آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، رئیس جمهور (یکشنبه دوم آبان ماه) طی نامهای دکتر سید رضا صالحی امیری را برای گرفتن رای اعتماد به مجلس شواری اسلامی معرفی کرد، فردی که در مجلس پیشین برای وزارتخانه ورزش و جوانان معرفی شده بود اما نتوانسته بود از نمایندگان دورهی قبل مجلس رای اعتماد بگیرد بنابراین رئیس جمهور او را که مشاور فرهنگی خود در ستاد انتخاباتیاش بود، به ریاست کتابخانه ملی منصوب کرد.
در ادامه خبرنگار ایسنا مروری دارد بر برخی اظهارنظرهای صالحی دربارهی برخی مسائل روز
صالحی امیری در سخنرانی در جمع فعالان و احزاب سیاسی خراسان رضوی گفته است:اولین شاخصه گفتمان سیاسی دولت آقای روحانی، اخلاق سیاسی است. جامعه ایران دچار یک چالش اخلاقی شده است و انگزنی، تخریب، افشاگری و انتقام جویی، تبدیل به یک عارضه سیاسی در جامعه ایران شده است؛ از این جهت مهمترین نیاز جامعه، اخلاق سیاسی و رعایت حقوق سیاسی است.
او حوزه فرهنگ در ایران را حوزه پیچیدهای دانسته و گفته بود: فرهنگ در جمهوری اسلامی امری سه قطبی است و باید در آن ارزشهای دینی، فرهنگ ایرانی و موج فرهنگ غربی و نحوه مواجهه با آن را مدنظر قرار داد.
صالحی با بیان اینکه ریل توسعه ایران از ابتدا به غلط بر نفت شکل گرفته است، مطرح کرد: باید ریل توسعه کشور بر فرهنگ، هنر و ادب شکل گیرد تا بتوانیم شاهد توسعه همه جانبه باشیم.
او هم همچون علی جنتی بر لزوم واگذاری امور فرهنگی به اصحاب فرهنگ تاکید کرده و گفته دولت متولی است نه متصدی. دولت به زیست فرهنگی معتقد است و بر این باوریم که اگر مقابل هنرمندان بایستیم، باید به ابتذال فرهنگی تن بدهیم.
در دوره جدید شاهد گفتمان اعتدال در کشور هستیم و گفتمان فرهنگی دولت نیز مبتنی بر گفتمان اعتدال است.
گزینه پیشنهادی رئیس جمهور برای تصدی پست وزارت ارشاد جوهر انقلاب اسلامی را مبتنی بر اصل گردش قدرت میداند و معتقد است: جامعه تحجر را نمیپذیرد و گفتمان اعتدال رویکرد تحجر ندارد، گفتمان اعتدال معتقد به زمینی بودن است نه آسمانی بودن.
او گفته است:انسان فرهنگی باید با آرامش بتواند بگوید، بنویسد و نشر دهد و از مجازات پس از عمل خود در اضطراب نباشد.
او همچنین در سخنرانی دیگری گفته است: دولت در ابتدای کار با لبخند جامعه فرهنگ و هنر و رسانه مواجه شد و اکنون نیز باید به آن اندیشه مثبت وفادار بماند.
صالحی امیری با بیان اینکه نشاط اجتماعی از سرمایههای هر جامعهای است و بدون نشاط و شادی جامعه مایوس و ناامید خواهند شد بر این باور است:طلاق، خشونت، حاشیه نشینی، اعتیاد، ایدز و دیگر ناهنجاریهای موجود در جامعه ریشه در عدم تخلیه شادی و هیجان دارد و عدم تولید و بازتولید شادی در جامعه مسبب بروز چنین آسیبهایی است.
وزیر پیشنهادی ارشاد در زمانی که ماجرای لغو کنسرتها در برخی از شهرها پیش آمده بود، گفته بود: جامعه نیاز به نشاط دارد؛ اگر شادی و نشاط در جامعه تولید و بازتولید نشود، آسیبهای اجتماعی به وجود میآید و باید برای جوانان نشاط قانونی را ایجاد کنیم.
صالحی امیری در واکنش به برخی از اظهار نظرها و انتقادها به عملکرد فرهنگی دولت نیز گفته است: کدام انسان نا آگاهی جامعه را به امر خلاف شرع و اخلاق، تشویق میکند؟ این چه حرف غلطی است که برخی منتقدان و مخالفان دولت ساخته و جعل کردهاند که دولت در حال انحراف افکار عمومی از مشکلات اقتصادی به مسائل دیگر است. این چه حرفی است که شما مینویسید که مسئله مردم کنسرت نیست.چه کسی گفته مسئله مردم فقط کنسرت است؟
او همچنین گفته است:عدهای نشاط مردم را برنمیتابند و دولت به این باور رسید که برای کاهش آسیبهای اجتماعی باید نشاط تولید کرد.
صالحی امیری گفته بود:با تعطیل کردن کنسرتها مشکل کشور حل نمیشود. دولت اصرار دارد که در جامعه فضایی ایجاد شود که بر مبنای مبانی اعتقادی و شرعی هیجانات تخلیه شود و این هیجانات باید به عرصههای مختلف ورزشی، هنر، شعر، موسیقی و دیگر عرصهها سوق داده شود.
مشاور فرهنگی رئیس جمهور بر این باور است که مجموعه عوامل مختلفی وجود دارد که این نشاط را تولید میکند.عاشورا و نوروز نیاز جامعه ایران هستند. شعر، موسیقی، هنر، فیلم و تئاتر هم بخشی از نیاز جامعه ایران است.
او دربارهی سخنان وزیر وقت ارشاد (علی جنتی) درباره برگزاری کنسرت در مشهد، گفته بود: مجموع صحبت آقای جنتی در حوزهی کنسرت، مغایر صحبتهای رییسجمهور نیست.همچنین کل بحث دولت در یک جمله خلاصه میشود، ما یک نظام و یک سیستم در کشور داریم و لاغیر. رأس نظام، شخص مقام معظم رهبری است. سه نهاد دولت، قوه مقننه و قوه قضاییه در ذیل این ساختار، یعنی شخص مقام معظم رهبری تعریف میشوند.هر حرکت در جامعه باید مبتنی بر قانونی باشد که مصوب مجلس شورای اسلامی است و اجرای هر امر غیرقانونی باید در چارچوب قوه قضاییه تعریف شود.ما معتقدیم هر رفتار سلیقهای به اغتشاش فرهنگی منجر میشود و این اغتشاش فرهنگی نیز یک تنش و ناامنی فرهنگی ایجاد میکند و ثبات و آرامش جامعه را از بین میبرد.
صالحی امیری در تفسیر معنی انقلابیگری نیز گفته است:اگر از جیب مردم برای تامین مردم هزینه کنیم و از لسان مردم سخن درشت بگوییم درست نیست، انقلابیگری به معنای کمک بیشتر به مردم برای زیست و زندگی است. بعضیها مسیر را اشتباه فرض کردند و گاهی تعجب میکنیم که حمله به سفارت را انقلابیگری تعبیر میکنند و به آن افتخار میکنند و به مخالفان حمله به سفارت توهین میکنند.
او نخبگان، صاحبان فکر و قلم را بزرگترین سرمایه دولت خوانده است.
صالحی امیری همچنین گفته است:در بحث اقتصاد مقاومتی انحرافی شکل گرفته است. در ظرف زمانی بیست سالی که مقام معظم رهبری طرح شعار ملی کردند، سیستم با آن برخورد شعاری کرده و هیچگاه از سطح شعار به گفتمان حرکت نکردهایم.
او همچنین درباره دولت حسن روحانی گفته است:دولت کنونی برای اثبات خودش از ارزشهای آسمانی استفاده نمیند. این دولت چند ویژگی و شاخص خاص دارد. دولت کنونی خود را زمینی میداند و از مقدسات و ارزشهای آسمانی برای اثبات حقانیت خود سوءاستفاده نمیکند. این دولت زمینی، موفقیت خود را موفقیت مردم و ناکامیها را متوجه خود میداند و این، مهمترین وجه تمایزش با دولت گذشته است.
صالحی، دولت روحانی را دولت ملی خوانده است و مهمترین دستاورد این دولت را در حوزه فرهنگی آشتی با نخبگان و فرهیختگان خوانده است.
سید رضا صالحی امیری سوابقی از جمله معاون بررسیهای استراتژیک وزارت اطلاعات در دولت خاتمی، رییس کمیته اجتماعی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی، معاون فرهنگی و اجتماعی مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام، سرپرست وزارت ورزش و جوانان دولت حسن روحانی، مشاور رییسجمهور و رییس سازمان اسناد و کتابخوانی ملی را در سوابق مدیریتیاش دارد.
گزینهی معرفی شده برای تصدی وزارت ارشاد دکترای مدیریت دارد. رتبه علمیاش دانشیاری و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد است و تا به حال 16 کتاب در حوزههای مختلف فرهنگی تالیف کرده که از جمله آنها میتوان به کتابهای دیپلماسی فرهنگی، الگوی ارتقای سرمایه فرهنگی در ایران، مفاهیم و نظریههای فرهنگی، مبانی سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی، مدیریت منازعات قومی در ایران، انسجام ملی و تنوع فرهنگی و ... اشاره کرد.
همچنین از سوابق علمی او میتوان به این موارد اشاره کرد؛ رییس انجمن علمی مدیریت و برنامهریزی فرهنگی در ایران، مدیریت و برنامهریزی فرهنگی واحد علوم تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، مدیر مسئول فصلنامه مدیریت فرهنگی، مدیر مسئول فصلنامه فرهنگی راهبرد اجتماعی و فرهنگی.
صالحی امیری همچنین عضو کمیسیون فرهنگی دولت، عضو شورای اطلاعرسانی دولت، عضو شورای فرهنگ عمومی، عضو کمیته فرهنگ و تمدن ایران و اسلام، عضو هیات امنای خانه کتاب و رییس کمیته ملی حافظه جهانی (یونسکو) است.
به گزارش ایسنا، در پی استعفا علی جنتی، این روزها با حکم رئیس جمهور سید عباس صالحی (معاون فرهنگی) سرپرست وزارت ارشاد را تا معرفی وزیر برعهده گرفته است.