آفتابنیوز : وی در یک گفتو گوی خبری درباره ی مساله ی هسته ای ایران با قاطعیت گفت: اگر به هر نحوي بحث هستهاي ايران را به شوراي امنيت ارجاع دهند، ما بر اساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي، اجراي داوطلبانه ی پروتكل الحاقي را متوقف خواهیم کرد كه نتيجه ی آن پايين آمدن سطح همكاريهاي ايران و آژانس است، هم چنين كليهي تعليقها را بايد برداريم.
دكتر علي لاريجاني، دبير شوراي عالي امنيت ملي ایران در ابتداي سخنان خود در توضيحاتي از گذشته ی بررسيهاي مربوط به پروندهي هستهاي كشورمان اظهار داشت: ما به دوستان اروپاييمان تاكيد ميكنيم كه ظرفيت خود را در بررسي مساله هسته اي ايران صفر ندانند. ما فكر ميكرديم آنها ميتوانند و قادرند يكي از پيچيدهترين و مهمترين مسايل منطقه و بينالمللي را حل كنند.
وي گفت: ما از خروج اروپاييها از مذاكرات هستهای استقبال نميكنيم، همچنين نميخواهيم شاهد ناتواني اروپاييها باشیم.
لاريجاني گفت: پيشنهاد ميكنم اروپاييها از ابزار زورمندانه در اين مسير استفاده نكنند؛ هيچ دولتي در درون جمهوري اسلامي ايران نميتواند از حقوق مسلم ايرانيان برای استفاده از فناوري هستهاي صرفنظر كند.
لاريجاني با اشاره به ازسرگيري تحقيقات هستهاي ايران به عنوان بهانه ای در ارجاع مساله ی هستهاي به شوراي امنيت گفت: اينكه به خاطر تحقيق و توسعه پرونده ی ايران را به شورا ببرند كاري ناپسند و ناخرسند كننده است و اين براي آينده روابط بينالملل پيامد خوبي ندارد.
وي با اشاره به اظهارات رييس جمهور آمريكا مبني بر اينكه فناوري هستهاي ايران را مساوي با توليد بمب هسته ای ميداند گفت: نميدانم چرا رييس جمهور آمريكا چنين دروغ بزرگي را ميگويد؟ خوب نيست اينگونه در دنيا به طور شفاف دروغ بگويند. وقتي بازرسان نظارت كامل بر فعاليتهاي ايران دارد هيچ عاقلي نميگويد كه ميتوان در اين شرايط بمب هسته ای ساخت.
وي گفت: هم چنين برخي كشورهاي اروپايي معتقدند ايران نبايد دانش هستهاي داشته باشد و اين را به طور جدي در جلسات خصوصي به ما ميگويند؛ اما من به آنها ميگويم اين مساله را به طور علني بگوييد كه همه بدانند كه شما ميخواهيد ملتها را به لحاظ دانش هستهاي طبقهبندي كنيد و از آن يك نظام ارباب و رعيتي بسازيد.
لاريجاني گفت: آژانس به عنوان يك نهاد بينالمللي موظف به حمايت از فعاليتهاي صلح آميز هستهاي كشورهاي عضو است. اما برخي كشورهاي عضو شوراي حكام از ظرفيتهاي خود عليه كشورهاي عضو استفاده ميكنند و بيانيهي لندن به اين معنا بود كه اين كشورها مرجع نهادهاي آژانس بينالمللي انرژي اتمي و سازمان ملل متحد را زير سوال بردند.
وي افزود: معتقدم شوراي حكام در جلسه ی فردا در نقطهي آزمون مهمي قرار دارد.
لاريجاني در خصوص ديدارش با مقامات چين و روسيه گفت: ما مذاكراتي داشتيم و نقطه نظرات خود را بيان كرديم. گرچه نظرات ما با نظرات آنها براي حل مساله هستهاي تفاوتهايي داشت، اما آنها بناست نظرات ما را به رهبران خود منتقل كنند؛ در عين حال نقطه نظرات ما چيز پنهاني نبود. همانهايي بود كه تاكنون اعلام كردهايم.