کد خبر: ۳۹۲۲۷۸
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۰۸ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۳
تا مردم را ولی نعمت خود ندانیم، موفق نخواهیم بود/ادب در برابر جامعه موجب سربلندی است

رئیس‌جمهور: با بگیر و ببند فساد حل نمی‌شود/ امضای طلایی فسادآور است+فیلم و تصاویر

ویژگی شاخص شهیدان رجایی و باهنر دانش، اخلاص و فداکاری در خدمت به مردم بود/صداقت در عمل آشکار خواهد شد/تعصب بخشی نباید موجب دوری از انصاف باشد/اجرای قانون، همکاری و هم افزایی لازمه خدمت به مردم است/تلاش دولت، تصمیم گیری خردمندانه بر مبنای ارزشها و منافع ملی است/نقد باید منصفانه و توام با ارائه راه حل باشد
آفتاب‌‌نیوز :
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهور کشورمان صبح امروز دوشنبه( 8 شهریورماه) در جشنواره شهید رجایی سال 95 که در سالن اجلاس سران برگزار شد، سخنرانی کرد.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ رییس جمهور در این مراسم گفت: یافتن شخصیت‌هایی همچون شهید رجایی و باهنر در طول تاریخ شاید آسان نباشد، نحوه رفتار و برخورد شهید رجایی قبل و پس از انقلاب و در زمانی که نخست وزیر و رئیس جمهور بود به جهت تواضع ادب و اخلاص روبه فزونی بود البته همین ویژگی‌های عالیه را شهید باهنر نیز داشت.

رئیس‌جمهور: با بگیر و ببند فساد حل نمی‌شود/ امضای طلایی فسادآور است

وی افزود: اگر الگوی همه مسئولین و کارمندان دستگاه‌های اجرایی شهید رجایی و باهنر باشند، بی‌تردید به نقطه مطلوبی که مورد نظرمان است، دست می‌یابیم.
 
روحانی تکریم ارباب رجوع و مراجعه کنندگان را مورد تأکید قرار داد و بیان داشت: رفتار، اخلاق تواضع ما در برابر مراجعه کننده بسیار حائز اهمیت است باید باور داشته باشیم که مردمی که به ما مراجعه می‌کنند ولی نعمت ما هستند در غیر اینصورت وضعیت اداری سامان نخواهد یافت.

رئیس قوه مجریه با بیان اینکه باید به مردم خدمت بی‌منت کنیم یادآور شد: باید به عنوان ادای وظیفه مردم را مورد احترام قرار داد چه بسا ممکن است مراجع کننده در برابر خدا جایگاه بالاتری نسبت به ما داشته باشد.

رئیس جمهور کشورمان گفت: اگر مراجعه کننده‌ای به ما مراجعه کرد و تقاضای او در حوزه اختیارات ما نبود باید با کلام نرم با او صحبت و با اخلاق حسنه برخورد کنیم تا او از اخلاق و ادب توشه برگیرد، لذا هر قدر تواضع و ادب ما بیشتر باشد در جامعه عزیزتر می‌شویم و در پیشگاه خدا هم دارای اجر و مزد خواهیم بود.

وی با تأکید بر اینکه در طول زندگی خصوصا پست‌هایی که در طول خدمت در اختیار ما قرار می‌گیرد باید به عنوان آزمایش الهی به آن نگریسته شود متذکر شد: باید بدانیم همه ما مورد آزمایش حق قرار خواهیم گرفت، تصور می‌کنید گفتار، اظهار، ایمان و کلام زیبا مورد آزمایش عملی قرار نمی‌گیرد.

روحانی اظهار داشت: هر روز که پشت میز اداره هستیم باید آن روز ساعات خدمت را به عنوان امتحان الهی در نظر بگیریم تا بتوانیم در مسیر سعادت جامعه و آخرت خود کار شایسته‌ای بنا کنیم.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: هر کسی که به گذشته و نهادی تعلق دارد و تعلق به دستگاه خاص از نظر نظام اداری طبیعی است. تخصص و تعهد ویژه در بخش خاص ما را نسبت به آن نهاد وابسته می‌کند اما وابستگی به ارگان خاص بدان معنا نیست که بخش همسایه یا رقیب را در همکاری تضعیف کنیم ممکن است، دو نهاد کار مشابهی انجام دهند اما نباید وظایف ما را از انصاف دور کند، گاهی امکاناتی باید به دستگاهی ارائه شود این موضوع مشکلی ندارد اما پیش از این باید به تصمیم منصفانه عمل کرد و قبل از قضاوت دولت و مجلس باید در برابر قانون تسلیم بود.

رئیس جمهور کشورمان خاطر نشان کرد: اخوت، برادری و همکاری برای هدف واحد در دستگاه‌های مختلف لازم است. 

روحانی تصریح کرد: برای اداره کشور نیاز به هم افزایی و هماهنگی نهادها داریم. اگر واگرایی رخ دهد می تواند صدمه‌اش شامل حال مردم عادی و مراجعه‌کنندگان شود.

وی تأکید کرد: در بخش تولید، صنعت و کشاورزی کلمه خدمات باید معنی واقعی خود را پیدا کند در غیر این صورت شغل، حضور ما غیرقانونی نامعقول و نامشروع می‌شود برای اینکه کار خود را به خوبی انجام دهیم باید در تصمیم‌سازی، اجرا، نظارت و ارزیابی حساب شده عمل کنیم.

رئیس قوه مجریه اضافه کرد: اگر بخواهیم از آغاز تا امروز عملکرد دولت تدبیر و امید را در یک کلمه معنی کنیم این است که دولت همواره تلاشش بر این است که تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری‌اش دقیق و در چهارچوب منافع ملی، معیارهای دینی و اخلاقی باشد.

روحانی ادامه داد: مسئله کوچکی که در دولت مطرح می‌شود در افکار عمومی و فضای مجازی تمام جزئیاتش مورد بررسی قرار می‌گیرد بر این اساس فکر نمی‌کنم در تاریخ ایران سابقه داشته باشد که در مذاکرات هسته‌ای با طرف خارجی نحوه حرف زدن، راه رفتن و قدم زدن این قدر در مجامع عمومی از جمله خطبه‌ها دانشگاه‌ها و تریبون‌ها بحث شده باشد بر این اساس این موضوع را به عنوان سنت حسنه می‌پذیریم.

رئیس جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه در این نظام مردم حق دارند درباره آن اظهار نظر کنند گفت: طبق بیانات مقام معظم رهبری انتقادات منصفانه و توأم با راه حل باشد این فضا باید در جامعه ایجاد شده و ادامه پیدا کند، سایر قوا و نهادهای دیگر هم باید با رعایت احترام، ادب اخلاق و نقد منصفانه این مقوله را پی گیرند.

وی افزود: امروز برای تصمیم‌گیری دقیق در اداره کشور دو نهادی که با روح قانون اساسی سازگار است یک سازمان به عنوان بازوی رئیس جمهور در زمینه برنامه‌ریزی و بودجه ریزی و یک سازمان در زمینه اداری و استخدامی تشکیل شد. این دو سازمان با روح قانون اساسی نزدیک‌ترند البته در بخش برنامه، بودجه و منابع ملی و نظارت بر آنها بسیار مهم است و کار بسیار سختی است.



رئیس قوه مجریه با انتقاد از سیستم اداری کشور گفت: امروزه ادارات دولتی بر مبنای زمان محاسبه می‌شوند و کیفیت و چگونگی عملکرد کارمندان مشخص نیست متأسفانه این سیستم اداری محصور محور نیست و بیشتر بر اساس ساعت حرکت می‌کند حال این سوال ایجاد می‌شود که آیا پر کردن ساعت به معنای ارائه خدمت است اما محصول کار به ما نشان می‌دهد که این کار چقدر دقیق است.

روحانی با اشاره به عملکرد و برنامه‌های سازمان اداری و استخدامی  کشور اظهار داشت: قدم اول این سازمان این است که مشکلات اداره‌ها را حل کند سیستم حجیم اداری دیوان سالاری و بروکراسی بررسی شود و قبل از آنکه دولت چابک شود اهداف مردم برای آنکه به آن برسند باید سبک‌تر شود.

