کد خبر: ۳۷۱۵۷۱
تاریخ انتشار : ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۲

رسیدگی دیوان عالی اروپا به ممنوعیت پوشش اسلامی در محل کار

در پی شکایت یک زن مسلمان در بلژیک، دیوان عالی اروپا سرگرم بررسی پوشش اسلامی در محیط کار شده است. این زن مسلمان به دلیل داشتن روسری از کار اخراج شده است. حکم این دیوان می‌تواند معیاری برای تمامی اعضای اتحادیه اروپا باشد.
آفتاب‌‌نیوز : به نقل از دویچه وله، دیوان عالی اروپا در لوکزامبورگ سرگرم رسیدگی به شکایت یک زن مسلمان است که به‌خاطر بر سر داشتن روسری از کار اخراج شده است. این زن مسلمان در بلژیک در یک شرکت امور ایمنی به عنوان منشی قسمت پذیرش مشغول کار بوده است.

به گزارش ایسنا، در شکایت این زن به دادگاه آمده است که کارفرما سر کردن روسری را ممنوع کرده و تخطی از این ممنوعیت را دلیل اخراج او دانسته است.

به گفته مسئولان این شرکت خدماتی، سر کردن روسری از جمله "نشانه‌های آشکار مذهبی" است و این شرکت به‌ طور کلی برای همه کارکنان خود "حمل نشانه‌های مذهبی و سیاسی" را جایز نمی‌شمارد.

زمانی که زن مسلمان به مسئولان شرکت می‌گوید که به‌رغم این ممنوعیت حاضر نیست بدون روسری در سر کار حاضر شود، دستور اخراج او صادر می‌شود.

حال دیوان عالی اروپا باید تصمیم بگیرد که این اخراج قانونی بوده یا خیر.

به گفته کارشناسان در اصل پرسش درست حقوقی در این زمینه چنین است: آیا اخراج این زن مسلمان باید به معنای تبعیض به خاطر اعتقاد مذهبی تلقی شود؟

گرچه حکم دیوان عالی اروپا در هفته‌های آینده اعلام خواهد شد، اما اهمیت این حکم از زمان پذیرش این شکایت آشکار شده است. حکم دیوان عالی اروپا می‌تواند معیاری برای تمامی کشورهای عضو اتحادیه اروپا تلقی شود.

روند کار دادگاه در چنین مواردی تاکنون بدین نحو بوده که دادستان کل دیوان عالی اروپا موضع خود را روشن خواهد کرد و از شورای کارشناسان دادگاه خواهد خواست که نظر مشورتی ارائه دهند. سپس قضات دادگاه رای نهایی را در این زمینه اعلام خواهند کرد.

در کشورهای اروپایی بحث‌های شدیدی در این زمینه وجود دارد. در این کشورها اغلب کارمندان دولتی نظیر آموزگاران و ماموران پلیس مجاز نیستند که نشانه‌ها و علائم مذهبی و سیاسی حمل کنند. به سر کردن روسری از جمله نشانه‌های مذهبی تلقی می‌شود.

به نظر حقوقدانان اما رسیدگی به چگونگی استخدام یا اخراج کارکنان در شرکت‌های خصوصی دارای پیچیدگی‌های حقوقی بیشتری است.

برای مثال دولت فرانسه حمل‌ تمامی نشانه‌های مذهبی نظیر روسری، نقاب، چادر و غیره را برای کارکنان زن در موسسات دولتی ممنوع اعلام کرده است.

در آلمان قانون واحدی در این زمینه وجود ندارد و ایالت‌های این کشور به گونه‌های مختلفی تاکنون تصمیم گرفته‌اند. دادگاه قانون اساسی آلمان به عنوان بالاترین مرجع قضایی این کشور در اوایل سال ۲۰۱۶ حکمی را صادر کرد که بر اساس آن دولت مجاز نیست به‌ طور کلی برای تمامی معلمان زن مسلمان سر کردن روسری را ممنوع کند.

اما برخی از احزاب آلمان خواستار ممنوعیت برقع و پوشش‌های کامل صورت زنان مسلمان هستند و ممنوعیت این‌ گونه پوشش‌ها را محدود به محیط کار نمی‌دانند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین