آفتابنیوز : حشمتاله فلاحت پیشه در تحلیلی از سیاست خارجی دولت رجب طیب اردوغان بعد از کودتا گفت: تعدیل اختلافات در منطقه راهبرد کلی اردوغان و سیاستمداران نزدیک به ایشان در پارلمان است که همه کشورهای منطقه از روسیه تا ایران، سوریه و حتی رژیم صهیونیستی را در بر میگیرد. دولت اردوغان تلاش میکند بدون هر گونه دید سیاسی و نگرش راهبردی این کار را انجام دهد.
وی روحیه نرم سیاست اردوغان در خارج را مقدمه روحیه سخت او در داخل ترکیه دانست و گفت: با توجه به اینکه اردوغان میخواهد در گام بعدی یکسری تغییرات جدی در داخل کشورش انجام دهد و میداند این تغییرات چالشهای جدی را در بر خواهد داشت، ابتدا تلاش میکند فضای امنی در سیاست خارجی ترکیه ایجاد کند و بعد از آن به شدت با یک راهبرد سخت به داخل بپردازد چون ممکن است با این تغییرات امواج مخالف بیرونی به کمک مخالفتهای داخل ترکیه بیاید.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در ادامه با بیان اینکه اردوغان به اندازه کافی از کودتا درس گرفته افزود: کودتا به اردوغان نشان داد ستونهای غربی لرزان است و ممکن است این ستونها هر لحظه در قبال چراغ سبز مخالفانش به لرزه درآید منتها پایدار بودن این درس برای او بعید است.
فلاحت پیشه توضیح داد: یکی از درسهای کودتا برای اردوغان نداشتن راهبرد پایدار در سیاست خارجی است یعنی به همان میزان که به سمت تنشزدایی با سوریه میرود به سمت تنش زدایی و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیز حرکت میکند.
به گفته وی، نوع اختلاف ترکیه با آمریکا نیز راهبردی نیست و اختلاف تنها در موضوع فتح اله گولن است که اگر آمریکاییها به نوعی آن را حل کنند قطعا اختلافات کاهش پیدا میکند.
فلاحت پیشه در پایان گفت: به نظرم آمریکاییها برای حل این مشکل سیاست قرنطیهسازی گولن را مطرح میکنند یعنی قرنطیهای با اطلاع مقامات اطلاعاتی ترکیه بدون استرداد ایشان باشد تا مانع از فعالیتهای سیاسی گولن شوند.
منبع: ایسنا