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: کارمندان یک اداره نباید برای رسیدگی به ارباب رجوع یک وزنه به آن اضافه کنند. باید پیچ و خم‌های سیستم اداری را بدانیم کجاست و پیگیر آن باشیم بر این اساس با ورود سیستم الکترونیک در اداره‌ها بخشی از آن مشکل حل می‌شود. از لحاظ اسناد نیز نقشه راه و برنامه جامعی در اختیار رئیس سازمان اداری و استخدامی وجود دارد.

وی افزود: اصلاح امور اداری باید به گونه‌ای باشد که مردم بعد از سی سال احساس کنند در نظام اداری تحول خوبی رخ داده و بر این اساس باید مقررات زدایی، ادغام، کوچک‌سازی دستگاه‌های اداری و تغییر آیین‌نامه‌ها در دستور کار قرار گیرد بر این اساس باید مردم را پای میزهای مختلف نفرستیم و یک میز واحد برای مراجعه مردم قرار بدهیم.

رئیس قوه مجریه تصریح کرد: نظام ادرای کشور از نظر سیستمی ایراد دارد اما معیار برای ما رضایت مراجعه‌کنندگان است بر این اساس هر جا که می‌توانیم باید رقابت درست کنیم هر جایی که انحصار باشد باید رقابت درست شود.

روحانی با بیان اینکه در راستای ایجاد رقابت نباید امضای طلایی درست کنیم، گفت: امضای طلایی فسادآفرین است و اگر می‌خواهیم با این مقوله مبارزه کنیم با بگیر و ببندها نمی‌توان مشکل فساد را حل کرد باید ریشه‌ای با این موضوع برخورد شود.

رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: اگر شخصی در یک سازمانی حقوقی غیرعادلانه گرفته، درست نیست که یک صفی درست کرده و دادگاه چوب و شلاق بیاوریم، باید به ریشه آن بپردازیم؛ در این راستا دولت همواره بر این امر تأکید دارد که قانون و دستگاه نظارت باید شفاف باشد.

ی در ادامه تأکید کرد: مشکل، مشکل یک قوه و دو قوه نیست بلکه این مسئله سراسری است تا در کشور قوانین، پرداخت‌ها و دریافت‌ها شفاف نشود و تا بخش‌های خصولتی وجود دارد فساد و مشکل همچنان خواهد بود و این موضوع حل نخواهد شد، باید سیستم را از بنیان اصلاح کنیم و این مسئله به عنوان وظیفه ماست که باید ادامه دهیم.

رئیس قوه مجریه ضمن تشکر از همه کارکنان دولت در سراسر کشور به مناسبت هفته دولت اظهار داشت: هفته‌ای است که مردم باید بدانند این افراد چه خدماتی را ارائه کرده و می‌کنند البته مردم ما قدردان خدمات خادمان صادق خود هستند، اکثریت قاطع کارمندان ما در سراسر کشور انسان‌های سالم، مخلص، قانع و خدمتگزار هستند، اما امکان دارد در گوشه‌ای مشکلی هم وجود داشته باشد.
رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: ایراد تعداد اندکی از این افراد را نمی‌توان به اکثریت برنمی‌گردد، اکنون در بخش‌های مختلف خدماتی بسیار شایانی انجام می‌شود این همه خدمات آموزشی، بهداشتی و درمانی، کشاورزی، راه و در بخش‌های مختلف انجام می شود.

وی ادامه داد: اگر دولت طی این سه سال هیچ اقدامی غیر از برجام نکرده بود، برجام به معنای آن است که قدرت سیاسی‌مان را به رخ دنیا کشیدیم اما ما قدرتمان را در بخش‌های مختلف به رخ دنیا کشیده بودیم ولی قدرت دیپلماسی و سیاسی ما تا این حد به یک معنا در مقابل تمام دنیا و قدرت‌های بزرگ جهانی کار عظیمی بود.

