آفتابنیوز : جرج بوش بر سر دو راهی دیپلماتیک قرار گرفته است. یک کشور ثروتمند نفتی در خاورمیانه که از بسیاری جهات با امریکا اختلاف دارد، برنامه غنی سازی اورانیوم را شروع کرده اما امریکا هیچ اقدامی در مقابل آن نمی تواند انجام دهد.
مشکل این جاست که امریکا نمی تواند همان گونه که با بهانه سلاح های کشتار جمعی ـ عراق حمله کرد، در مقابل ایران نیز از اقدام نظامی یک جانبه استفاده کند.
اگر کاخ سفید نتواند امریکایی ها و دیگران را در این مورد نیز توجیه کند، اعتبار خودش به خطر می افتد.
بعلاوه ایران به لحاظ وسعت سه برابر عراق است و جمعیت بیشتری هم دارد. به این ترتیب در حالی که امریکا بسیاری از نیروهایش را در عراق و افغانستان مستقر کرده است، نمی تواند گزینه حمله نظامی به ایران را نیز به طور جدی مورد توجه قرار دهد.
به همین دلیل است که جرج بوش و کاندولیزارایس در مورد دیپلماسی با ایران صحبت می کنند و آنها را بهترین رهیافت در مقابل تهدید هسته ای ایران می دانند.
در حال حاضر بیشترین فشار دیپلماتیک برای کاخ سفید جلب حمایت روسیه و چین برای پیوستن با امریکا، انگلیس و فرانسه است تا چنانچه در شورای امنیت قطعنامه ای بر علیه ایران صادر شد، این دو کشور نتوانند آن را وتو کنند. روسیه و چین به خاطر قراردادهای انرژی که با ایران دارند حتی با وجود تهدیدی که ایران هسته ای برایشان دارد نسبت به برخورد با برنامه هسته ای ایران، چندان تمایلی نشان نمی دهند. چین همچنین امیدوار است بازارهای جدیدی را در ایران برای محصولات خود ایجاد کند.
در همین حال تاکید ایران بر این مساله را نمی توان نادیده گرفت. برداشتن پلمب های سازمان ملل، شروع تحقیقات سوخت هسته ای و تهدید به قطع کاری آژانس بین المللی انرژی هسته ای در صورت ارجاع پرونده هسته ای ایران به شورای امنیت، نشان دهنده جدیت ایران در این راه می باشد.
انگلیس، فرانسه و آلمان سعی کردند از طرق دیپلماتیک مساله را حل کنند اما با عدم پذیرش ایران روبرو شده اند. تحریم های اقتصادی تلاش بعدی است که از سوی سازمان ملل بر ایران تحمیل می شود، اما اهمیت نفت ایران می تواند این راه را نیز بی اثر سازد، به ویژه اگر چین یا کشور های دیگر از این تحریم ها حمایت نکنند.
به علاوه، حتی اگر امریکا با لغو تحریم های اقتصادی که در حال حاضر در مورد ایران اجرا می کند موافقت کند و روابط جدیدی را با ایران از سر بگیرد تا در مقابل ایران نیز توسعه برنامه هسته ای اش چشم پوشی کند، باز هم احتمال این که مساله به همین سادگی حل شود کم است. البته ایران چنین پیشنهادی را در طول مذاکره با کشورها و اروپایی نیز رد کرده بود.