آفتابنیوز : سرویس سیاسی- روزنامه امریکایی «واشنگتنپست» با انتشار گزارشی به مقایسه میان دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات
ریاست جمهوری امریکا با محمود احمدینژاد پرداخته است.
به گزارش آفتابنیوز؛ این روزنامه اشاره میکند که بسیاری از تحلیلگران سیاسی در امریکا او را با سیاستمداران مختلفی در جهان مقایسه میکنند و در این باره می نویسد: «برخی او را با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه مقایسه میکنند و برخی دیگر با رجب طیب اردوغان رییس جمهوری ترکیه. شاید هم او بیشتر شبیه به سیلویو برلوسکونی نخست وزیر پیشین ایتالیا باشد که اکنون غول رسانهای ایتالیا است و سخنرانیهای بحثبرانگیزی داشته است. به نظر میرسد بومیگرایی ترامپ و سخنرانیهای اتشین او یادآور شعارها و ژستهای فاشیستی دیکتاتوری دوران موسولینی در ایتالیا است. همچنین بسیاری از مردم ترامپ را با ادولف هیتلر رهبر آلمان نازی مقایسه میکنند. با این حال، اخیر «ماکیل آکسورثی» ترامپ را با احمدینژاد مقایسه کرد و هر دو را رهبرانی پوپولیست و غیرقابل پیشبینی خواند».
واشنگتن پست در ادامه اشاره میکند که شاید در ظاهر به نظر برسد که شباهت چندانی میان آن دو نیست و در این باره می نویسد:«ترامپ فرزند یک تاجر ثروتمند نیویورکی است در حالی که احمدی نژاد در خانواده های مشغول به حرفه آهنگری به دنیا آمده است. با این حال ترامپ نیز مانند احمدینژاد دل خوشی از توافق هستهای ندارد. احمدینژاد اما سخنرانیهای اتشینی علیه اسرائیل داشته و هولوکاست را افسانه خوانده است. اظهارات او ایران را به انزوا کشاند و منجر به تصویب تحریم های فلجکننده بینالمللی علیه آن کشور شد».
این روزنامه اما در ادامه اشاره میکند که شباهتهایی در مسیر موازی حرکت احمدینژاد و ترامپ وجود دارد و در این باره می نویسد: «رضا مرعشی از شورای امریکایی – ایرانی (نایاک) مستقر در واشنگتن میگوید که انتخابات سال ۲۰۰۵ میلادی در ایران که به پیروزی احمدینژاد انجامید شباهتهای زیادی با وضعیت کنونی رقابتهای انتخاباتی در امریکا دارد.
او می گوید: «در آن زمان رایدهندگان ایرانی عمدتا سرخورده بودند؛ آنان از موانع ایجاد شده در مسیر اصلاحات در ایران ناراضی بودند و بخش قابل توجهی از جمعیت ایران تغییر محسوسی در وضعیت اقتصادی و معیشتی شان ندیده بودند. احمدینژاد با شعارهای پوپولیستی و در نقد نخبگان سیاسی ایران به میان آمد. او گفت که عدهای اقلیت قدرت و ثروت را به انحصار خود درآوردهاند و قول و وعده ایجاد فرصتهای جدید را داد. رقیب اصلی او ایت الله هاشمی رفسنجانی از اصلیترین چهرههای نخبگان سیاسی در ایران بود. او خواستار ادامه اصلاحات و رشد اقتصادی بود برنامه او شبیه برنامه کنونی هیلاری کلینتون نامزد دموکراتها بود. احمدینژاد اما در نهایت از نارضایتی و دامن زدن به آن با شعارهای پوپولیستی به نفع خود استفاده کرد. در سال ۲۰۰۵ میلادی فضای انتخاباتی در ایران دو قطبی و کاملا تقسیم شده بود».
او در ادامه اشاره میکند در حال حاضر نیز پایگاه رایدهندگان محافظه کار طرفدار ترامپ نیز وضعیت مشابه طرفداران احمدینژاد در انتخابات سال ۲۰۰۵ میلادی در ایران را دارند تعداد زیادی سرخورده از نظر اقتصادی.
به کرامت انسان در اسناد تصویری خشنود از دنبال ماشینش طول قطار انسانی اش از همه بیشتر سازماندهی می کرد .
اول صبحی خوب خندیدیم....
شخصیت های که سالها طول می کشد
سیاست های که سالها طول می کشد
..............
..............
همه را .... در سیایت خراب کرد