آفتابنیوز : ثانیههای کبیسه هر چند وقت یکبار به ساعت بینالمللی اضافه میشوند تا زمان هماهنگ جهانی که معیار سنجش بینالمللی زمان است با تغییرات محور زمین منطبق شود.
محور زمین، ثابت نیست؛ کشش گرانش ماه و عوامل دیگری مانند زلزلههای قدرتمند میتوانند بر حرکت زمین بر محور خود تاثیر بگذارند. ثانیههای کبیسه تضمین میکنند که ساعتهای اتمی با گردش سیاره که به تدریج کندتر میشود، منطبق هستند.
از آنجایی که این ثانیههای اضافی میتوانند مشکلاتی را برای سیستمهای رایانهای ایجاد کنند، برخی خواستار حذف آنها شدهاند. اما این امر به زودی رخ نخواهد داد. در ماه نوامبر، نمایندگان در نشست جهانی ارتباطات رادیویی در ژنو به این نتیجه رسیدند که تصمیمگیری در مورد استفاده از ثانیههای کبیسه را تا سال 2023 به تعویق بیندازند.
سرویس بینالمللی چرخش زمین برای ایجاد سردرگمی کمتر با تنظیمات یک ثانیهای، این افزایش را همیشه شش ماه زودتر در روز 30 ژوئن یا 31 دسامبر اعلام میکند. این سازمان از سال 1972 تاکنون 62 ثانیه کبیسه را به سالها افزوده و جدیدترین آن در 30 ژوئن 2015 انجام شد.
سرویس بینالمللی چرخش زمین مسئول تعیین استانداردهای زمان و چارچوب مرجع بهویژه از طریق گروههای پارامترهای سوگیری زمین (EOP) و سامانه بینالمللی مرجع آسمانی (ICRS) است. کارکنان این سازمان به تعیین وقت دقیق بینالمللی میپردازند.
منبع: ایسنا