کد خبر: ۳۸۲۳۰۱
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۷ تير ۱۳۹۵ - ۱۵:۵۴
مرثیه‌ای بر یک رویا

کابوسی برای دانشجویان+تصاویر

کشور ایران با دارا بودن 80 میلیون نفر از نظر جمعیت در رتبه 16ام جهان قرار دارد!
آفتاب‌‌نیوز :
به استناد آخرین گزارش مرکز آمار ایران، در سال ١٣٩٢ حدود ٥ میلیون و ٩٠٠ هزار نفر جمعیت دارای تحصیلات عالی را مردان  و  حدود ٥ میلیون و ١٠٠ هزار نفر را زنان  تشکیل داده‌اند که ٢ میلیون و ٣٠٠ هزار نفر (۳۹٫۰ درصد) از مردان و ٣ میلیون و ٤٠٠ هزار نفر (۶۵٫۶ درصد)  از زنان بیکار بوده‌اند. 

به گزارش آفتاب‌نیوز، هم‌اکنون بیش از  ۱۲ میلیون نفر در مقطع دیپلم و پیش‌دانشگاهی قرار دارند که به صورت بالقوه می‌تواند موجی از تقاضا ی کار در آینده نزدیک، برای کشور ایجاد کند.

در وضعیت کنونی سالانه بیش از ۳۵۰ هزار دانشجو از دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی فارغ‌التحصیل می‌شوند! و این در حالیست که طبق گفته ریس اتاق بازرگانی ایران هر ساعت ۱۵۰ نفر به جمع بیکاران ایران اضافه می‌شود!طبق اعلام مجله اقتصادی فوربس و تحقیقات انجام گرفته در مجمع جهانی اقتصاد، ایران با تربیت  سالانه  ۲۳۳ هزار و ۶۹۵ دانشجو به نسبت جمعیت، در رتبه اول تربیت مهندس در دنیا قرار می‌گیرد.

این مسئله به کابوسی برای دانشجویان در مورد آینده شغلی‌شان تبدیل شده است! احراز مشاغل بدون تخصص لازم و حتی داشتن مدارک دانشگاهی غیر‌مرتبط، باعث عدم کارآیی لازم در شغل و همچنین ارائه خدمات نامناسب و مشکلات اجتماعی عدیده‌ای می‌شود! از طرفی دیگر، بسیاری از فارغ‌التحصیلان و حتی نخبه‌های دانشگاه‌های معتبر در مشاغل غیرمرتبط و سطح پایین مشغول به کار شده‌اند که این خط بطلانی بر سالها تحصیل و کسب تخصص توسط این افراد است! این مجموعه نمونه‌ای از وضعیت موجود اشتغال بسیاری از فارغ‌التحصیلان مراکز آموزش عالی در ایران می‌باشد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۳۱ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۷
0
1
دانشگاه و دانشجو زمانی ارج و قرب داشتن که تو تموم یه خاندان به اندازه انگشتهای دو دست هم لیسانسیه نبود نه مثل الآن که از ده نفر اقلا هشت نفرشون یا دکترند یا مهندس!!!!تنها راه علاج این بحران عظیم مدرک گرایی در جامعه در وهله نخست کاهش شدید ظرفیت پذیرش دانشگاه ها و سخت گرفتن کنکور همچون سنوات پیشین و در گام بعدی سوق دادن افراد به رشته های مرتبط با پیشینه خانوادگی آنهاست زیرا پس از فراغت از تحصیل امکان اشتغال سریع و زود بازده برای آنها مهیاست مثلا کسی که شغل خانوادگی آنها کشاورزی است می بایست به نحوی هدایت تحصیلی شود که در رشته های مربوط با کشاورزی ادامه تحصیل دهد نه مهندسی هوا فضا!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین