کد خبر: ۳۹۹۲۱۹
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۲۹

چطور آلزایمر نگیریم؟

مغز مانند ماهیچه است. اگر از آن استفاده نکنید، آن را از دست خواهید داد. اما بر خلاف عضلات که شما متوجه ضعف آن ها شده و برای جبران آن دست به کار می شوید، ممکن است هرگز متوجه کاهش قدرت مغز نشوید. مطالب جدید را بیاموزید و برای حفظ آنها تلاش کنید. اگر از مغزتان استفاده نکنید، زودتر فرآیند پیری را تجربه می کند و آسیب می بیند.
آفتاب‌‌نیوز :
عوامل خطر بسیاری برای ابتلا به آلزایمر وجود دارند، از ژن ها گرفته تا عادات ورزشی. تا به حال بیست درصد از این عوامل خطر شناسایی شده اند که می تواند موجب شود تا حدی جلوی ابتلا به این بیماری را بگیریم. در این جا به 9 عامل خطر آلزایمر اشاره می کنیم و به شما می گوییم که چطور از خودتان در برابر این بیماری مراقبت نمایید.

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ ما مجبور نیستیم شما را متقاعد کنیم که چاقی خطری برای سلامتی کل بدن شماست. اضافه وزن می تواند نشانه ی این باشد که برنامه غذایی شما سرشار از قند و مواد فرآوری شده است. می توان به جای این روش، رژیم غذایی مدیترانه ای را جایگزین کرد که می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را تا بیش از 50 درصد کاهش دهد. چاقی نشانه ی یک زندگی نامناسب است.

افراد اگر ورزش و تحرک داشته باشند، می توانند حتی در سن 70 سالگی رشد نواحی ای از مغز که مربوط به حافظه است را تجربه کنند. برای خودتان یک وزن ایده آل و مناسب کسب کنید و برای حفظ آن پافشاری نمایید. برنامه ریزی کنید و به وزن ایده آل تان برسید(ما می دانیم که به راحتی آنچه که می گوییم نیست). وزن سالم علاوه بر اینکه شما را از ابتلا به بیماری ها حفظ می کند، بلکه به شما امکان این را می دهد که به کارهای مورد علاقه ای که در زمان چاقی نمی توانستید انجام دهید بپردازید.

سستی و ضعف
ضعف و سوء تغذیه نیز برای حافظه خوب نیست، هر چند که محققان کاملا نمی دانند چرا؟

ممکن است که آلزایمر و سستی ناشی از یک علت باشند. از طرفی ممکن است سستی یکی از نشانه های فیزیکی آلزایمر به حساب بیاید که قبل از زوال حافظه ظاهر می شود و قابل توجه است. در این صورت اجتناب از سستی، به راحتی مصرف رژیم غذایی سالم و ورزش نیست.
مغز مانند ماهیچه است. اگر از آن استفاده نکنید، آن را از دست خواهید داد. اما بر خلاف عضلات که شما متوجه ضعف آن ها شده و برای جبران آن دست به کار می شوید، ممکن است هرگز متوجه کاهش قدرت مغز نشوید.

اگر یک فرد در حال ضعیف شدن است به این معنی است که نمی تواند به خوبی از خودش مراقبت کند. در این صورت می توان گفت زوال عقلی در حال حاضر به یک حد معینی از پیشرفت رسیده است. اما ضعف و سستی می تواند نشانه ی سایر عوامل مداخله گر نیز باشد.

بیماری شریان کاروتید
زمانی که پلاک ها در داخل شریان کاروتید (در امتداد دو طرف گردن قرار دارد) تشکیل شوند، خون به سختی به مغز می رسد. بدیهی است که محدود شدن خون رسانی به بخش های مختلف بدن مشکل ساز خواهد بود. اما در مورد شریان کاروتید می تواند آسیب و مرگ سلول های حیاتی را به دنبال داشته باشد. در موارد جدی، پزشک ممکن است یک عمل جراحی را برای باز کردن شریان مسدود شده توصیه کند. برای سایر موارد، داروهای ضد انعقاد خون ممکن است به رفع انسداد رگ و جلوگیری از سکته ی مغزی کمک کنند. اما بسیاری از مردم می توانند با انجام روش کلاسیک یعنی کنترل کلسترول و فشار خون، ورزش و ترک سیگار بیماری شریان کاروتید را کنترل کنند.

فشار خون بالا
مانند بیماری شریان کاروتید، فشار خون بالا می تواند به عروق خونی آسیب برساند و خون رسانی به مغز را دچار اختلال کند. همیشه فشار خون خود را چک کنید.تعداد زیادی از مردم جهان به فشار خون بالا مبتلا هستند، اما تقریبا نیمی از آن ها فشار خود را مدیریت می نمایند. استاندارد ترین توصیه این است که باید فشار خون را به زیر 140 روی 90 میلی متر جیوه نگه دارید.

تحصیلات کم
مغز مانند ماهیچه است. اگر از آن استفاده نکنید، آن را از دست خواهید داد. اما بر خلاف عضلات که شما متوجه ضعف آن ها شده و برای جبران آن دست به کار می شوید، ممکن است هرگز متوجه کاهش قدرت مغز نشوید. مطالب جدید را بیاموزید و برای حفظ آنها تلاش کنید. اگر از مغزتان استفاده نکنید، زودتر فرآیند پیری را تجربه می کند و آسیب می بیند.

آموزش و پرورش از روش های مهم کنترل آلزایمر در جهان است و افزایش سطح تحصیلات و یادگیری به کاهش خطر ابتلا به این بیماری کمک می کند. آموزش زبان خارجی و مهارت های هنری و فنی می تواند به کاهش احتمال ابتلا به زوال حافظه کمک کند و تنها تحصیلات مدرسه و دانشگاهی نیست که کمک کننده است.

افسردگی
در حالی که بسیاری از مطالعات نشان می دهد افسردگی احتمال ابتلا به آلزایمر را بالا می برد، اما کاملا واضح نیست که چه اتفاقی در سلول های افسرده می افتد که خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش می دهد! شاید دوری از اجتماع و انزوای اجتماعی که در طی افسردگی پدیدار می شود موجب خواهد شد که سلول های مغزی آن طور که باید درگیر نشوند. یا شاید تغییر سلول های مغزی در طی آلزایمر باعث بروز علائم افسردگی می شود.

مصرف دارو و تغییر الگوی زندگی و یا ترکیبی از این ها می تواند در جلوگیری از ابتلا به زوال عقل موثر باشد، اما مهم ترین اصل این است که فرد افسرده باید خود را قادر به ماندن در اجتماع سازد و از نظر جسمی فعال باشد. اگر شما برای گفت و گو با یک روان شناس درباره افسردگی خود دچار تردید هستید بهتر است دیگر این حالت را کنار بگذارید، زیرا پای از دست دادن حافظه نیز در میان است.

سطح بالای هموسیستئین
هموسیستئین یک آمینواسید است که در طی فرآیند شکسته شدن پروتئین ها تولید می شود. سطوح بالای این ماده در خون افرادی که گوشت قرمز زیادی مصرف می کنند دیده می شود. به نظر می رسد این آمینواسید با التهاب مرتبط است و فرد را بیشتر مستعد زوال شناختی می کند.

بهتر است تنها یک بار در هفته از گوشت قرمز استفاده نمایید و به جای آن سبزیجات تازه، غلات و میوه ها را در اولویت قرار دهید تا هموسیستئین خون تان افزایش نیابد.

دیابت
در ابتدایی ترین سطح دیابت، رگ های خونی و جریان خون تغییر می یابد و به نوبه ی خود موجب تغییر خون رسانی به مغز می شود. اما بیشتر پژوهش ها نشان می دهد که شاید آلزایمر نتیجه ی مقاومت به انسولین در سلول های مغزی است که به آن دیابت نوع 3 می گویند که می تواند منجر به تجمع پروتئین های سمی و مرگ سلول های مغزی شود.
بنابراین کنترل دیابت (افزایش گلوکز خون) تا حد زیادی می تواند جلوی بروز زوال شناختی را بگیرد.

سیگار کشیدن
از مهم ترین خطراتی که سیگار برای افراد ایجاد می کند این است که تنباکو می تواند به حافظه آسیب برساند.سیگار با آسیب به رگ های خونی موجب ایجاد پلاک و محدودیت خون رسانی به سمت مغز می شود. اگر هنوز سیگار را ترک نکرده اید، جلوگیری از ابتلا به آلزایمر هدف خوبی برای ترک آن است. یادتان باشد هرگز برای ترک سیگار دیر نیست.

منبع: تبیان

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین