کد خبر: ۳۹۴۳۳۸
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۲

رسیدن به رشد 8 درصدی سالانه، نیازمند 200 میلیارد دلار سرمایه گذاری است

عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: اگر بخواهیم به رشد هشت درصدی اقتصادی در ایران برسیم، نیازمند سرمایه گذاری ارزی 200 میلیارد دلار در سال هستیم.
آفتاب‌‌نیوز :
سعید لیلاز در جمع برخی فعالان اقتصادی و اعضای حزب کارگزاران سازندگی شاخه استان گلستان در گرگان افزود: این در حالیست که سال های قبل از تحریم، به نیاز برای این میزان سرمایه گذاری رسیده بودیم.
به گفته وی؛ در 10 سال گذشته 700 میلیارد دلار نفت فروخته ایم که به تنهایی در سال 90 هر ماه 10 میلیارد دلار در آمد ارزی نصیب کشورمان شد.
وی رشد سرمایه گذاری در کشور را در سه ماه نخست امسال منفی دانست و افزود: مساله سرمایه گذاری درکشور به گونه ای به سیاست گره خورده که با صِرف فکر کردن به مسایل اقتصادی، آن را حل نخواهد کرد.
این مدرس دانشگاه و اقتصاددان ابراز عقیده کرد: باید به سمت آزاد سازی اقتصادی و خصوصی سازی واقعی در تولید و سرمایه گذاری برویم؛ درگیر مسایل سیاسی شده ایم بدون این که بخواهیم یا علاقه داشته باشیم.

* رفع بلایی که بر سر اقتصاد ایران در 10 سال اخیر آمد ، سخت تر از زمان جنگ است
لیلاز ابراز داشت: بلایی که در 10 سال گذشته بر سر اقتصاد ایران آمد، حل آن بدتر از جنگ تحمیلی علیه کشورمان است.
به گفته وی؛ با سرمایه گذاری بعد از جنگ، رشد سرمایه گذاری به سمت مثبت و تولید در کشور زنده شد و انسجام بین دولت و سایر ارکان نظام به وجود آمد به طوری که این رشد در پاییز سال 1370 به رقم دو رقمی بین 27 تا 28 درصد رسید.
وی افزود: ولی اکنون به خاطر فشار و کشمکش سیاسی، رشد اقتصادی در کشور دوباره زمین گیر شده است.
این تحلیل گر اقتصادی گفت: اگر شرایط در حوزه توافق هسته ای را به سال 84 برگردانیم، برای رشد اقتصادی کشور کافی است زیرا عملکرد در حوزه رشد سرمایه گذاری از سال 68 تا 84 موفق بود و 40 درصد تولید ثروت در سال داشتیم، در دولت اصلاحات کشمکش بود ولی به لج بازی نرسید.

* مخالف نیروی مسلح قوی نیستم 
قایم مقام حزب کارگزاران سازندگی گفت: مخالف نیروی مسلح قوی نیستم زیرا به نیروی مسلح نیرومند نیاز داریم ولی امکانات کافی در اختیار نیروی مسلح قرار نمی گیرد و آنان از روی اجبار وارد عرصه اقتصادی می شوند که در نتیجه بهره وری بدتر می شود.
به گفته وی، اکنون مساله اصلی در کشور تولید ثروت است و باید حاشیه های آن رفع شود.
وی در ادامه به کاهش رشد اقتصادی در سال های 86 تا 92 در کشور اشاره کرد و افزود: در این مدت رشد بهره وری در کشور به 9 درصد رسید در حالی که در سال های 84 و 85 ، 36 درصد در آمد ناخالص ملی پس انداز بود.
وی افزود: برای این که نیرومند شویم باید رشد سرمایه گذاری و بهره وری داشته باشیم و به سر و صدا نیاز ندارد.
این تحلیل گر اقتصادی گفت: با این رشد سرمایه گذاری در کشور به اهداف چشم انداز 1404 (قدرت اول منطقه)نخواهیم رسید.

*برای دستیابی به اقتصاد آزاد در ایران باید دخالت دولت کم شود
عضو حزب کارگزاران گفت: برای دستیابی به اقتصاد آزاد در ایران دخالت دولت باید به حداقل برسد مگر این که شکست در بازار وجود داشته باشد که به عنوان ضد انحصار نسبت به تنظیم آن اقدام کند.
وی افزود: اقتصاد آزاد خوب است زیرا سهم نفت کاهش می یابد و امیدواریم که به سمت آزاد سازی اقتصادی برویم.
لیلاز اضافه کرد: اکنون فقط 15 درصد از اقتصاد کشور به معنای واقعی در حوزه های کشاورزی و ساختمان خصوصی سازی شده و در بقیه حوزه ها از جمله بانک و بیمه دیده نمی شود بطوریکه رنگ و لعابی برای غارتگری می باشد.

*کشمکش سیاسی اجازه نمی دهد قراردادهای نفتی کشور امضا شود
عضو حزب کارگزاران سازندگی گفت: کشمکش های سیاسی باعث به تعویق افتادن امضای قرارداد های نفتی شده است.
به گفته وی؛ 400 تا 450 میلیارد دلار کسری تجمعی سرمایه گذاری در کشور داریم که این عدد بزرگ محسوب می شود و برآورد ها نشان می دهد که رسیدن به 200 تا 250 میلیارد دلار آن در حوزه نفت می باشد.
لیلاز افزود: در تولید نفت به گونه ای عمل شد که 4.3 میلیون بشکه در سال 84 تا قبل از تحریم به 3 تا 3.5 میلیون بشکه کاهش یافت و علت آن تحریم نبود.
وی گفت: اگر قرارداد های نفتی کشور امضا شود سالی 6 - 5 میلیارد دلار سرمایه خارجی در کشور جذب خواهد شد در حالی که یک سال طلایی اقتصاد ایران را با تعویق امضای قراردادهای نفتی از دست داده ایم.
در این نشست شماری از فعالان اقتصادی عضو حزب کارگزاران سازندگی شاخه استان گلستان، سوالاتی در خصوص اقتصاد آزاد برای ایران، نقش دولت در رشد سرمایه گذاری، وضعیت سود بانکی و نقش آن در رشد سرمایه گذاری در ایران را طرح کردند.
لیلاز برای افتتاح دفتر حزب کارگزاران سازندگی شاخه استان گلستان به گرگان سفر کرده است.
منبع: ایرنا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین