آفتابنیوز : بحجتالاسلام والمسلمین احمد مازنی در گفتوگو با ایلنا، اظهار داشت: انتخابات یک اصل اسلامی و قرآنی است و حداقل در دو آیه با صراحت به پیامبر اسلام که عقل کل است و از همه انسانها در طول تاریخ درک بالاتری دارد امر شده است با مردم مشورت کند. حتی مردم صدر اسلام که هنوز غبار جاهلیت بر چهره آنها مانده بوده است. در سیره آنها نیز بر مشورت با مردم به عنوان یک اصل تاکید شده است.
منتخب مردم تهران افزود در کلام مقام معظم رهبری نیز تحت تاثیر آموزههای امام خمینی میبینید که از رای به عنوان حقالناس تعبیر شده است که در دین و باورهای ما به حقالناس ارزش بسیار بالایی دارد و با حساسیت نسبت به آن بحث شده است.
مازنی خاطرنشان کرد: از سویی دیگر بنده معتقدم بالاترین مرتبه حقالناس حق حاکمیت است و این مسئله در قانون اساسی ایران نیز به خوبی تبیین شده است و در اصول دیگر قانون اساسی نیز مشخص شده است که مردم با چه ساز و کاری این حق را تبیین میکنند و همه مقامهای سیاسی ایران نیز بر اساس انتخاب مستقیم و غیر مستقیم انتخاب میشوند. در کشورهای دیگر هم هیچ روش بهتری از دموکراسی و مراجعه به آرای مردم برای انتخاب حاکمان نداریم که البته نظامهای متفاوتی برای رای مردم وجود دارد.
منتخب مردم تهران ویژگیهای این انتخابات را برشمرد و گفت در این دوره نیاز به تغییر احساس میشد و این تغییرخواهی را در ناکامی هفتاد درصد نمایندگان مجلس آینده شاهد هستیم. به لحاظ گفتمان نیز در مجلس نهم به هر ترتیبی که برگزار شد که فعلا مورد بحث ما نیست عدد اصلاحطلبان به عدد انگشتان یک دست نبود اما در این دوره فهرست امید اکثریت مجلس را به دست آورد.
مازنی تاکید کرد: وقتی میگوییم فهرست امید اکثریت است منظور اکثریت اصلاحطلب نیست و بسیاری از اصولگرایان معتدل و نیروهای میانهرو در این لیست بودند اما اصلاحطلبان نیز تعداد بیشتری نسبت به مجلس نهم دارند. مردم احساس میکردند دولت میخواهد راه را برای حل مشکلات اقتصادی باز کند اما قسمتی از مجلس که داد و فریاد بلندتری داشت با دولت همراه نبود و هرچند در اکثریت نبودند اما چوب لای چرخ دولت میگذاشتند و دولت و مجلس هم افزایی نداشتند و برای زمین زدن دولت هرکاری کردند.
مازنی افزود مسئله دیگری که در این انتخابات شاهد بودیم رفتار تشکیلاتی مردم بود که در تهران به صورت خاص این مسئله دیده شد. در تهران نامزدهای مطرح اصلاحطلب رد صلاحیت شده بودند و چهرههای مشهور اصلا نامزد نشده بودند اما وقتی لیست اصلاحطلبان منتشر شد مردم تشکیلاتی رفتار کردند و برای این که خواست مردم تحقق عملی پیدا کند باید به بحث احزاب توجه بیشتری شود و خوشبختانه این تفکر هم در میان اصلاحطلبان و هم در میان اصولگرایان معتدل این تفکر وجود دارد که کشور در برگزاری انتخابات نقص جای خالی احزاب دارد و مثلا افرادی مثل آقای باهنر به این مسئله اعتقاد دارد و به دنبال یک حزب قوی اصولگرا و یک حزب اصلاحطلب قوی وجود دارد و امیدوارم در فقدان احزب کار جبههای مثل شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان ما را به این هدف نزدیک خواهد کرد.
منتخب مردم تهران در مجلس یادآور شد: مردم از ما توقع کار تشکیلاتی و حزبی دارند و این یکی از ویژگیهای مجلس دهم باشد.
مازنی تاکید کرد: بستگی به این که ما این رای را چگونه مدیریت کنیم مردم تصمیم خواهند گرفت که بار دیگر به اصلاحطلبان رای دادند و تداوم این وضعیت را همین افراد میتوانند تعیین کننده باشند.
مازنی به اتفاقات انتخاب هیئت رئیسه مجلس اشاره کرد و گف اگر آقای لاریجانی و آقای عارف با هم رقابت کنند این یک رفتار دموکراتیک است و نهایتا نمایندگان رئیس را به عنوان رئیس همه نمایندگان و خانه ملت انتخاب خواهند کرد.
وی از لابیهای مبتذل برای کمیسیونها انتقاد کرد و گفت باید به تخصص افراد و قابلیتهای آنها توجه شد و به نسبت وزن اقوام مختلف و گروههای سیاسی آنها را در تصمیمگیریها سهیم کرد و نه تنها اصلاحطلبان و اصولگرایان، حتی افرادی که در گرایشهای تندتر هستند نیز باید در مجلس جایگاه داشته باشند.
مازنی افزایش بودجه احزاب را یکی دیگر از رئوس برنامههای مجلس آینده خواند و ابراز امیدواری کرد که اگر عملکرد این مجلس خوب باشد مردم نیز در دورههای آینده رای بیشتری به اصلاحطلبان خواهند داد