان برداشته شدن تمامی تحریم های مربوط به حوزه هسته ای بودیم اما در کنار آن طرف های غربی، تعهد کردند که به نحوی عمل کنند که اجرای برجام منجر به عادی سازی روابط بانکی با کشورهای طرف معامله اش باشد و پیش نیاز آن این است که نظام بانکی ما بتواند روابط کاملا عادی با سایر بانک های دنیا داشته باشد. 

رئیس کل بانک مرکزی ایران در پاسخ به این سووال که چه گام های مثبتی در عادی سازی روابط بانکداری ایران برداشته شده است،گفت: ما شاهد هستیم که طرف غربی تلاش می کند اما ما می خواهیم که اثرات اجرایی و موثرش را ببینیم تا بانک های ما بتوانند روابط عادی شان را برقرار کنند.

وی با بیان اینکه تحرکات خوبی از سوی طرف های غربی صورت گرفته است تصریح کرد که نباید به همین میزان بسنده کرد.

سیف خاطر نشان ساخت: ما توقع داریم که تعهداتی که طرف غربی نسبت به انجام وظایفش در سند برجام وجود دارد به صورت کامل اجرا کند چون بخشی از آن، مساله را حل نمی کند. در چنین شرایطی ایران خواهد توانست روابط عادی مالی تجاری و بانکی اش را با دنیا پی ریزی کند. 

وی تصریح کرد: ایران در آینده می تواند یک شریک تجاری خیلی مطمئن برای شرکت های اقتصادی بزرگ اروپایی باشد. 

سیف با اشاره به ظرفیت های بالقوه اقتصادی در ایران گفت: این مساله می تواند زمینه سرمایه‌گذاری های با بازدهی که هم به نفع اقتصاد ایران و هم به نفع سرمایه گذاران خارجی را فراهم آورد. 

وی دسترسی به بازار 400 میلیونی منطقه از طریق ایران، منابع سرشار طبیعی در کشور و جمعیت بالای جوان زیر 35 را ویژگی های بالقوه ایران برشمرد. 

رئیس کل بانک مرکزی ایران در خصوص بازگشایی و رفع مشکلات بانک های ایرانی در انگلیس گفت: در جریان جلسه ای که روز پنجشنبه ( در حاشیه کنفرانس) با 'دامیان هیندز ' معاون وزیر دارایی انگلیس داشتم تصریح شد که این مشکلات بایستی سریعا برطرف شود. 

سیفبا بیان اینکه یک بانک تسویه ای بایستی این مسوولیت را برعهده بگیرد، افزود: مسوولین بانک مرکزی و خزانه داری انگلیس این قول را دادند و امیدواریم که به زودی عملیاتی شود.

دامیان هیندز، معاون وزیر دارایی انگلیس روز پنجشنبه گذشته در سخنانی در کنفرانس یک روزه «اتصال مجدد ایران به جامعه مالی جهانی'،با تاکید بر رفع موانع موجود در تعاملات بانکی با ایران، گفت: لندن آمادگی اجرای تعهداتش را در چارچوب برجام برای رفع این موانع دارد.

وی با اشاره به اجرایی شدن برجام یادآور شد که دولت انگلیس نماینده ویژه ای را در امور تجاری به تهران منصوب کرده، شماری از شخصیت های اقتصادی و سیاسی اش را به ایران فرستاده و تلاش کرده است تا زمینه گسترش روابط تجاری با ایران را فراهم سازد.

ولی الله سیف رییس بانک مرکزی ایران نیز در سخنانی در این کنفرانس خواستار جدیت طرف‌های مقابل در اجرای تعهدات مرتبط با برجام در زمینه امور مالی و بانکی شد.

وی عنوان کرد به رغم اجرایی شدن برجام، تحریم های باقی مانده ، ترس از مجازات آمریکا، وجود قوانین دست و پاگیر و عدم امکان معامله با دلار سبب ایجاد موانع در تجارت و تعامل بانک های بزرگ خارجی با ایران شده است.

سیف افزود: بانک های بزرگ در حال حاضر نگران از مجازات های دادستانی آمریکا حتی درصورت تضمین از سوی خزانه داری این کشور هستند.

سیف در جریان سخنرانی اش همچنین گفت لازم است که دولت ها از جمله دولت های آمریکا و انگلیس توسط بانک ها و بخش های اقتصادی و تجاری تشویق شوند که شرایط بهتری را برای تعاملات بانکی، مالی و تجاری با ایران فراهم سازند.

کنفرانس یک روزه «اتصال مجدد ایران به جامعه مالی جهانی» با همکاری موسسه 'یورو مانی' (The Euromoney) و بانک مرکزی ایران با هدف بررسی گام های لازم جهت بازگشت و اتصال بانک های ایرانی به جامعه اقتصاد بین المللی برگزار شد. 

منبع: ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین