آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، پخش سریالی چون «پریا»، با موضوع ایدز بیننده تلویزیونی را در ماههای اخیر به این باور رساند که صداوسیما در تلاش است تا با ساخت مجموعههای نمایشی با موضوعاتی که پیش از این کمتر به آن پرداخته و زمانی خط قرمزش بوده، نگاهی متفاوتتر از گذشته به حوزه بهداشت و سلامت داشته باشد.
نگاه متفاوت صداوسیما به این حوزه از آذر ماه سال گذشته قابل پیشبینی بود؛ زمانی که همراه با اعلام خبر ساخت سریال «پرستاران» اعلام شد، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موسسه آوای هنر سلامت را با هدف تولید سریالها و فیلمهای تلویزیونی، ویدیویی، انیمیشن، کوتاه، بلند و مستند به منظور بالا بردن سطح دانش و بینش عمومی در حوزه نظام سلامت تاسیس کرده است. موسسهای که از تعریفش برمیآید عملکردی مشابه ناجی هنر (موسسه ای که به منظور تولید فیلم و سریالهای پلیسی راهاندازی شد) داشته باشد.
اولین محصول مشترک این موسسه «پرستاران» بود. اعلام کلید خوردن سریال «پرستاران» همزمان با پخش «پریا» دلیلی دیگر بر جدیتر شدن نگاه صداوسیما به حوزه بهداشت و سلامت است. از علیرضا افخمی، کارگردانی که پیش از این ساخت سریالهای ماورایی را شاهد بودهایم، به عنوان کارگردان سریال «پرستاران» نام برده شد و حالا خبر ساخت سریالی دیگر در این حوزه به گوش میرسد. «محبت مادری» عنوان سریال جدیدی است که قرار است در آینده نزدیک با موضوع نازایی کلید بخورد.
تجربه ساخت سریال در حوزه بهداشت و درمان کمی قبلتر، به «در حاشیه» مهران مدیری برمیگردد؛ سریالی طنز با نگاهی انتقادی به این حوزه که در زمان پخش با انتقادهای فراوان از سوی جامعه پزشکان مواجه شد به نحوی که قسمتهای آخر سریال حذف شد و سری دوم آن در فضایی کاملا متفاوت (زندان) گذشت. «در حاشیه» در دوره ریاست محمد سرافراز بر صداوسیما از شبکه سه سیما روی آنتن رفت و به جز دو نامه اعتراضی علیه سریال که یکی منجر به تغییرات اساسی در محتوای آن شد، رییس سازمان نظام پزشکی در ۱۴ فرودین ۱۳۹۴ نامه دیگری به رییس صداوسیما نوشته و خواستار جلوگیری از پخش سریال شد. همچنین سایت سازمان نظام پزشکی اقدام به نظر خواهی از پزشکان برای شرکت در تجمع علیه سریال کرد. هر چند سید حسن قاضیزاده هاشمی (وزیر بهداشت) در حاشیه مراسم تودیع و معارفه معاون آموزشی این وزارتخانه که 18 فروردین ماه همان سال برگزار شد، همکاران خود را به پرهیز از حاشیهسازی و پرداختن به کارهای مهمتر توصیه کرد.
اما پس از انتصاب عبدالعلی علیعسکری در سمت رییس سازمان صداوسیما از جمله وزرایی که به این رسانه آمد، حسن قاضیزاده هاشمی - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی - بود. دکتر هاشمی مرداد 95 در شورای مدیران سیما حاضر شد و نکاتی را در حوزهی فعالیتش با مدیران شبکههای تلویزیونی در میان گذاشت.
در این نشست میرباقری، معاون سیما هم به ارتباط دیرینه خود با وزیر بهداشت اشاره و تأکید کرد: برنامهسازان ما در تمامی حوزه ها و ساختارهای برنامهسازی کوشش میکنند به این حوزه توجه کنند به گونهای که در تمامی شبکهها شاهد برنامههایی اعم از سریال، فیلم، برنامههای ترکیبی و مستند با موضوع درمان و بهداشت جسمی و روانی هستیم.
توجه به ساخت برنامههایی با پروسه های زمانی کوتاه توجه ویژه داشته باشند و جانمایی تغییر سبک زندگی و فرهنگسازی در زمینه آموزش پزشکی در تمامی پیام های برنامهها به صورتی هنرمندانه از دیگر تأکیدات معاون سیما به مدیران شبکهها بود.
وزیر بهداشت و درمان هم در این نشست با بیان اینکه امروز شاهد سیاهنماییهای بسیاری در مورد جامعه پزشکی کشور هستیم، خاطرنشان کرد که «براساس آمار بهداشت جهانی سرعت بهبود امکانات پزشکی و درمانی در کشور ما بالا بوده است.»
او آموزش را مهمترین رکن حوزه سلامت اعلام کرد و خواستار آن شد تا تمامی اصحاب رسانه به خصوص برنامهسازان رسانه ملی به این حوزه وارد شوند.
اما نگاه متفاوت صداوسیما به حوزه بهداشت و سلامت تا روزهای گذشته که اتفاقا با روز پزشک هم مصادف بود ادامه داشت؛ به نحوی که شبکه چهار سیما در اقدامی کمسابقه در این روز، 14 ساعت ویژهبرنامه با موضوع بهداشت و سلامت روی آنتن فرستاد.
اتفاقاتی از این دست در کنار تولید و پخش فیلم و سریالها و مستندهای آموزشی، اگرچه وجه آگاهیبخشی به مخاطب و امیدبخشی نسبت به وضعیت بهداشت و سلامت در کشور را اقناع میکند، اما بیننده تلویزیونی همچنان انتظار دارد که وجوه انتقادی به این حوزه را بیش از گذشته در رسانهملیاش پررنگ ببیند و تلویزیون و رادیو بتوانند به یکی از وظایف اصلی خود که رساندن صدای ملت به گوش مسوولان است، جامه عمل بپوشانند.