روحانی بیان داشت: اینکه دیپلمات‌های ما موفق شوند قطعنامه‌های سازمان ملل را لغو کنند همین موضوع برای تاریخ کشورمان کافی است، کدام کشور بوده که بتواند 7 قطعنامه فصل هفتی شورای امنیت که حتی یک لحظه اجرا نشده باشد را با دیپلماسی خود لغو کند.

رئیس قوه مجریه اظهار داشت: افتخار کنیم به ملتمان، ایستادگی آنها، دیپلمات‌ها و همه آنهایی که مخلصانه کار می‌کنند گاهی حسد، رفتارهای کودکانه، این حزب و آن حزب و این جناح و آن جناح بودن ما را از وظایف اصلی خود منحرف نکند.

رئیس جمهور کشورمان در ادامه افزود: کفران نعمت خداوند را به جا بیاوریم وگرنه عذاب بر ما وارد می‌شود مگر می‌شود انسان در مقابل خدمت عده‌ای مخلص شکرگذار نباشد، امروز راه برای فعالیت باز شده، تحریم‌ها برداشته شده، شرایط بانکی و نقل و انتقال پولی، صادرات کالا و خدمات و همچنین واردات حداقل سهل و آسانتر شده و کسی نمی‌تواند منکر آن باشد.

وی گفت: اگر 100 تا مشکل وجود داشته حداقل 80 عدد آن حل شده و این کار عظیمی است و درست است کار ملت ایران و با هدایت‌های مقام معظم رهبری بوده اما دولت، خادمان مردم، دیپلمات‌ها، گروه فنی، اقتصادی، وزارت دفاع، سازمان انرژی اتمی، بخش‌های اقتصادی همه کمک کرده‌اند تا این کار عظیم به ثمر رسید.

روحانی تأکید کرد: اگر دولت هیچ کار باشد به جز طرح تحول سلامت در این سه سال نکرده باشد، مردم امروز با هزینه کمتر، عزت و احترام بیشتر، زمان کوتاه‌تر، بدون زحمت طی سفر، در شهرستان خود خدمات پزشکی دریافت می‌کنند کار عظیم و بزرگی است.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: 38 درصد هزینه‌های درمانی بر عهده بیمار بود که امروز به 6 درصد یا 3 درصد کاهش پیدا کرده است، از طرح تحول سلامت 16.3 میلیون نفر که به یک معنا تقریبا همه خانواده‌ها استفاده کردند.

وی با بیان اینکه اگر در این دولت هیچ کاری غیر از ثبات و آرامش بازار انجام نگرفته بود، تصریح کرد: اکنون شرایط و قیمت‌ها از صبح تا بعدازظهر و یا از این هفته تا هفته دیگر فرقی نمی‌کند، یک اجناسی طی ماه‌های مختلف فرق آنچنانی پیدا نمی‌کنند اکنون یک بازار آرام در زمینه بورس، طلا، سکه وجود دارد آیا نباید قدردان این نعمت بزرگ در کشورمان باشیم؟ چه زمانی در تاریخ کشور ما وجود داشته که طی سه سال ماه به ماه تورم یک مقداری کاهش پیدا کند.



روحانی تأکید کرد: تورم از 45 به زیر 8 درصد در آمار نقطه به نقطه رسیدیم، چه زمانی در تاریخ کشور ما این روند سابقه داشته است الحمدالله سه ماهه اول امسال براساس آمارهای مرکز آمار شرایط رشد ما 4.4 بود که انشاالله تا پایان سال وضعمان بسیار بهتر خواهد شد.

رئیس جمهور کشورمان بیان داشت: چرا یک عده‌ای به امید مردم لطمه می‌زنند؟ این افراد چه سودی می‌برند به نفع چه کسی دست به این اقدامات می‌زنند، با پول بیت‌المال و یا روزنامه‌ و خبرگزاری که از بیت‌المال اداره می‌شود به امید مردم آسیب می‌زنند.

