به گزارش خبرآنلاین، این شهر فرنگ توسط فرخ غفاری کارگردان سینمای ایران، زمانی که مدیریت فیلمخانه ملی را به عهده داشت از یک دورهگرد خریداری شد و در فیلمخانه ملی در معرض دید عموم قرار گرفت.
در آن زمان جمال امید که به عنوان سرپرست در فیلمخانه ملی فعالیت میکرد، پس از تعطیلی این مرکز فرهنگی امانتداری میکند و شهر فرنگ را با خود در مراکز فرهنگی که مشغول به کار میشود، میبرد. تا اینکه در سال 1382 این شهر فرنگ را به موزه سینما اهدا میکند.
حاج حسن ملاباقری معروف به ملاحسن متولد سال 1322 ، از استادکاران تجربی در حوزه مرمت برخی از اشیاء تاریخی است. وی در ابتدا به حرفه سماورسازی که در آن دوره از حرفه های مهم بوده، مشغول می شود. به گفته این استادکار به دلیل ضرورت وجود سماور در خانه ها حرفه سماورسازی اهمیت بسیاری داشته است. در آن زمان اعیان نشین ها ساخت شهر فرنگ های برنجی را به سماورسازان سفارش می دادند و ملا حسن هم یکی از سماورسازانی بوده که سفارش ساخت شهر فرنگ را قبول می کرده است.
استاد ملا حسن معتقد است شهر فرنگ موجود در موزه سینما برای دوره گردی در تهران مورد استفاده قرار نمیگرفته است؛ چون شکل و ساختار این شهرفرنگ نشان می دهد که متعلق به یک اعیان نشین تهرانی بوده و عمری 95 ساله دارد.
او در تکمیل توضیحات خود درباره مرمت این شهر فرنگ گفت که تلاش کرده کمترین دخل و تصرف را در ماهیت تاریخی این این اثر تاریخی داشته باشد.