آفتابنیوز : نادر قاضی پور روز جمعه در نشست هم اندیشی مسئولان و جوانان با محوریت اشتغال جوانان استان آذربایجان غربی افزود: برخی از اداره ها به جای استفاده از جوانان متخصص و تحصیل کرده در پست های سازمانی خود از بازنشستگان استفاده می کنند که این امر خلاف قانون و موجب افزایش بیکاری در کشور شده است.
وی اظهار کرد: یکی از مشکلات جوانان ایرانی داشتن روحیه راحت طلبی و کم کاری است و برای اشتغال به دنبال شغل اداری هستند و تلاش کمی برای کارآفرینی و فعالیت در رشته تخصصی خود انجام می دهند.
قاضی پور گفت: بیش از 34 هزار فارغ التحصیل نخبه دانشگاه صنعتی شریف تهران پس از پایان تحصیلات دانشگاهی به خارج از ایران مهاجرت کرده اند و این امر یکی از معضلات مهم در ضربه زدن به پایه های علمی کشور است.
وی افزود: امروزه سه فاکتور تولید، امنیت و رفاه از ارکان اساسی در رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی هر کشوری محسوب می شود که باید مورد توجه قرار گیرد.
قاضی پور ادامه داد: آذربایجان غربی فاقد سرمایه گذاری بخش دولتی و خصوصی در بخش صنعت است و در حال حاضر نیز بیش از نیمی از واحدهای تولیدی و کارخانه های موجود استان نیز غیر فعال بوده و به تعطیلی کشیده شده است.
وی ادامه داد: صنعت استان در صورتی می تواند جان تازه ای به خود بگیرد که به صورت شرکت های تعاونی اداره شود.
قاضی پور گفت: اعطای وام تسهیلات برای زوج های جوان در آغاز زندگی مشترک آنها باید به صورت بلاعوض باشد تا جوانان از همان اوایل زندگی با دغدغه پرداخت قسط بانکی مواجه نشوند.
وی ادامه داد: در حالی که مدیران برخی از اداره ها دولتی وام های چند صد میلیونی بدون بهره برای خود می گیرند، یک جوان باید برای سی میلیون ریال وام ازدواج، ماه ها و سال ها دوندگی کند که این امر به دور از عدالت و انصاف است.
تاکنون 14 جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان آذربایجان غربی به ریاست استاندار و با حضور مدیران دستگاه دولتی مرتبط با حوزه جوانان در محل سالن اجتماعات استانداری آذربایجان غربی برگزار شده اما از 65 طرح مصوب در این ستاد فقط 30 مصوبه به اجرا در آمده است که این امر نشان از ضعف عملکرد سازمان ها و بی توجهی آنها به رفع مشکلات جوانان است.
وظیفه کنونی اداره کل ورزش و جوانان نظارت و رصد تمامی برنامه های ورزشی و امور جوانان سایر ارگانها است و موفقیت در این امر منوط بر همکاری و تعامل تنگاتنگ آنها با این اداره کل است.
به گزارش ایرنا، پس از ادغام 2 سازمان ملی جوانان و ترتیب بدنی و تشکیل وزارت ورزش و جوانان بستر کار برای فعالیت سمن ها کم رنگ تر شده است که امید می رود تلاش مسئولان معطوف به ایجاد بستری مناسب جهت گسترش عرصه تلاش و فعالیتی دوباره برای سمن های مردم نهاد جوانان باشد.
جمعیت آذربایجان غربی سه میلیون و 322 هزار نفر است که یک سوم آن را جوانان بین 15 تا 29 سال تشکیل می دهند.
خیلی پدیده ها شبیه هم هستند ، جایگزینی جوانان به جا بازنشتگان ، برای کشور شکوفایی ، چابکی دررشد شاخص های عزت آور با حفظ ارزش ها را درپی خواهد داشت .
درژاپن به باز نشسته ها ، معتاد به کار ، حتی بابت بکار گیریشان پرداخت هم می کنند .
ژاپن، چین ، رتبه ها بالای اعتیاد کار دارد ، حتی هشدار از سازمانهای انسان دوست را گرفته اند .