رئیس قوه مجریه ادامه داد: آیا مگر ما دشمن این مردم و مملکت هستیم؟ بیایید واقعیت را به مردم بگویید. طی همین هفته دولت که در خدمت مقام معظم رهبری بودیم ایشان بر مسئله اعتماد و امید مردم به عنوان دو اصل مهم تأکید کردند.

وی اذعان داشت: این کشور برای همه است و مختص این جناح و آن جناح نیست کار را پیش ببرید، این افتخار نیست که در کشاورزی ما به سمت خودکفایی حرکت کرده‌ایم؟ امسال گندم وارد نمی‌کنیم و در بخش گندم به خودکفایی رسیده‌ایم و در انبارها 14 میلیون تن گندم وجود دارد پس چرا به کشاورزانمان افتخار نکرده و از جهاد کشاورزی تشکر نمی‌کنیم.

روحانی تأکید کرد: از این فضای به وجود آمده در تولید تشکر کنیم، در بخش راه آهن کشور، بنادر، استفاده از آسمان برای عبور هواپیماها، اتصال راه آهن داخلی به منطقه، آیا شاهد تحول نیستیم؟ کار بزرگی در حال انجام است در عرض چند ماه توانستیم صادرات نفت و میعانات را تقریبا به قبل از تحریم برسانیم.

رئیس جمهور کشورمان گفت: چاه‌هایی که همه خوابیده و بسته شده مورد بهره برداری قرار دادیم، از اواخر آذرماه که برجام اجرایی شد تا خرداد ماه توانسته‌ایم تولید نفت کشورمان را از 2.7 میلیون را به 3.8 برسانیم، آیا این افتخار طی شش ماه برای کشور نیست؟ چگونه رسانه‌های و تبلیغات ما واقعیت‌ها را برای مردم تبیین نمی‌کنند؟

رئیس قوه مجریه تأکید کرد: بنده می‌خواهم از همه کارکنان دولت در سراسر کشور تشکر و قدردانی کنم و دست همه کارگران در مزارع، کارخانه‌ها، بخش دولتی و خصوصی و همه آنهایی که به این کشور خدمت می‌کنند را ببوسم.

وی در پایان بیان داشت: بنده می‌خواهم به عنوان هدیه دولت و روز دولت به مسکن اولی‌ها و جوان‌هایی که صاحب مسکن شوند اعلام کنم برای اولین بار سود تسهیلات یک رقمی اعلام می‌شود.

روحانی تصریح کرد: رقم تسهیلات و وام برای زوجین قبلا 80، 60 و 40 میلیون در شهرهای بزرگ و کوچک اعلام شده بود که البته برای زوجین این رقم دو برابر می‌شد زیرا هر نفر می‌توانست این وام را دریافت کند و بهره این تسهیلات هم 11 درصد بود که امروز کاهش یافت.

رئیس جمهور کشورمان اظهار داشت: برای بافت‌های فرسوده سود تسهیلات 8 درصد ‌شده و برای غیر فرسوده این سود به 9.5 درصد رسیده است لذا جوانان امروز در یک قدمی خانه دار شدن با سود تسهیلات کم هستند البته باز پرداخت آن هم 12 ساله می شود یعنی عزیزان طی 44 ماه این وام را پرداخت خواهند کرد.

رئیس قوه مجریه در پایان خاطر نشان کرد: امیدواریم بتوانیم در همه زمینه‌ها خدمت بیشتری به مردم داشته باشیم و رضایت آنها را جلب کنیم. 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۱۸:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
0
0
از دبستان به کودکان غیر مستقیم فلسفه آموزش دهند ، در آینده مدیران مغلوب نفس همین کم را نخواهیم داشت .

دربرنامه اموزش کشور دیده شده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۱ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۸
0
0
دستور مقام معظم رهبری این است برخورد شدید با حقوق های نجومی و زمان باقیمانده دولت صرف خدمت شود و از تبلیغات انتخاباتی پرهیز شود شما همین دو دستور را اجرا کنید خداوند نیز از شما راضی خواهد شد چون خدمت به خلق خداست و به فرمایش امام (ره) بعد از نماز بالاترین عبادت خدمت به مردم است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین